Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?
prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕
@22051987 dakujem za odpoved... My sme operáciu presunuli na júl kvôli tej nadštandardnej izbe, neviem si predstaviť ze by mal byt sám s inými detičkami 😔 a ja sama v inej... Takze vás operovali v deň príchodu, super aj nam dali tuto možnosť, teda ste tam boli iba jednu noc? A chcem sa opytat na ten semenník, ma ho v poriadku ten co mu operovali? Nema s tým uz problem? A aký lekár ho operoval? Este raz dakujem 😉
@hanka0809 bola to jednodnova chirurgia.dalo sa to zvladnut aj bez nadstandardu.cim mensi tak asi lepsie vsetko znasa. Chodime kazdeho pol roka na kontrolu.vajicko mu stiahli do semenikov a uvidi sa mozno az do puberty ci bude plne funkcne alebo sa bude musiet ostranit.neviem aka lekarka ho operovala.tam je vela lekarov.v sprave je podpisana dr.dubiakova.ale kazdy raz je iny lekar na ambulancii.
@adulka1979 my sme rano prisli okolo obeda ho zoperovali a na druhy den rano nas pustili domov.kavu si jasne ze v kuchynke mozete urobit.aj chladnicka tam je myslim.ale dolu na prizemi su bufety.aj tam sa da nieco kupit.nam trvala operacia asi hodku.neviem.po 13tej mi ho na izbu priviezli a po 15tej sa zobudil.
@22051987 Ďakujem. A to bolo na Kramároch? Že len tak krátko ste tam boli... tak to je super! Mne nikto nepovedal, že ho môžu operovať aj v deň príchodu. My ideme v utorok na pol ôsmu. Tak to mám spraviť aj ja tak, že mu už od polnoci nedám jesť ani piť? Lebo mi nič nepovedali.
Má niekto prosím skúsenosť s tým, že mu drobca operovali v den príchodu? Zajtra máme ísť na Kramáre. Teraz neviem, či už od polnoci nedať piť a jesť malému....
@adulka1979 pokial to nemas vyslovene v pokynoch tak daj normalne pit .. mojho operovali pri planovanych operaciach vzdy az na druhy den po prijati do nemocnice... prvy den pojdete este na anesteziologicke vysetrenie to je len taky pokec a pozru tie vysledky od pediatra to predoperacne co mate.
@loginexistuje ďakujem
jednodnova chirurgia je nieco ine .. to je tiez na kramaroch tam doplacas je to to centrum ... ja som tam davala malemu mandle vyberat a tam je to tak ze prides a odides ..
ale na kramaroch v nemocnici to tak nefunguje .... tam ides a operuju az na druhy den. Tam sme boli na viacerych operaciach.
Po uraze napr. ale cakali styri hodiny lebo sa mu to stalo hned po veceri ...
adulka1979 nam volali v týždeň operacie a oznamili ze treba prist nalacno ze operacia bude v den prijmu.teda ak ma od pediatra vsetky vysledky ok.neviem ci vam volali
@22051987 ahoj, tak už sme doma. Boli sme tam dva a pol dňa. Neoperovali ho hneď v ten deň ako sme prišli, ale na druhý. Mala som byť na izbe matiek. A bola som na nadštandarde. Neviem ako je to možné, vraj niekto vypadol. Ale baby , čo tam ležali s deťmi hovorili, že VIP izba bola voľná minimálne týždeň.... nechápem... Ale som sa dozvedela aj to, že je aj izba, kde som s dieťatom na izbe a platím len 10e na deň. Inak sa na nič nesťažujem, bolo to v pohode ,personál bol veľmi milý. Sestričky ochotné. Ešte raz to musíme žiaľ absolvovať, ale aspoň viem, čo ma čaká.
Dobry den. Viete mi prosím poradit co he nove na urologickej ambulancii na kramaroch? Mám hrozny strach ohladom spinkania. Na operaciu sme objednání 14.6. Maly spinkava somnou v posteli a je kojeni. Nechce dudlik ani flasku a v noci sa zobudi niekolko krat s tym,ze mu dam papat a do minutky spi. Neviem si predstavit preto,ze by bol na druhej izbe ako ja. Neviete mi povedat,ci sa da vybavit postel na jeho izbu aby sme spali spolu alebo ze by som si ho vzala na izbu pre mamicky? Nadstandard je bohuzial obsadeny. A este by som sa chcela spytat, nakolko sme z BA, da sa ist 13.6 vybavit potrebne veci a spat doma este a prist do nemocnice az v den zakroku rano? Dakujem
@mimakiki ahoj, ak kojíš, tak malý bude s tebou na izbe. Ak ste z BA je tu tá možnosť, že do nemocnice sa dostavíte v deň zákroku ráno. Predtým dostaneš inštrukcie, čo môžeš a čo nie deň pred zákrokom.
Ahoj.. Dakujem ti za odpoved som z toho zufala,,, maly sa mi budi aj noekolko krat za noc s tym, ze mu dam,, papat " a do minutky spi. Je mi to trapne ale je pravda ze ma uz asi berie ako dudlik 😀. No inak bohuzial nespi ☹ takze by som si mohla malinkeho vziat na izbu? My to mame 14.6 ( utorok) cize mozme tam ist v pondelok poriesit potrebne veci a prespat este doma a prist v utorok rano na zakrok? ak to tak bide tak si ma potesila,,, jednu noc nejak zvladneme aj keby mam celu noc stat pri postielke a uspwvat ho akymkolvek sposobom
@mimakiki ahoj, daj potom prosím info ako ste dopadli, my sme mali mat nástup do nemocnice 15.6 ale ako som sa dozvedela, ze nebude somnou na izbe tak sme operáciu presunuli na júl, vtedy mali jediný voľný termin nadštandardnej izby, tak snáď ju aj naozaj budem mat ked tam prídeme, mne povedal doktor Breza, ze ak prídeme a maly bude úplne nalačno, teda 6 hodín predtým nic nebude jest ani piť tak ho zoperujú v ten deň a nasledujúci deň nas pustia domov, tak uvidím. Držím Vám moc palce, nech všetko dobre dopadne! Malému skore zotavenie a Tebe pevne nervy!
@mimakiki
@hanka0809
Ahojte, na oddelení boli aj matky s deťmi, ktoré kojili. Boli tam izby, kde boli dve maminy a dve deti. Boli izby matiek, kde boli len maminy a deti boli zvlášť na izbe. Ale väčšinou sestričky dovolili vziať si deti k sebe. Akože natajno. 🙂 Personál tam je veľmi milý a dá sa s nimi dohodnúť, v tomto problém nie je. Dá sa dohodnúť, že nastúpite do nemocky v deň zákroku, dajú vám k tomu inštrukcie , čo smiete a čo nie pred zákrokom. Ja som mala byť na izbe matiek a malý na izbe s deťičkami. Ale uvoľnila sa nadšt.izba, tak som si ju vzala. Celkovo je na oddelení kľud a pohoda, ochota. Ja sa sťažovať nemôžem. My sme tam boli teraz v apríli a ešte raz musíme ísť. Ale už som ako tak v pohode, lebo viem, čo nás čaká.
@adulka1979 dakujem veľmi pekne, fakt som zostala trosku kludnejsia... Ja sa neuveriteľne bojím, on ma len rok a teraz mal aj nôžku zlomenú 😢 a ma úplnu paniku z lekárov vďaka jednému chujovi, ktorý mu robil röntgen, normálne ako zbadá lekára strasne začne plakať, úplne sa ma deti ako kliešť, tohto sa strasne bojím ako ho budu brat na tu operáciu co on bude robit, ostatne viem, ze zvládne, detičky to zvládajú lepšie než my. A dakujem veľmi pekne za info, posielam aspoň 💙
@hanka0809 Ďakujem za ♥. 🙂 Keď ho budú brať na operačku, to bude tiež v pohode. Môžeš si totiž zakúpiť za 4e jednorazové oblečenie, také sterilné a odprevadíš malého na predoperačnú izbu. Tam dostane sirupček a bude v pohode. Ten môj sa celý čas z neho usmieval. Potom pre neho príde sestrička. A ty ho môžeš počkať v takej miestnosti pre mamičky alebo hore na oddelení. KeĎ OP skončí, donesú ti ho, bude ešte spinkať, bude mať infúziu. To budeš musieť ustrážiť, aby si ju nevytrhol. Môj malý celý operačný deň prespal. V podvečer sa zobudil. O pár hodín potom môžeš dať napiť a dovolili piškotky dávať. Myslím, že ak kojíš, dovolia dať napiť sa mliečka o dve-tri hodinky po OP. Neboj, deti to zvládajú dobre, na druhý deň už bol opäť v pohode. Ja som to znášala ťažšie. My ešte musíme raz ísť, ale už nie som v takom strese.
prosim info...maly ma ,,skratenu" uzdičku na penise... predkožku vie pekne pretiahnuť... mam sa isť ukazať na urologiu.. zvažujem kramare ... ako to tam prebieha ... su tam poradove čisla či len sadnem a čakam?? Neboli ste s týmto problemom tam óperovany??? zvažujem či tam alebo do sukromnej jednodnovej chyrurgie. dakujem za akekolvek info.
ahojte to je normalne, že ked sa chcem objednať s malym na vyšetrenie, tak prvy volny termin na urologii- Kramare je v novembri? ved to je pol roka... 😒
@buchly ahoj, každý den sa tam dá ísť aj bez objednania, pri vstupe do nemocn. sa treba zaregistrovat, dostanes karticku s kodom a tým pádom o tebe vedia, ze si tam a ides podla poradia, nikto ťa nepredbehne.
@helusikbazarik na platené termíny sa čaká dlho, ale dá satozvládnuť aj bez objednania,my sme tam minule dokopy čakali asi hodinku, ked sazaregistruješ pri vstupe, ideš podla toho ako si prišla.
Tak dnes sme boli na urologiu (bez objednania to tan funguje)... vrelo odporučam... sestrička a lekarka perfektne... termin dohodnutý.
No ja neviem ako udrzim dieta 6 h nepapat ked moj maly papa stale a nevydrzi bez papania viac ako 3 h a potom chyta zachvaty ☹ naozaj neverim ze toto vydrzime a zvladneme ☹
@hanka0809 ahoj... Urcite dam vediet.. Dakujeme moc za podporu... Den co den som z toho nervozna... Ja som 2 x volala ohladom nadstandardu a povedali.mi,ze do konca roka je obsadene ☹ ☹ moj maly večer zaspava pri kojeni a v noci tiez ked sa zobudi,inak nezaspi tak neviem,co budeme robit ☹ asi skusim este volat ci sa nieco neuvolnilo
@adulka1979 dufam,ze nam to dovolia a aj nastup v den zakroku,,, lahsie zvladmeme 1 noc ako 2 no nepapat 6 h je u nas snad nemozne kedze malinky sa v noci budi na,, kojenie" nepapa sice,ale iba tak zaspi ze si 2-3 x potiahne a spinka. Myslis ze aj ta trosicka moze prekazat? Inak moj maly nebude vobec spat ak mu nedam ☹
@mimakiki Iste dovolia nástup v deň zákroku. Čo sa jedenia a pitia týka pred OP nemôže ani trošku lebo by sa mohol zadusiť počas operácie. Nestojí to za to. Neboj, on to vydrží. Nejako ho zamestnáš. Neviem aký má vek, môj mal 20 mesiacov a prechádzala som sa s ním po chodbe, hrali sme sa s hračkami, vyhýbali sme sa jedálni a tiež som pred ním nejedla a nepila, kým ho nevzali. Neboj, deti to zvládnu lepšie ako my dospelí. Napríklad ku mne ráno o pol štvrtej ešte došla sestrička aby som malému dala piť a potom už nie. A ráno ho brali okolo pol desiatej.
@adulka1979 ked on v noci nezaspi pokym mu nedam.papat,, 2-3 x cucne a spi... Je tak nauceny zaspat pri kojeni,,, ostatne zvladmeme,len ta noc bude katastrofa... Dufam uz ze maozaj budeme moct vybavit anesteziologa a přespat este doma. Uz aby sme mali.po vsetkom.a snad to dobre zvladneme
@adulka1979 a ma 16 mesiacov
Aktuálne informácie...:
V stredu sme boli so synčekom na operácii. Pred operáciou od polnoci nesmel jesť, po štvrtej ani piť. Na príjem sme prišli v ten den pred siedmou hod., okolo pol desiatej ho operovali a večer okolo siedmej ho pustili domov.
Mal nezostupene oba semenníky a skrátenu uzdicku, má stichy na 5 miestach. Pred operáciou mu zabudli dat sirup na upokojenie, tak ju museli odložiť kým zaberie. Asi po dvoch hodinách mi môjho 3,5 ročného priviezli spiaceho v hlbokom detskom kočíku na izbu do malej postielky pre bábätká. Večer mu prišli skontrolovať rany a keďže bol bez komplikácií, pustili ho domov. Vraj kvôli poisťovni na priepustku. A to sme si ešte dva dni pred tým mysleli, ze zostane aj cez noc, ale volali nám, ze posúvajú operáciu a nemusíme tam ani prespavat. Hneď po prijazde domov a rano po zobudeni som im musela volať, že je všetko v poriadku. Po týždni máme ísť na kontrolu. Inak lekári aj sestričky boli v pohode 🙂
@mirpo vďaka za info, v stredu mali operovať aj nášho malého, na VIP izbu čakali takmer pol roka a ochoreli sme, v utorok sme to presúvali.... Teraz ideme tak, ze v piatok papierový príjem a v pondelok operácia, na vikend domov... Uz sme to mohli mat za sebou... Ktorý lekár operoval syna prosím? Skore uzdravenie malému 😉

@22051987 Ahoj, nás to čaká v utorok. To ste v jeden deň prišli a na druhý deň ho operovali? Koľko dní ste tam boli? Matky si nemôžu za nejaký poplatok doobjednať stravu? Pre mňa by to bolo lepšie. Jedna mamina mi tu písala, že tam je kuchynka. Dala sa využívať? Napr.keby som si chcela zaliať kávu. Ako dlho trvala operácia? Ďakujem.