Dieťa má hnisavú angínu a nechce užiť liek

veaaa
27. jan 2016

Ahojte, sme už zufali s manželom...malý nechce spapat liek, je jedno či sirup alebo tabletku, ak aj náhodou dá do úst, hneď to vyvrati...čo mám robiť??

janinah
27. jan 2016

liek treba podať lyžičkou alebo striekačkou DOZADU na jazyk,odtial nevypľuje..nepíšeš vek,v istom veku si už dá dieťa vysvetliť- buď vypiješ medicínku,alebo musíme ísť do nemocnice na injekciu-vyber si....

kejtty
27. jan 2016

@veaaa tiez sme mali taky problem so synom. Davali sme mu vsetky lieky, co uz atb, alebo od kaslu a ine, vsetky som mu zamiesavala do troske detskej vyzivy - fakt len 2-3 lyzicky + liek zamiesat a spapat normalne s lyzickou ako vyzivu. Samozrejme ze nesmel vidiet co mu davam do vyzivy, a stale som ho prehovorila ze chuti ta vyzivka trosku dovne, lebo ze si chory a boli hrdielko, preto je trosku ina. Ale zjedol vylucne len jablkovu... inu nechcel.

pribinak
27. jan 2016

Nurofenovou striekackou stretnut uplne dozadu a rychlo zapit

sasrnka
27. jan 2016

@veaaa kolko ma rokov? U nas bol podobny problem. AK sme dali liek "nasilu", tak ho hned vyvratil. Takze prehovarat a prehovarat, vysvetlovat a nakoniec sme aj uplacali ☹ Inak sme nemali sancu. Potom sme zistili, ze lahsie prehltne tabletku, ako vypije ten hnusne presladeny sirup. Ak nevedel prehltnut tabletku, tak raz sme to urobili aj tak, ze sme tabletku rozdrvili a zamiesali do nutely. Ano, je to hnus, ale vtedy nebolo ine riesenie. Tak tvrdohlave dieta, ake mame my, tak to som este nestretla. A bolo jedno, ci dohovaram ja, alebo babka, dedko, tatino...

veaaa
autor
27. jan 2016

Má 4r. Striekačka.,miešanie s niecim nepomaha, on si pre istotu zhnusil všetko jedlo, dzusy, dokonca cukriky.... už aj teplotu riesime cipkami... :((

espresso
27. jan 2016

Neviem, kolko ma rokov... Ale ked som mala 4 roky, tak mala som hnisavu anginu. Kazdych 2 hodiny mi davali kloktadlo: na pohar teplej vody 1 cajova lyzicka sody bikarbony + 1 cajova lyzicka soli. Zabralo to. Keby to nezabralo, tak existuje moznost podavat lieky injekciami. Treba to povedat lekarovi.

katrinka8
27. jan 2016

A nám práveže poradili deťom dávať napr. sirup lyžičkou "do líca", že stadiaľ to musí automaticky prehltnúť, že sa to nedá vypľuť. Lebo keď napchám dieťaťu vzadu na jazyk, tak ho napne a vyvráti to, či nie?
Mne napr. chorá dcérka nechcela piť, tak u nás zabralo vyjednávanie, že ak nebude piť, tak bude musieť do nemocky na infúziu. Viem, že by sa nemalo strašiť doktormi, nemocnicou atď., ale mňa osobne tiež mátala predstava infúzie v nemocnici kvôli dehydrovaniu. Nedalo by sa vysvetliť, že ak sa nebude liečiť, bude musieť do nemocnice?
Inak, ak je to hnisavá angína, tak to je brutal asi bolesť pri prehĺtaní, tak možno preto to nechce, lebo sa bojí, že ho to bude bolieť (preto aj to odmietanie jedla)...

sasrnka
28. jan 2016

@veaaa aj my sme riesili dlho teplotu capikmi. Lieky som niekedy davala aj 1,5hodiny, len aby ich zobral sam dobrovolne a nie nasilu, lebo isli vsetko z neho von. On to nevyplul, prehltol, ale hned vyvracal ☹ Psychika zapracovala.... Potom sme zistili, ze sa mu lahko prehltaju tabletky, co maju tobolky. Takze , ak mal ine, tak som to rozdrvila a dala do tobolky(kupovala som probiotika navyse, vybrala von a do toho davala antibiotika!). A to som vlastne do neho musela narvat antibiotika, probiotika a tabletky na znizenie teploty, takze niekedy aj 5-6 tabletiek, takze cely den psycho ☹ Neplatilo ziadne, pojdes do nemocnice a podobne U nasho vyhrazanie neplati. On si pobalil veci do batozka a isiel sa obliekat, z eide do nemocnice!!! Takze som normalne musela argumentovat ako dospelemu a vysvetlovat vsetko o bakteriach a podobne. A upozornujem, ze sme sa dostali do stavu, kedy bral za rok 13x antibiotika ☹ anginy a zapaly stredneho ucha sa striedali... Takze si to vies predstavit, aky to bol pre mna "boj" s podavanim liekov.