icon

Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?

gizmo22
14. okt 2010

prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕

rutie
19. dec 2014

@kikafilipko Asi uznas, ze to nie je normalne, aby rodicia boli vystavovani volbam, ci dat uplatok v statnej klinike, alebo ist inam, zvlast ked sa detska urologia na takej spickovej urovni nikde inde nerobi. Dcerina uzasna nefrologicka vysetruje, diagnistikuje, nastavuje liecbu, ale neoperuje, takze ak by bola plastika nutna, tak nikam inam nemam sancu ist. Budem postavena pred tu dilemu, ci urobit nieco, proti vlastnemu presvedceniu, porusit zakon, alebo sa pozerat, ako niekto odsuva operaciu z polroka na polrok a sprava sa ku mne ako k poslednej spine? Baby to vam tu fakt nevadi, ze niekto vydiera zufalych rodicov strachom o dieta kvoli vlastnemu obohateniu? To je fakt take tazke pochopit, ze tu ide o brutalne vyuzivanie svojho postavenia, nadvlady, moci? To vam taketo zaobchadzanie fakt neprekaza?

Ak sa pan prednosta zadlzi v banke a zalozi si sukromnu kliniku a pyta sa svoje spickove vykony spickove peniaze, nepoviem ani makke F. Ale on mal cele zazemie za nase peniaze, na ktore sa cele slovensko euricko po euricku sklada, naklady znasame vsetci, ale prijmy su len jeho. Kvoli takym postojom, ake tu citam, je Slovensko tam kde je. Je mi smutno, strasne smutno.

kikafilipko
19. dec 2014

@rutie ja som nikdy nepovedala, že mi to nevadí, pravdu povediac, ak by si odomňa vypýtal peniaze, zbalila by som sa a išla k inému, myslela som to tak, že na urológií, na Kramároch je viac špičkových urológov, dieťa nemusí operovať primár (to nie je jeho povinnosť), on rozdeľuje služby svojim podriadeným, čo mi aj pri prvej návšteve spomenul, že má špičkových kolegov a za ich prácu ručí, ale ja som chcela jeho, pretože som sa dočítala, že operuje aj v AT a je výborný odborník, čiže nikto nie je nútený odísť, ja som s malým ležala na urológií viac krát a vždy tam boli aj mamičky, ktorých deti potrebovali akútnu operáciu a nikdy nebol problém s termínom, operovali aj iný doktori, neviem ako to tam funguje teraz resp. doteraz, ale ani jedna mamička mi nespomínala, že by mala problém objednať sa, alebo niečo podobné.

@rutie spomínala som len svoje zážitky a pocity čo sa týka primára, nikomu neberiem a ani nespochybňujem to, že k ostatným sa mohol správať inak, za seba poviem, že som úplatok nedala a ani som nemala problém s termínom (ako som písala predtým, primár ma objednal už týždeň po stanovení diagnózy) a musím zdôrazniť, že nie som zástancom úplatkov, ale tiež náš sociálny systém je naprd, pretože človek, ktorý zarobí povedzme 2000e v čistom mesačne je so zdravotnou starostlivosťou presne na tej istej úrovni ako človek, ktorý dajme tomu nikdy nepracoval a celý život sedel doma a pritom ten prvý spomínaný odvádza niekoľko násobne vyššie odvody do ZP. nad týmto sa nikto nepozastavuje, ale o úplatkoch sa hovorí všade ......

snehovavlockapp
19. dec 2014

@kikafilipko Perfiš si to napisala...

kvetka58
19. dec 2014

@rutie presne si to vystihla

tyli
20. dec 2014

@kikafilipko napísala si to výstižne.

tyli
20. dec 2014

Osobne mňa veľmi mrzí čo sa stalo. Slovensko prišlo o "veľkého odborníka" a to je smutné.
Aj ja som bola so synom na operácii pred niekoľkými rokmi a operoval syna pán primár Polák. "Nikto od nás nepýtal peniaze, nebol problém s termínom !!!!! " Áno, mali sme termín presunutý o cca mesiac, ale neberiem to nijak tragicky. To sa stáva. Pán doktor je možno bez úsmevu, no vypočul ma, všetko mi pekne vysvetlil, komunikoval so mnou slušne a to je dôležité. Ja nepotrebujem vysmiateho doktora, ale odborníka! Tak nerozumiem prečo tu niekto rieši také hlúposti, že nie je usmiaty. Lekár má v prvom rade liečiť. Tí, ktorí ste mali problém s prístupom pána doktora, by ste sa možno mali zamyslieť nad svojim prístupom. Ja som sa chovala slušne a korektne, s rešpektom a aj pán doktor rovnako ku mne. Nemám si na čo sťažovať. Keď sme chodievali k nemu na kontroly do ambulancie, býval usmiaty a milý.
Ak aj od niekoho zobral úplatok, čo je na tom? Ak je lekár kvalitný, tak má veľa pacientov a plné termíny a potom je to presne tak. Ukážte prstom na jedného jediného lekára, ktorý od pacienta nikdy nič nezobral . Slovensko nemá takmer žiadnych kvalitných lekárov. Všetci sú v zahraničí, pretože tam je ich práca patrične ohodnotená, alebo aj tých pár čo sme mali takto zničíme. To si treba uvedomiť. Hlavne kvalitných odborných detských lekárov je nedostatok!!!

Toto čo sa stalo je buď politický ťah, niekto sa ho potreboval zbaviť, posadiť do jeho kresla. Prípadne je to primitívna pomsta rodičov, ktorým nevyhovel.
Som nahnevaná a rozčarovaná. Pánovi doktorovi Polákovi držím palce, nech to dopadne čo najlepšie.

anuska74
20. dec 2014

@tyli
Absolútne nesúhlasím , to akože píšeš vážne, že nevadí, že zobral úplatok 😢 😢 😢 .
Tak to určite v poriadku nie je. . ..

maca_p
20. dec 2014

@tyli aj ty si mu dala uplatok, ze obhajujes jeho konanie? 😖

tyli
20. dec 2014

@rutie neviem posúdiť presne tvoju situáciu, je fajn ak je lekár milý, ale treba si uvedomiť, že veľa odborníkov - chirurgov neoplýva empatiou. nemôže, ak chce svoju robotu robiť dobre. treba sa na to povzniesť. to, že sa s niekym rozpráva bez úsmevu prežijeme. to, že budeme mať usmiateho lekára, ktorý nám ale nepomôže je ale zlé. už aj tak na Slovensku len ťažko nájdeme šikovných detských lekárov. Tak neničme kvôli hlúposti tých pár, čo tu ostalo. že zobral nejaké úplatky? ty vieš o takých, ktorí úplatok dali. nemuseli, mohli byť operovaní iným lekárom, alebo na inej klinike. ja som úplatok nemusela dať a ani sesternica, ktorá bola u neho so synom cca rok pred nami. tak si myslím, že to nie je až také tragické ako to tu niekto opisuje. to, že sa ťa pýtal na vzdelanie? chcel len vedieť či si rozumná a či chápeš tomu čo ti hovorí. nič za tým netreba hľadať. ak sa zmýlil v diagnóze u vás, nemalo by sa stať. ale zase si nemyslím, že by vás chcel úmyselne zbytočne operovať. pacientov má dosť.

tyli
20. dec 2014

@maca_p nie nedala!!!!!!!! nebolo treba. ak by si si prečítala môj príspevok, je to tam napísané. čo ti vadí, že ho hájim? ja píšem vlastnú skúsenosť z pred 5 rokov !!!

tyli
20. dec 2014

@anuska74 neodsudzujem ho za to. vážim si ho ako lekára, odborníka a to je pre mňa osobne prioritné. skôr sa desím toho, že ako to tu bude, ak všetci kvalitní lekári utečú za hranice? pretože za platy v nemocniciach nám tí kvalitní asi robiť nebudú. nech zlegalizujú poplatok za výber lekára tak, ako v pôrodniciach a bude to v poriadku.

demo
20. dec 2014

@tyli brat úplatky je ok? Uf tak to je naozaj sila. Presne vďaka takýmto ľudom ako si ty a tento lekár, je táto krajina tam kde je. Našťastie, nie všetci skvelí odborníci sú takí uboziaci, že prijímajú a pýtajú úplatky. Ak lekár chce prijímať platby, tak nech si otvorí súkromnú prax.

tyli
20. dec 2014

@demo ak budú mať všetci kvalitní lekári súkromnú prax, kto bude operovať v nemocniciach? tí nemožní, ktorí nie sú schopní . ono to tak v podstate už je, aspoň v menších mestách. to si vážne myslíš, že exituje lekár, ktorý ani raz v živote nezobral úplatok? aj fľaša a podobne je úplatok. ja som pre toto odišla od môjho lekára. ale nebudem ho udávať.
nie, samozrejme nie je to v poriadku ak niekto berie úplatky.
ale kde je kvôli takémuto lekárovi prosím ťa štát? čím on tento štát zničil? nikoho nenútil aby mu dal úplatok, každý sme natoľko kompetentní, aby sme sa hádam v takom prípade dokázali rozhodnúť čo urobíme. vždy máme na výber. svoju prácu vykonával poriadne. a ani mňa prosím za to kde je tento štát neviň, ja som úplatok nedala a napriek tomu som sa k tomuto lekárovi dostala a jednal so mnou slušne. aj moja sesternica u neho bola so synom rok pred nami a nemusela za to platiť. takže kde je pravda?
pozri sa na kauzu Piešťanská nemocnica a kúpené CT-čko. to sú väčšie peniaze, ktoré boli špinavo prepraté a kto z nich bude sedieť? pán Straka a spol. ? Nikto. maximálne ho z dozornej rady vyhodili. čo myslíš, prečo sedel v dozornej rade nemocnice?

demo
20. dec 2014

@tyli kauza CT a úplatkárstvo ma tie isté korene. Je to nenazranost. A kto odsudzuje korupciu vo veľkom, odsudzuje aj korupciu v malom. Ľudia, ktori takéto konanie schvaľujú a podporujú škodia celému štátu - takže takto škodis štátu a celej spoločnosti aj ty 😉. Viac k téme nemám čo dodať.

kikafilipko
20. dec 2014

@demo veď @tyli napísala, že úplatok nedala čiže ju nemáš za čo obviňovať, samozrejme, že nie je v poriadku brať úplatky ale presne ako písala @tyli môj názor je ten, že sa ho potrebovali zbaviť, skôr to bude z politických dôvodov, keďže robil hlavného odborníka ministerstva zdravotníctva pre pediatrickú urológiu a tiež pre úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, kde bol konzultantom. Pravdepodobne musel robiť nejaké rozhodnutia, ktoré určitým ľuďom nevyhovovali. len tak mimochodom z nemocnice ho prepustili, z ministerstva ho prepustili tiež a ani úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou za nimi nezaostával a toto všetko stihli za 2 dni počas ktorých ešte stále prebiehalo vyšetrovanie, nemyslíte, že by mala počas vyšetrovania platiť prezumpcia neviny? Je to fakt veľká záhada.....
Ostáva mi z toho len to, že ak budem potrebovať dobrého urológa neviem kde ho nájdem, možno bral úplatky, možno sa nesprával k iným tak ako si to predstavovali, ale ešte raz zopakujem ja som s ním bola vždy maximálne spokojná a je mi ľúto, že to takto dopadlo aj keď si za to možno môže sám, bude to škoda hlavne pre nás.....

tyli
20. dec 2014

@demo pozri sa na korupciu v politike. na každého politika by sa niečo našlo. nemenované úrady kupujú predražené dvere, zariadenia, koberce... o nemenovanej vysokopostavenej osobe sa hovorí, že kúpil internát nemenovanej školy, ktorý je priamo v centre. známa plavkyňa dostala od mesta pred niekoľkými rokmi v centre mesta pozemok za 1 euro.... kto z nich sedí v base? prečo nikto nenarobí poriadky na miestach kde sa kradne v milionoch? lebo sú súdy uplatené? asi tak. nezastávam si nikoho, ale stále mám pocit, že sme prišli o veľkého odborníka lekára a to je horšie ak ho nebude mať v niektorých operáciách kto nahradiť.

kikafilipko
20. dec 2014

ešte aby sa nezabudlo : Skvelým úspechom sa MUDr. Vladimír Polák, PhD., pochválil v auguste tohto roku – jeho klinika sa zaradila medzi päť svetových pracovísk, kde začali používať na liečbu vrodených chýb penisu a močovej rúry unikátnu metódu. Nevyvinutú časť močovej rúry úspešne nahradil tkanivom z ušnice........

curious_george
20. dec 2014

niektorí tu píšete, že sa ho potrebovali zbaviť, alebo že to bolo z politických dôvodov... ale to, že ho prichytili priamo pri čine keď bral úplatok, to je pre vás asi nič...
takéto zmýšľanie môžu mať len ľudia, pre ktorých je dávanie úplatkov úplne normálne. ak si ho niekto od vás náhodou nevypýtal, tak ste radi, že ste ušetrili... ale ak by si vypýtal, verím tomu, že v pohode zaplatíte...
je mi z toho na grc, z celej tejto skorumpovanej spoločnosti a najhoršie je to, že sa to nikdy nezmení, kým sa nájde dostatok tých, ktorí sú ochotní uplácať... ☹

katka116
20. dec 2014

My sme s Polakom neboli spokojni a presne len natrca ruku, rozrezal dceru od brucha po chrbat keby sme vedeli, ze v Rakusku sa to uz riesilo laparoskopicky...
Nehovoriac o tom ze pobyt na urologickom odd je karastrofalny, prefukovalo tam, 3 deti na izbe a aby matka nemala narok na nosenie stravy aj ked si to chce zaplatit a nehovoriac o tom ak dojci....
cele zle a len velmi zle spomienky.

A ceresnicka na torte, dcerka male babatko lezala hola na jiske, bola tam zima, tak som doniesla vlastny elektricky radiator, v noci som isla dcerku skontrolovat a radiator tam nebol, sestricky ho zobrali a oni sa ohrievali.

Toto je nase zdravitnictvo

rutie
22. dec 2014

@tyli Ja nepisem o ludoch, ktori panovi primarovi strkali obalky, aby ich operoval on a nie niekto iny. Ja osobne poznam 3 rodiny, 2 z nich su moji blizki znami, od ktorych tento pan uplatok vyslovene vyzadoval.

V jednom pripade islo o velmi narocnu operaciu, ktoru sa Polak ani netvaril, ze da niekomu inemu, lebo to asi nik iny u nich nerobi. Kedze slo o velmi bohatych ludi, vypytal si nehorazne peniaze (tyto ludia planovali po uspesnej operacii prispiet na oddelenie urologie nemalou ciastkou). Po jednani s primarom nechali dieta radsej operovat v Rakusku.

Dalsia moja znama rodina su vzelani ludia, ktori ale ziju skromne a su principialne proti korupcii, bojuju proti nej tretom sektore. Ich dieta malo mat tiez narocnu operaciu, tiez neslo o vyber operatera, ale o to "aby operacia dobre dopadla." Prezivala som s nimi to rozhodovanie, to trapenie sa a poviem ti, ze ak mi niekto povie: "Kto nechce, nema dat!", tak mu mam chut strelit. Oni sa nakoniec rozhodli spolupracovat s policiou, ale pribuzna s rodiny to "vybavila poza ich chrbat". Takze sami uplatok nedali, ale zaplatene bolo.

Treti pripad bola mamicka, ktora bola so mnou na izbe, bola to starostiva mamicka s nizsim vzelanim, rodina zila takmer v chudobe. Bol tam presne ten isty scenar, co u mna, ale z trochu vacsim zavadzanim (asi s ohladom na vzdelanie) - strasenie komplikaciami, opisovanie velmi vazneho stavu. Mamicka takmer skolabovala (bola tehotna). Poradila som jej, nech to skonzultuje s nejakym inym lekarom. Vysledok: stav vobec nebol vazny, ten zakrok, co popisoval primar ako nesmierne narocny, bola obycajna cystoskopia. Kedze uz rodicia boli pravdivo informovani, boli v pohode s tym, ze zakrok vykona aj iny lekar aj v neskorsom termine. Bez uplatku. Keby tie informacie nedostali, ziju niekolko mesiacov v brutalnom strachu, alebo niekolko rokov v este tazivejsej financnej situacii, ako su teraz.

Baby, vy naozaj nie ste schopne uverit, ze ked sa nieco nestalo vam, nemohlo sa to stat nikomu inemu? Naozaj nedokazete vnima trozdiel medzi tym, ked niekto prijme po uspesnej operacii vnucovanu obalku (ani to neschvalujem) a medzi tym, ked niekto zneuziva svoje postavenie, upravuje informacie, obchoduje so strachom? To fakt nejde o usmevy a mile slovo. Aj introvert a dudros, moze byt slusny clovek. A poznam lekarov, co nikdy nezobrali uplatok. Viem, ze kolegovia velmi dobre vedeli o prednostovych praktikach a niektori sa snazili aspon ako-tak zmiernit ich dosah na dotknute rodiny. Podla mna uz proste pretiekol pohar.

Pan primar bol skutocna elita, dostal do daru vysoku inteligenciu, zlate ruky, vodcovske schopnosti, dokonca aj hudobne nadanie (myslim ze hra na vyborne saxofon). Keby zil na zapade, pracoval by na spickovej klinike za spickove a zasluzene a legalne paniaze. Ale kolko z nas, by pracovalo na zapade za ine peniaze ako tu. Rozhodli sme sa tu ostat a za to platime cenu. Platia ju ucitelia, zdravotne sestry, vedci. Pan prednosta sa rozhodol si, ze on tu cenu platit nebude, ze si ten rozdiel vyziada od bezbrannych, vystrasenych rodicov. Ako vypalnik. Mne je luto, ze na to doplatia chore deti. Ale ak sa budeme tvarit, ze to je v poriadku, vypalnici budu pribudat. TOTO NIE JE V PORIADKU.

tyli
22. dec 2014

@rutie vieš, keď som bola v nemocnici nebol tam jeden jediný nespokojný rodič a to som sa tam s mnohými rozprávala. ale nespochybňujem tvoje skúsenosti. ak to tak píšeš, bolo to tak. len ja som doteraz nepočula o ňom nič také, že by pýtal peniaze a nebodaj konkrétnu sumu.
pýtanie si úplatkov by sa ani mne nepáčilo a urobila by som to, čo tvoji prví známi.
ak ale mám hodnotiť, tak aj tak mi príde horšie, ak určil pacientovi diagnózu s operáciou a nebolo to nutné. pomýliť sa môže aj najlepší lekár, no ak to robil zámerne ako píšeš , to je zlé.

rutie
22. dec 2014

@tyli ja si nemyslim, ze by nariadoval operacie, ktore neboli nutne. Ak to tak vyznelo, to ma mrzi, to by som mu krivdila. V nasom pripade to bolo v stadiu "mozno", "budeme sledovat", "bude to zavisiet". Nemyslim, si zeby by rozrezal nejake dieta, len preto aby dostal zaplatene. To hadam nespravi nikto. Mozem sa dohadovat, co by bolo, keby sme mu dali, co naznacoval, asi by sa dcera vdaka skvelej starostlivosti uzdravila. To sa aj stalo, ale on mal na tom len ciastocny podiel, o vacsinu sa postarala nasa obetava nefrologicka, ktora vzdy urobila prve a posledne aby dcerka dostala liecbu vcas, skor ako to bude mat vazny dosah na oblicky.

On skor zvelicoval aj jednoduche zakroky, aby nahnal strach. Bol skvely, vedel pomerne dobre odhadnut, u koho si co moze dovolit.

tyli
22. dec 2014

@rutie no čítam rýchlo a prišlo mi to tak, že tebe a tvojim známym radil operáciu, ktorá nebola nutná. som rada, že to tak nie je. lebo to ma vydesilo. rada by som vedela čo bude s detičkami, ktoré potrebovali operácie, ktoré robil iba on. predpokladám, že nie každý bude mať na to, aby išiel na operáciu do zahraničia. ☹

inngrid
5. jan 2015

Ahojte o pár dni nastupujeme do nemocnice boli ste tam niekto v poslednej dobe potrebujem porozpravat

inngrid
6. jan 2015

@magimary kedy idete v january ?

magimary
6. jan 2015

@inngrid pozajtra nastupujeme a vy?

inngrid
6. jan 2015

@magimary buducu stredu takze o tyzden a s ako stargm dietatkom ides ? Napises mi ako to tam je prijem a vsetko ? My ideme v stredu prijem st rtok operacia piatok domovnadsfandsrt nemame

magimary
6. jan 2015

@inngrid OK, dám ti vedieť
no my ideme na príjem vo štvrtok a uvidíme, či ho v piatok zoperujú,
ale určite tam pobudneme do bud. týždňa.
máme nadštandard a idem s 20mes. drobčekom

inngrid
6. jan 2015

@magimary ja 6 mes a uz teraz nespim :( ako to zvladas my jeme kazde tri hodiny neviem si predstavit ze nejeme niekolko hidin do toho nam idu horne zubky no uff

magimary
6. jan 2015

@inngrid vám idú čo robiť? pozerám, že tvoj malý je ešte úplne drobátko, ale idete tam dosť na krátko, tak snáď nejaký menší zákrok, či?

no, mne je z toho už tiež ťažko-
môj je stále kojený a neje takmer nič iné, takže si to tiež neviem predstaviť, ako to zvládneme (najmä hladovku pred op.), nuž ale snáď...zvládneme..