icon

Dieťa narodené v 24. týždni

janickacrazy
16. júl 2014

Ahojte kocky, moja sestra predcasne porodila v 24.tyzdni, babatko ma len 750 g a velmi sa onho bojime, lekari povedali, ze nevedia, ci prezije alebo nie, mate niektora osobnu skusenost s takym malym drobcekom? dakujem

ivushqa
17. júl 2014

@janickacrazy bude mliečko, bude....mne sa spustilo asi na 5.deň, aj to zo začiatku máličko...len nech si pravidelne odstrekuje (aj v noci som mala nastavený budík), ja som ho mala potom veľmi veľa, takže mraznička u mňa aj u našich bola plná môjho mlieka a 2x týždenne som ho nosila dcérke - ona bola v NZ, ja som z TT

kiwi82
17. júl 2014

segra, nech začne odsávať, aj ked to bude zo začiatku nepríjemné a bolestivé. každé tri hodinky nech odsáva, mliečko sa rozbehne. nech veľa pije, nie som zástanca homeopatík, ale mne vtedy na tvorbu mliečka pomohli. skús sa popýtať v lekárni.

janickacrazy
autor
19. júl 2014

Ahojte drobcek sa zatial drzi vraj uz aj cikal normalne co je hadam dobre zajtra uz pojde za nim aj mamicka tak dufam ze to zvladnu spolu dakujem este raz za vase povzbudive slova ste zlate 🙂

ivushqa
4. aug 2014

ako sa darí synovcovi a sestre?

fanta3
4. aug 2014

@janickacrazy ahoj moja dcerka sa narodila v 26tt- teraz ma 2roky. Synovec bol dost velky na ten tyzden....moja mala 950g pri narodeni- to bolo velka, ale teda vacsinou deticky co sa narodili tak ako my v 26tt, tak mali do 700g. Ono je to velmi individualne, pokial tam neboli ziadne problemy (spominas ze inak mala tehu OK) tak ma velke sance. V dnesnej dobe vedia lekari zachranit aj taketo drobatka ako su tie nase, a hlavne tieto predcasne narodene deticky maju uzasnu volu zit a maju neskutocne vela sily- su to bojovnici od malinka. Urcite sa moze sestra prichystat hlavne prvy rok na nespocetne navstevy lekarov- budu vsetko sledovat a kontrolovat, ale radsej nech skontroluju, nez by sa malo nieco zanedbat. Teraz kym bude v nemocnici, tak to bude pre nu tazke obdobie, kedze si tam maly nejaky cas pobudne a ona nebude moct pri nom byt, toto obdobie prejde a ked uz bude mat maleho doma, tak uz vsetko spolu zvladnu 😉 Drzim mu moc palce, ak mas nejake otazky kludne sa pytaj- ci tu alebo IP. Ako ti uz spominali, mozes sa pridat do skopiny predcasne narodenych deti, tam je nas kopu co maju predcasne narodene deticky doma alebo vo svojom okoli a mozes sa pytat tam na vsetko co ti nebude jasne, alebo co ta bude zaujimat. Kde sa synovec narodil, v ktorom meste? Nas prevazali kvoly predcasnemu porodu do NZ 🙂 drzte sa

janickacrazy
autor
4. aug 2014

@fanta3 Dakujem za mile slova mam taku otazku maly sa zatial drzi schudol na 670g potom pribral na 705g no ale to je asi normalne vsak horsie je ze mu zistili zvysenu hladinu cukru nemas s tym nahodou nejaku skusenost lebo sestre nič viac nepovedali a ona je z toho stale v takom strese ze sa zabudla aj opytat ze ci je to normalne alebo mu nieco hrozi neskor napr. cukrovka tak ak by si vedela tak napis prosim ta dakujem.
@ivushqa No zatial sa drzi az na ten cukor vsetko ok.

ivushqa
4. aug 2014

@janickacrazy myslím, že ten cukor je zvýšený v rámci celkovej nezrelosti metabolizmu, telíčko ešte nevie správne udržať hladinu cukru v norme....určite by som o cukrovke ešte neuvažovala......a ak má zatiaľ len takéto "problémy", tak to je super 🙂

fanta3
5. aug 2014

@janickacrazy ahoj no ten cukor si myslim, ze to bude ako vravi @ivushqa
pravdu povediac ani sa nepamatam, ci mala aj moja mala s niecim takym problem, kedze bolo toho tolko naraz a ked sme ju prisli pozriet, tak aj tak tristvrte veci som si nezapamatala 😀
My sme mali problem s dychanim hlavne. Stihli sestre aj pichnut pred porodom injekcie na dozretie pluc, ci nevies?
Priberat zacne, to je normalne ze zatial schudol. Moja mala bola prve tri dni velmi naliata vodou, tak ako odpuchala, tak chudla, potom este paradoxne drzala dietu (kvoly tomu dychaniu, aby ju tuk nezatazoval).
Mne sa inak tiez mliecko spustilo az 5den. Verim ze aj sestre sa spusti. Bola som sklamana, ze zo zaciatku to bolo len par kvapiek, ale sestricky boli velmi zlate, podrzali a vysvetlili, ze ona aj tak papa len 1-2ml tie prve dni a vlastne jej to moje minimum staci.

janickacrazy
autor
5. aug 2014

@ivushqa
@fanta3 Dakujem baby trochu ste ma upokojili s tym cukrom dufam ze mate pravdu a bude to ok. Maly ma tiez trochu problemy s dychanim ale doktori vraveli ze to je normalne pri jeho vahe a tyzdni v ktorom sa narodil. Pred porodom nic nestihali islo to rychlo. Tak dufam ze bude uz len lepsie.

fanta3
5. aug 2014

@janickacrazy aj som si myslela, ze asi nestihli, kedze jej odtiekla plodova voda. Dcerka bola dlho na pristrojoch, nevedeli ju odpojit, lebo sa nam aj v srdiecku neuzavrela jedna cievka (co sa normalne porodom automaticky uzavrie sama), liekami sa im to nepodarilo uzavriet, tak musela ist na operaciu, potom uz pekne zvladala dychat sama.
Isiel velmi skoro na svet, takze urcite mu to chvilku potrva kym to sam udycha, ale zvladne to- lekari su sikovny, je v BA co je super, tam maju dobre vybavenie aj skusenych doktorov.
Nam ked bola dcerka este malicka na vsetkych tych pristrojoch v inkubatore povedala jedna sestricka, ze ani sa nenazdame a bude nam dcerka behat po byte so šniclou v ruke. Vtedy sa nam to zdalo ako nemozne, no stale sa k tomu priblizujeme (este nebaha, ale aj to raz bude 😀 ). Kym je v nemocnici, je to vsetko take neiste, vsetky tie pristroje budia v cloveku rozne pocity, ale ked uz bude doma, tak ten cas tak rychlo utecie...rychlo zabudnete na toto obdobie zivota a budete sa uz vsetci len vytesovat z drobca 😀

janickacrazy
autor
10. aug 2014

Ahojte dievcata mam zle spravy malemu sa pohorsilo nastali komplikacie zistili mu krvacanie do mozgu a este k tomu dostal zapal pluc no chcela som vas len poprosit aby ste sa zanho pomodlili ak mozete teda ak tomu niektore verite ze by to mohlo pomoct mame onho velke obavy tak skusame uz asi vsetko aj nemozne. ☹

niki101988
11. aug 2014

@janickacrazy Ani krvácanie nemusí znamenať koniec všetkým bojom akurát sa tým zvyšuje riziko poškodenia bábatka s možnými trvalými následkami. Modlitba to je často jediné čo človeku v týchto situáciach ostane držím palce

janickacrazy
autor
11. aug 2014

@niki101988 Dakujem a dufam ze bude lepsie len to cakanie je take tazke a mam pocit ze je toho na taketo malinkate babatko trochu vela ale dufam, ze nakoniec to dobre dopadne.

niki101988
11. aug 2014

@janickacrazy A kde máte drobčeka? Koľko má dnes dní a v akom týždni sa narodil?

janickacrazy
autor
11. aug 2014

@niki101988 Je v Bratislave narodil sa v 24.tyzdni a ma teraz 3 tyzdne tak dufam ze to nejako vybojuje ked uz tolko vydrzal len sa onho stale bojime vies. Ale musíme verit.

danielka7
11. aug 2014

@janickacrazy dieťatko je a bude v poriadku!!! Nijaká iná verzia neexistuje,len tá dobrá a to si treba stále opakovať 🙂

janickacrazy
autor
11. aug 2014

@danielka7 Dúfam že to tak bude naozaj, dakujem za podporu.

danielka7
11. aug 2014

bude ver tomu 🙂

bluka2
28. aug 2014

@janickacrazy Ahoj, co mate noveho s malickym?

janickacrazy
autor
28. aug 2014

@bluka2 Ahoj, no mám celkom dobré správy, zápal plúc už ustúpil, malý začal konečne priberat, už prekročil magickú 1000g hodnotu, tak sa tešíme. Má už 5 týždnov, ale stále je drobnučký. No samozrejme sa stále obávame, či nebude mat nejaké následky z toho krvácania, ale to sa aj tak prejaví až neskor, tak velmi dúfame, že to nebude nejaké vážne. No to čakanie je o nervy. Ale musíme verit, že bude dobre.

yuuki
28. aug 2014

@janickacrazy držím silno palce !!

mucuinka
28. aug 2014

Vsetko vsetko dobre, maminke aj malinkemu. Hlavne, aby vsetko dobre dopadlo

janickacrazy
autor
28. aug 2014

@yuuki
@mucuinka Dakujeme za podporu, ste milé. 🙂

sandy84
28. aug 2014

Drzim palce.Sestra teraz potrebuje velku rodinnu podporu a povzbudenie.Malickemu vela zdravicka a siil.

foryou25
28. aug 2014

@janickacrazy drzim vam palce, aj moja jedna dvojicka mala krvacanie do mozgu, u niekoho to moze nasledky u niekoho nie, u nas nechalo, ale verim ze u vas nenecha, zavisi aj aky stupen krvacania to bol, u nas 1-2stupna

nini1010
28. aug 2014

Ja sa za maleho urcite pomodlim a verim ze to vybojuje a bude uplne zdravym babatkom 🙂

lusily
29. aug 2014

@janickacrazy to sú dobré správy 🙂 držím palce, aby bol zdravučký a bez následkov, to je super, keď tak priberá.

kafedame
29. aug 2014

Držím palce aj ja malinkému! Nech je s ním všetko v poriadku a maminke prajem veľa veľa síl 🙂

janickacrazy
autor
29. aug 2014

@sandy84
@lusily
@kafedame Dakujeme za podporu. 🙂
@foryou25 No malý mal krvácanie 2. až 3. stupna, takže tam je to riziko ešte vačšie ako u vás a možem sa opýtat aké následky to má u tvojho malého? Možeš mi napísat aj IP ak to tu necheš rozpisovat. Dakujem.

yuuki
11. sep 2014

@janickacrazy ahoj, ako sa má maličký ? dúfam, že sa mu polepšilo <3