icon

Dieťa narodené v 24. týždni

janickacrazy
16. júl 2014

Ahojte kocky, moja sestra predcasne porodila v 24.tyzdni, babatko ma len 750 g a velmi sa onho bojime, lekari povedali, ze nevedia, ci prezije alebo nie, mate niektora osobnu skusenost s takym malym drobcekom? dakujem

Strana
z4
shades3
16. mar 2018

@janickacrazy ahoj, ja viem, ze su toto stare prispevky, ale som tehu a hrozne sa bojim predcasneho porodu, a prave som v 23 tt a furt mam nedobry pocit, tak by som rada vedela, ako sa dari malemu? je vsetko v poriadku? su nejake nasledky, alebo sa vsetko podarilo dobehnut? vdaka!!

janickacrazy
autor
16. mar 2018

@shades3 ahoj, no motoricky je celkom dobre, chodí normálne, ale má diagnostikovanú DMO, s rozprávaním a porozumením je dosť pozadu a stále je taký drobný na svoj vek vyzerá tak o rok mladšie, ale neboj sa, vôbec to nemusí byť váš prípad a jedna známa má dieťatko narodené v 25tt a je úplne v poriadku, nemá žiadne problémy vôbec, takže je to veľmi individuálne

shades3
18. mar 2018

@janickacrazy ahoj, dakujem krasne!! To ma mrzi, ale myslim, ze to mohlo aj horsie dopadnut. Ja verim, ze ostane v brusku este dlho, ale mam len hrozny strach... xx

ematko29
18. mar 2018

@shades3 moja dcérka sa narodila v 33+2 a napriek peknému týždňu má dmo a autizmus.Nemožeš sa tak stresovať.Je to od prípadu k prípadu.Ja som mala v pôrodnici mamičku ktorej sa narodil synček 550gramový a je úplne zdravý.Fakt je to o Tom dieťatku,aké mal problémy,nejde len o týždeň a váhu.Drž sa veľa oddychuj ,pozeraj vecičky začni si pripravovať výbavičku,netráp sa chmurnymi myšlienkami.

shades3
18. mar 2018

@ematko29 dakujem 😘😘😘😘 praveze mi nie je vobec dobre, s muzom sa dost vadime, dcerka je furt chora a tym umrncsna, v robote nervy... to mi moc nepridava 😩 Ale musim sa nejako ukludnit a prestat sa bat xxx Vdaka x

ematko29
18. mar 2018

@shades3 viem ,ale pravdepodobne kôli stresu som predčasne porodila.Ja som v tehu bola taká nervózna,všetko mi vadilo s každým som sa hádala.Ja som to akoby cítila,že bude niečo v neporiadku s malou.Viem,že je to ťažké.Ak môžeš skús sa dať vypísať na marodku aspoň na chvíľu ak ti nieje dobre.Malu si nechaj pri sebe .Neviem akú starú máš dcérku,ale ak chodí do škôlky tak aj preto je stále chorá.k by sa ti bábo narodili predčasne,tiež ju musíš zo škôlky na čas vybrať kôli malému.

shades3
18. mar 2018

@ematko29 dcerka je v jaslach a vieme, ze preto je chora - predtym nikdy nic... ja mam od zaciatku strach, ale skor preto, ze sme minuly rok stratili babo. Doktor ma nevypise, darmo skusam... Ale chapem, dakujem za podporu, ja viem, ze stres je na skodu a musim prestat 😘😍

ematko29
18. mar 2018

@shades3 och tak potom len nejak vydržať.Drzim prsty ,aby si to dotiahla do termínu.😘

kubkovamama
18. mar 2018

@shades3 neboj,aj keď to sa ľahko vraví,však..☺ prišla som o 3mimi,nervy s poslednou dcérkou hrozne a nakoniec si vyplávala po termíne.Dobre to dopadne,nemysli negativne.To čo je za gyn.ked sa cítiš zle,mal by ťa sám upozorniť,že treba zvoľniť.Nieco si vymysli,že si cez víkend spinila alebo odpadla,no radim tak nečestne,ale mimino má prednosť.Obvodny ťa vypíše určite.Malinka je umrnčana nielen z chorlavenia,ale aj cíti tvoj stres,ideálne ostať doma obe.Na prácu kašli,tam si obrazne vylož nohy.

shades3
18. mar 2018

@ematko29 dakujem 😍😍

shades3
18. mar 2018

@kubkovamama vdaka x len ja zujem v Rakusku a nevypisu.. ja som fakt odpadavala, a nic, vraj je to “normalne”... minuly tyzden som brala krpku zo skolky, zatocil sa mi svet a dzabla som rovno na cestu, esteze nic neslo.. dcera hysak, ja krvabe ruky a kolena - esteze som to dako dala na zabu a nie na brucho.. tento tyzden idem na kontrolu, tak mu to poviem, ale nic neocakavam... uz som premyslala nad zmenou gynda, len tu je to tak blbo riesene a nabluzku nic moc.. dakujem, skusam sa naladit na prima myslienky, len obcas to ide dost tazko x

daakotaa
18. mar 2018

@ematko29 prosim Ta v akom veku diagnostikovali malej DMO a autizmus? Na fotkach vyzera ako krasna sikovna slecna.

ematko29
18. mar 2018

@daakotaa Áno vizera,keď sa na ňu pozerám na fotkách mám pocit,že jej nič nieje.Dmo jej diagnostikovali keď mala rok a pol.Vtedy ešte nechodila a aj postavenie tela bolo dosť zlé,to sa dalo do celkom dobrého stavu po rehabilitačných pobytoch ,ale problém nastáva k približne pred dvomi rokmi ,ako sa naučila chodiť začal stagnovať mentálny vývoj.Ako rok a pol stará vedela povedať pár slov aj komunikovala,pozerala sa do očí,nič zle som vtedy na nej nevidela ,no po 2rokoch prestala rozprávať,išli to dolu bodov.Fyzicky sa zlepšila a mentálne zhoršila.Teraz začína zase rozprávať,ale je to strašne slabé,len sem tam tata,mňam,papa.Ignoruje ľudí aj deti.Socialna oblasť 0bodov.Bola nám diagnostikovaná pervazivna vývojová porucha ,no presný typ autizmu budeme vedieť až teraz v máji.

ematko29
18. mar 2018

@shades3 och ťažké to máš,povedz,že odpadavaš,neverím,že ti nedá,alebo ja by som hoci do nemocky šla na pár týždňov.ono je to teraz také,že chápem,že nechceš do nemocky,ale čo sú pár týždne s docapkanym celým životom😐

kubkovamama
18. mar 2018

@shades3 joj moja,nevuem ako si ďaleko,do BA sa nedá ku gyn.? Alebo Ocr na dcérku. Ja by som aj výpoveď dala....čo v dnešnej dobe asi nie je dobrý nápad,ale zas dodrbal si zdravie, tehotenstvo aj psychiku. Skús aspoň večer s drahým si urobiť takú pohodu a na nič nemysliet

daakotaa
18. mar 2018

@ematko29
Držim Vám palce aby bolo lepšie a mala napredovala.

ematko29
18. mar 2018

@daakotaa ďakujem krásne😊

shades3
19. mar 2018

@ematko29
@kubkovamama nemam to do BA daleko, ale poistenie mam tu v Rakusku, a keby ma aj SK lekar vypisal, tak neviem, ako to zoberu tuna poistovne - musim pozistovat, stalo by to za to. do nemocky sa mi fakt moc nechce, ale keby ma doki poslal, tak jasne, ze idem, mne to za to stoji, aby bol krpcek zdravy a narodil sa az ked pride jeho cas.. ale to ma tiez musi poslat lekar, jedine, ze ma nieco v noci chyti a budem tam utekat.. to som aj tak nastavena, ze keby daco, tak letim, to zas riskovat urcite nebudem 🙂 OCR sa na dcerku da len 2 tyzdne v roku v Rakusku, z toho tyzden som s nou uz bola - teraz je zas chora,a aj som to chcela, ale to mi moc nepomoze :( len pocitam dni, ze este 6 tyzdnov pracovat a potom si mozem trojtyzdnovu dovcu vycerpat a uz sa nemusim vratit, lebo zacne materska. A tu matersku vyplatia ak pred nou clovek bol aspon rok zamestnany - bojim sa, ze ak by som dala vypoved, tak nedostaneme lovase, a to by sme zial fakt nezvladli.. no neostava mi ine, ako lamat doktora, a ked nie je fakt uplny somar, tak ma necha doma.. alebo aspon zacne zistovat, ze preco sa mi furt vsekto kruti... dakujem vam xxxx

marelyne
26. mar 2019

ahojte zeny prosim vas poradte mi som 24 tyzdny a trosku mi odtiekla plodova voda som hospitalizovana kontrakcie som chvala bohu nemala ale povedaly mi ze mozu nastat a vtedy uz bude potrebny porod velmi sa bojim myslite si ze dokazu zachranit zivot ??

shades3
27. mar 2019

@marelyne ahoj, sanca je vzdy, drzim palce!!!!!!!!

marelyne
27. mar 2019

@shades3 dakujem

shades3
27. mar 2019

@marelyne uz som videla zazraky, kedy uuuplne malilinke 200g babatko prezilo. Hlavne hlavu hore a doslova aj nohy, co najmenej stresu a verim, ze vsetko dobre dopadne! 😘

marelyne
27. mar 2019

@shades3 dakujem pekne snazim sa co naviac mysliet pozitivne dobra sprava je ze nemam ziadne kontrakcie ani zatial nezistili nijaku infekciu tak dufajme ze ma dokazu udrzat aspon do 7 mesiaca tak som rodila moje prve dieta a vsetko dopadlo dobre teraz ma 4 a je uplne zdravy

shades3
28. mar 2019

@marelyne juuj tak to su uzasne spravy!!! Urcite to zvladnete 😍😍😍😘😘😘😘

marelyne
28. mar 2019

@shades3 dufam to si najviac prajem

shades3
28. mar 2019

@marelyne 😘😘😘😘

zuzlicek44
13. apr 2022

@janickacrazy ahoj. Ako sa má synovec? 💖

janickacrazy
autor
14. apr 2022

@zuzlicek44 ahoj, no motoricky je na tom veľmi dobre, normálne chodí, skáče, tancuje, ale intelektovo bohužiaľ je dosť pozadu, chodí do špeciálnej školy, ale robí pokroky, no ide to pomalinky, rozprávanie veľmi slabé, takmer nič nepovie, pred cudzími ľuďmi už vobec nič, ale tak nato, aké boli prognózy, že bude na prístrojoch celý život, tak je to oveľa lepšie

zuzlicek44
14. apr 2022

@janickacrazy držím palce a verím že to bude dobré a malý bude napredovať 🙏🍀

Strana
z4