icon

Deti majú ísť na dovolenku: Môžu dostať kiahne?

puli9
7. jún 2024

Ahojte 17teho ideme na dovolenku k moru lietadlom, s dvoma deťmi jeden má 2 roky a druhý 8 mesiacov. Synovec dostal v utorok kiahne, vlastne prvú vyrazku mu sestra našla v utorok, boli sme spolu v nedeľu. Myslite že to môžu moje deti dostať ? Poprípade ako by ste to riešili?

Strana
z2
puli9
autor
7. jún 2024

Už som sa informovala v cestovnej kancelárie pokial kiahne nemajú letíme ak dovtedy dostanú rušíme s nárokom na vrátenie peňazí. Ak dostanú tam závisí od vážnosti v každom prípade mame nárok na predĺženie dovo zo zdravotných dovodov, mame objednaný apartmán takze zatvorený v jednej izbe chvalabohu nebudeme. Takze už len veriť, že sa nenakazili, boli spolu polhodinku v jednej miestnosti v nedeľu doobeda a prvú kiahnu mal v utorok keď došiel zo školy.

nikaeli
7. jún 2024

@puli9 tak to vám držím prsty. My sme s kiahňami marodovali mesiac. Byť zavretý v cudzine v apartmáne a nemôcť ísť von, ďakujem pekne.. obe moje deti boli vysypané od hlavy po päty, 6-ročný, aj 17-ročná (a to mala kiahne už druhýkrát) a nakoniec ešte aj manžel. Keby to všetko vypuklo na dovolenke, tak sa asi zbláznim. Čo znamená 'záleží od vážnosti'? aj keby mali len jednu kiahňu, budú pre okolie infekční až do odpadnutia chrasty.....

tehulka2011
7. jún 2024

@nikaeli ved im zadarmo predlzia dovolenku, win-win 🙂

nikaeli
7. jún 2024

@tehulka2011 díky moc za pobyt v uzavretom apartmáne v cudzine gratis 🤷🏻‍♀️
Myslela som to úprimne, že im držím prsty. U nás to bolo naozaj náročné. Kolegyňa skončila s dcérkou v nemocnici.

luliu
7. jún 2024

@puli9 ak dostane tam, nebudete môcť letieť domov a tam bude môcť zostať len dieťa s jedným rodičom, nie celá rodina, s tým pocitaj

e1i
7. jún 2024

@puli9 ak sa aj vyhadzu na dovolenke nepustia Vas na palubu. Musite predlozit fit to fly form potvrdenu lekarom a dokym nebudu zasusene vsetky,neodletite,ci tam alebo naspat.

puli9
autor
7. jún 2024

Jaaaaaj bože, nakoniec to asi zrušíme stym že máme kiahne aj keď mat nebudeme. Nech vrátia peniaze a je klud. Len dufam že to dostanú a nie že zajedname druhu dovo a dostanú nakoniec tam🙈

kiki68
7. jún 2024

@puli9 Tak potom by som isla. A ked to nedostanu tak proste hned po prichode dat ockovat na tie kiahne. Preto som to dala zaockovat, nech nemam tento cirkus kazde dva mesiace, co v skolke su kiahne. Inak vzdy to maju max dve deti .

kiki68
7. jún 2024

Ja by som vzala so sebou fenistil kvapky, lieky na horucku, pripadne nejake antivirotika dat predpisat a manganistan, ten fialovy prasok z lekarne. Potom uz s tym viac nevymyslis ani tu. Kamoskine deti boli hned na treti den uz vonku, hrali sa. Nemohla ich drzat zavrete. Ako nesli na ihrisko, ale tak je to bezna vec a stretne to clovek okolo.

jankafark
7. jún 2024

@puli9 moja 2 dcérky boli v kontakte s dievčatkom ktora sa na druhý deň vychádzala prešlo 17dni a zatiaľ nič .. tiež staršiu už nedávam do škôlky lebo 22.6 ideme na dovolenku a tiež sa bojím

e1i
7. jún 2024

@puli9 kamoskine deti dostali aj po 3t od kontaktu,uz si mysleli ze su za vodou a bum. Viackrat sa nam stalo ze skrz kiahne ludia neodleteli.

slavomira236
7. jún 2024

@zafir01 moj tiezal starsi 3tyzdne nechceli sa susit hlavne ma prstoch nie a nie zasusit..svrbelo ho az plakal 4 krat denne sa pytal do hypermanganu bodka na bodke. No nechcela by som vtedy byt pri mori

slavomira236
7. jún 2024

@e1i dcerka od spoluziacky zo skolky tiez po 3tyzdnoch..nakazila komplet celu triedu za3dni sa vysypalo 16 deti..presne posledny skolsky den dostala

lusyyy36
7. jún 2024

@puli9 moja dcéra bola 2 x v kontakte s kiahnami a nedostala. V zime sme boli na dovolenke a po týždni sa mi vyhadzala. Vôbec som netusila odkiaľ ich mohla dostat. Ďalší týždeň dovolenky sme boli zavreti v apartmáne, samozrejme, že sme nemohli odletiet domov tak ďalší tyzden sme si museli zaplatit. Dcera sice nemala vôbec teplotu ale vyrazku na vyrazke, zapalene a bolave

dzejsik
7. jún 2024

@puli9 ja by som nerusila tiez, ak sa nevysypu do dovolenky … u syna v skolke boli kazdy rok a chytil ich az ten treti a aj to vypukli v novembri a najprv to na Silvestra zacalo mladsiemu co do skolky nechodi este a az koncom januara starsiemu co tam chodi … cize mensi to asi chytil v satni alebo neviem a starsi od neho, nie v skolke … neda sa to odhadnut dopredu vobec

puli9
autor
9. jún 2024

Dievčatá prosim Vás, neviete mi ešte povedat či sa da s odberu krvi zistit či tie kiahne má ? 🙏

maris5
9. jún 2024

Predpokladam, ze cestovka hovorila o naroku na vratenie z poistovne kde je dojednane storno objednanej sluzby zo zdravotnych dovodov a tam musi byt dolozene potvrdenie od doktora, ze vzniklo ochorenie.

puli9
autor
9. jún 2024

@maris5 áno áno ale tie kiahne ešte nemáme, ak dovtedy dostaneme bez problémov sa dovo stornuje a vracia cela suma peňazí a to plati aj keď mame spolucestujúcich. Chcem skôr zabrániť tomu aby sme ich dostali tam, ak by sa to s krvi dalo zistiť bolo by to pre nas najlepšie .

nikinik12
Odpoveď bola odstránená
tmonika
10. jún 2024

@puli9 ahoj my máme teraz tiež problém, v utorok sme mali návštevu a malá bola zatvorená v izbe sa hrali cez 2 hodiny, na druhý deň mi kamoška volala, že má výsev a ďalši deň dr. potvrdila, máme íst na dovolenku 21.6 a teraz neviem či ťist do toho alebo nie. Mám z toho nervy, lebo ak už raz vyplatím čo musím do zajtra, a dostane o týždeň tak máme po peniazoch a dovolenke.

nyphadora
10. jún 2024

@tmonika tak ved uz ste dnes mali byt zaočkovani 🙈

puli9
autor
10. jún 2024

@nyphadora nieje zaručene že očkovanie pomoze dnes som sa informovala u lekára.

puli9
autor
10. jún 2024

@tmonika fuuuha ja som dnes bola u lekára dieťa som nechala doma mali sme mat kontrolu, rovno som da spytala aj na kiahne. Lekár povedal že mame ist, nieje zaručene že kiahne dostane. A v piatok môžem snim prísť normal na kontorlu čo som sa bála, aby nenakazil ostatných.

puli9
autor
24. jún 2024

Kiahne sme nedostali a dovolenka dopadla super 👍

tmonika
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2