Dieťa má strach, že zomrie
Ahojte prosím vás stretli ste sa už s tým že ma dieťa strach ze zomrie? Ja sa už toho začínam obávať že čo to môže byť... Úzkost či? Proste je v pohode a odrazu príde mami zase... Niekedy až mi začne plakať 😔 proste sa jej zmocní strach a musím ju stizkat....
Niekedy je v týchto prípadoch smrť v rodine, niekedy sa deti boja ochorieť, keď sa po úmrtí v okolí povie, že ten človek zomrel, lebo bol chorý a už nepomohli lieky,.... Niekedy to spustí banalna poznámka ktorú zachytí v rozhovor dospelých ci vypočuje si správy a vyvodi si to po svojom.... Niekedy sa to podceni a potom sa to u dieťaťa stupňuje a príde porucha príjmu potravy, hnačky a nechutenstvo.... Niekedy je nutná konzultácia s odborníkom....
@gabilili ja mavam take obdobia uz od detstva,,niekedy mi myslienky idu len na tuto temu, bojim sa ako vlastnej smrti,tak smrti blizkych... Dolezite je,sustredit myslienky inam..nieje to jednoduche,teraz ked media neustale informuju o covide, a umierajucich a ktomu bezne umrtia,nehody,vrazdy a samovrazdy,,aj ked deti spravy nepozeraju,vnimaju to,pocuju to, vidia clanky na nete...najhorsie tieto depkovevstavy,stavy uzkosti a strachu su v jesennom a zimnom obdobi,kedy je svet akysi temnejsi, tichsi,chladny a pochmurny
@gabilili take divne pocity som mala od detstva, naplno sa to rozvinulo okolo šestnastich a nikdy to neprešlo.
No moj syn ma 10rokov a vcera zrazu prislo nanho zacal plakat a vravel mi ze nechce zomriet z nicoho nic nechapem preco nikdy to nevravel