icon

Deťom mojej sestry nevedia určiť správnu diagnózu

luciamatiad
10. nov 2023

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa už niekto z Vás s týmto stretol? Týka sa to detí mojej sestry, nie je na MK a žije v zahraničí. Nevedia určit diagnózu, bola s problémom u kožnej.
Na tele sa najprv najmladšej neteri objavili čierne bodky v oblasti bokov a brucha, potom aj druhej (o 5 rokov staršej). Najprv jej povedali, že sú to čierne pehy. Nejak sa jej to podarilo z kože zoškrabať a zmizlo to. Teraz sa im to objavilo zas, ale teraz aj synovcovi 10r, a aj mojej sestre. V tej istej oblasti tela. Deťom sa urobili aj take tmavohnedé fľaky na chodidlách, ktoré do rána zmizli. Prikladám foto.
Teraz znela diagnóza kožného lekára blackheads (čierna kožná vyrážka, uhor).

Tak sme z toho zmätené. Info už hładáme všademožne.
Ďakujem za každú info, ktorá nám pomôže rozlúštiť záhadu.

marci77
10. nov 2023

skuste napisat tuto istu otazku aj s fotkami do skupinky zdravotnici

https://www.modrykonik.sk/group/6796/

tam vam urcite niekto odborne poradi

nin12345
10. nov 2023

@luciamatiad zvlastne netusim co by to mohlo byt ale blacheads urcite nie boze to co bolo za doktora? Toto je zjavne infekcne ked to chytaju do radu navzajom

vanilkovazmrzka
10. nov 2023

Neni to daka plesen?

luciamatiad
autor
10. nov 2023

@marci77 ďakujem, skúsim

luciamatiad
autor
10. nov 2023

@vanilkovazmrzka neviem, rozmýšlame nad všetkým možným. Dúfala som, že niekto niečo podobné videl, resp. mal...

luciamatiad
autor
10. nov 2023

@nin12345 lekari v USA

patus_2
10. nov 2023

@luciamatiad možno z fotiek je to zle vidieť, ale nepríde mi, že tie fľaky sú rovnaké. Tie fľaky na chodidlách mi príde akoby to bolo od niečo špinavé. Nebehali bose? Možno nejaká rastlina takto farbí, mne sa stalo, že som.utrela dlážku nejakým čističom, ktorý farbili alebo aj jodova dezinfekcia farbí.... A na tej druhej a tretej fotke to fakt vyzerá ako rozšírený upchatý pór..

alickapusinka
10. nov 2023

to je podľa mňa niečo nakázlivé ak to dostali všetci zaradom.

marci77
10. nov 2023

@alickapusinka
aj ja ako laik by som si myslela, ze je to nieco infekcne ....keby to bolo iba na nohach, tak napr. bradavice ......ale tie asi nie su sfarbene do hneda

alickapusinka
10. nov 2023

@marci77 lebo ako hned dostali všetci len to niečo musí byť infekčné. Ako by to naraz všetci dostali a k by to nebolo infekčné neviem si predstaviť.

stanulienkat
10. nov 2023

Bradavice??? Neviem... Su virusive a lahko prenosne. Treba dodržiavať zvýšenú hygienu, nepoužívajte spoločné uteráky a po každom členovi treba vydezinfikovať vaňu. Skúste kúpiť vodičku na bradavice a ak vám to zmizne, tak by to mohlo byť ono. Respektíve s niekým cez obrazovku skonzultovať na Slovensku.

luciamatiad
autor
10. nov 2023

Bradavice to asi nebudú. To na chodidlách sa objaví zrazu a do rána zmizne, akoby sa to vstrebalo. Viem (a možno sa mýlim 🤷‍♀️), ale bradavice sa prenášajú kontakt koža-koža alebo krv. Každý má svoj uterák, sprchujú sa, je to len v oblasti brucho/boky a zadok. Nesvrbí to, neštípe. Nie je to vypuklé, ale hladké, nad úroveň kože to nevystupuje. Mňa sprvu napadli petéchie, ale tie sú väčšinou červené, toto je až čierne. Ďakujem všetkým za pomoc, budeme pátrať ďalej.

luciamatiad
autor
10. nov 2023

@alickapusinka V lete to mali len 2 z 5, teraz už 4. Jej manžela to obchádza. Už ma napadol aj nejaký druh otravy, alebo deficit nejakých vitamínov, alebo alergická reakcia na kvety, sestra ich má veľmi veľa v byte. Na nete nevieme nič násjsť a to hľadáme v niekoľkých svetových jazykoch. Celé je to zvláštne... no a najviac zvláštne sú diagnózy lekárov. 🤷‍♀️

tinkavvv
10. nov 2023

@luciamatiad skus tu skupinu zdravotnikov tu na mk. Mozno niekoho nieco napadne, ale fakt to vyzera zvlastne.

0silvia0
10. nov 2023

@luciamatiad co je to na tom tretom detailnom obrazku? Javi sa to ako nejaky utvar, ono to odpadne casom? Neviem preco, ale napadli mi vnutorne parazity, robili sa im vysetrenia na parazity?

luciad7
10. nov 2023

@luciamatiad raz sa to tu riešilo niečo podobné, bolo to od hypermanganu, čo sa dava do vody. Ten tak farbi. Nie je niekde doma vysypaný? A keď po ňom prejdú, tak takto farbí

jakubkoanjelik
10. nov 2023

Nekupali sa v hypermangane?

jana_eyre_2
10. nov 2023

To na nohách mi príde úplne ako zafarbenie od hypermanganu, ale to čo je na tele - nemôžu to byť parazity? Ako sa správa to co je na tele?

jakubkoanjelik
10. nov 2023

@jana_eyre_2 to na tele môže byť popalenina od hypermanganu .

evia13
10. nov 2023

Neviem, čo to môže byť. Tiež ma napadlo, či nie parazity. Dáš nám vedieť, keď zistíš, čo to je? Veľmi ma to zaujíma.

luciamatiad
autor
10. nov 2023

@evia13 ak sa dopracujeme k diagnóze, určite dám vedieť 😉

luccija
10. nov 2023

@luciamatiad na tej predposlednej fotke to fakt vyzerá ako uhry na vytlačenie a tie nohy ja mám také v lete od púpavy🙂tie nohy mi pripadajú špinavé od rastliny z dvora.zvlastne...

ninja999
8. mar 2024

@luciamatiad Ahoj, určili vám už diagnózu??? Pretože my to mame tiež...
Ale my sme sa kupali v hypermangane + sa mi este vysypal na gauč, čiže fakt to moze byt z toho????

katkaoscar
2. júl 2024

@ninja999 zdravím, prišli ste na to z čoho to bolo?

katkaoscar
2. júl 2024

@luciamatiad dobrý deň, dopracovali ste sa k tomu z čoho to bolo prosím?

snowflakenel
3. júl 2024

To na tele akoby stipance- kusance od hmyzu?
Na nohach naozaj ako,flaky z hypermanganu.