Môže syn dostať ovčie kiahne od kamarátky?

kundiboo
11. jún 2025

Ahojte syn bol s kamoskou v stredu, jej sa v nedelu vyhodili vyrazky kiahni. Moze to syn od nej dostat ? Ide o to ze buduci tyzden letime na dovču.

bona
11. jún 2025

Dieta je pri kiahnach najinfekcnejsie cca 2 dni predtym ako sa objavia vyrazky. Takze ano, riziko tam je, ale nikto ti to nepovie na 100%, je to bud - alebo, bohuzial..

anjelicek26
11. jún 2025

Pokial viem, zaockovanie v inkubacnej dobe by mohlo pomoct... studie hovoria do 5 dni od kontaktu to zabrani prepuknutiu alebo velmi zmierni prebeh...

lenkakoc444
11. jún 2025

@kundiboo dostat to samozrejme mohol, ale nie je to pravdepodobne ak s nou bol 4 dni predtym sko sa vyhadzala. Uvidite s tym treba ratat, ze kiahne mozu zrusit dovolenku. Ockuje sa pokial viem 3 dni po kontakte takze aj na to je uz neskoro.

anavixy
11. jún 2025

Ockovanie nema zmysel, ak dobre chapem, ze minuly tyzden v stredu boli v kontakte a ona dostala v nedelu, tj. boli v kontakte 4 dni pred prepuknutim, pravdepodobnost je nizka. Na ockovanie je neskoro, to ma najvacsi ucinok do 3 az 5 dni.

katulienkax
11. jún 2025

Podľa mna nedostane. Kamoskina dcéra bola v kontakte v den kedy sa jej kamoska vychádzala a napriek tomu nedostala. Imunita je zvláštna v tomto

zuz987123
11. jún 2025

@kundiboo ja by som neriskovala a dala zaočkovať.

ullala
11. jún 2025

No ale niektori rodicia su taki vsimavi, ze su schopni tie prve vyrazky aj prehliadnut a vsimnu si ich az po par dnoch, takze vklude mohol dostat. Ale aj nemusel, poznam taky pripad

andrejka1974
11. jún 2025

@kundiboo je to individuálne môj syn dostal od brata až po dvoch týždňoch od kontaktu a to boli spolu stále

glade22
11. jún 2025

@andrejka1974 blbosť....on ich dostal hned, len tam je veľmi dlhá inkubačná doba (teda čas od ochorenia po objavenie príznakov) až 21 dní

anavixy
11. jún 2025

@andrejka1974 presne 2 t je typicka dlzka inkubacnej doby, takze ucebnicovy pripad