Dieťa ochorelo po štyroch dňoch v škôlke
Citim sa bezmocne , neschopne
Dieta mi nastupilo prvykrat do skolky, adaptovalo sa krasne bez placu hralo sa vsetko ok, 4 dni v skolke a bum horucka
Je mi do placu
Je mi luto drobca ze je chory, ze nebude v skolke s detmi atd atd
Citim sa otrasne
Nasa dcera mala prve atb v skolke az..dovtedy extra chora nebyvala..prisla skolka a bum. Pisala som si to vtedy:
Bola v škôlke dajme tomu tri dni ochorela a hoci napríklad mala len sopel a kasel bez teploty,nechali sme ju doma doliečiť kým prestala čiže kľudne aj dva týždne.
Potom prišla do škôlky bola tam tri štyri dni a šup to isté zase choroba.
Reálne chodila prvý rok do škôlky tak že z Mesiaca tam bola asi 7 dní keď sme to zrátali možno osem niektoré mesiace.
Ale od oktobra do aprila takto..
Potom prišla Korona a ďalší školský rok začali deti nosiť rúška a zázračne bola chora iba raz čiže naozaj tie rúška mali niečo do seba a tie choroby sa toľko v škole a škôlke nechýba nešírili a vlastne sa im maj merala pri vstupe teplota....malo to vyhody.
Prvy rok je najhorsi, imunita sa buduje.
Samozrejme, keby iní rodičia nechali doma dieťa doliečiť tak, ako my, tak by sa tam tie bacili a vírusy toľko netočili, ale bohužiaľ, nie je každý to robí.
@katrin21 toto je presne to, deti do škôlky chodia choré, a niekedy aj napriek upozorneniu učiteľky ich rodičia zase dovedú...
@anonym_autor ja som nastupila po vš do skoly a bum, hned druhy tyzden pnka 🤣 musela som kvoli chorobam po 5 rokoch odist zo skolstva, bolo to pre mna kvoli nekonecnym chorobam neunosne.
@anonym_c6a470 ja kôli tomuto zo škôlky...v škole to bývalo lepšie, takže som zase tam a dúfam, že to lepšie bude
@anonym_autor prvý rok nebola v škôlke viac ako 2 t.A my s mužom chorí s ňou a nevedeli sme sa vyliečiť trvalo nám to raz toľko čo deťom.Deti majú stres sú odlúčene, nejedia, nové virusy je to viac o psychike ako imunite.
Môj syn chodil do škôlky 4 roky. Keď nastúpil do školy, očakávala som, že bude mať akú takú imunitu. V piatok už ostal doma s laryngitídou 🤷🏻♀️
@anonym_99626e dcéra keď bola prváčka mala cez 200 vymeskanych hodín.A to veru v škôlke ani nebývala tak často chorá
@katrin21 toto je presne to, deti do škôlky chodia choré, a niekedy aj napriek upozorneniu učiteľky ich rodičia zase dovedú...
@profantova ale prosim ta... tato urban legend, ze zato su deti v skolke chore lebo tam matky davaju chore deti(ja netvrdim ze niektore nedavaju). myslis ze tie iste matky potom do skoly chore deti uz nedavaju? preco je tam potom nizsia chorobnost?
deti su v skolke zato tak casto chore, ze si najprv musia vybudovat imunitu. vies o tom, ze ked sa dietatu prejavia priznaky, je uz neskoro? uz mohlo nakazit xy deti... dieta je infekcne uz pred priznakmi. a dokonca napr. zeleny sopel je uz nic, najinfekcnejsi je vodovy sopel. to sa jednoducho neda ustriehnut v kolektive kde deti spia, spia vedla seba, spia v jednej miestnosti kde mozno stoji vzduch, hraju sa tesne jedno vedla druheho, mozno sa po sebe napiju, slabsie si umyvaju ruky atd. stavim sa, ze keby spravia pokus v skolke, ze naozaj ani naznak soplov nevezmu, aj tak by boli deti casto chore. moje dieta chodilo istu dobu aj do sukromnej skolky, kde ozaj nebrali chore deti a aj tak bola aspon raz za mesiac doma. a to tam bolo len 10 deti. ked je v triede bezne 20 a viac, tak aj infekcii bude logicky viac. cize na ten kazdy druhy tyzden by to asi tiez vychadzalo.
@anonym_autor ja som ju tam bola len pondelok, utorok zaniesť a odniesť a dostala som žalúdočnú virózu. Malá našťastie nič.
@profantova ale prosim ta... tato urban legend, ze zato su deti v skolke chore lebo tam matky davaju chore deti(ja netvrdim ze niektore nedavaju). myslis ze tie iste matky potom do skoly chore deti uz nedavaju? preco je tam potom nizsia chorobnost?
deti su v skolke zato tak casto chore, ze si najprv musia vybudovat imunitu. vies o tom, ze ked sa dietatu prejavia priznaky, je uz neskoro? uz mohlo nakazit xy deti... dieta je infekcne uz pred priznakmi. a dokonca napr. zeleny sopel je uz nic, najinfekcnejsi je vodovy sopel. to sa jednoducho neda ustriehnut v kolektive kde deti spia, spia vedla seba, spia v jednej miestnosti kde mozno stoji vzduch, hraju sa tesne jedno vedla druheho, mozno sa po sebe napiju, slabsie si umyvaju ruky atd. stavim sa, ze keby spravia pokus v skolke, ze naozaj ani naznak soplov nevezmu, aj tak by boli deti casto chore. moje dieta chodilo istu dobu aj do sukromnej skolky, kde ozaj nebrali chore deti a aj tak bola aspon raz za mesiac doma. a to tam bolo len 10 deti. ked je v triede bezne 20 a viac, tak aj infekcii bude logicky viac. cize na ten kazdy druhy tyzden by to asi tiez vychadzalo.
@anonym_fe68d3 robila som tam dva roky, takže sme to riešili x-krát, samozrejme sú infekčné skôr ako to bolo vidieť, ale viditeľných prípadov bolo stále dosť, a potom na spaní ľahli, začalo zatekať a kašel...niekedy / to už nie tak často / som si pripadala ako v čakárni u lekára...
Úprimne moje dieťa nastúpilo minuli rok do škôlky ako 3,5 ročne vydržali do 25.9potom som ju pre chorobu mala doma do 11.10.potom chodili do škôlky na začiatku novembra aj na konci chýbala cca týždne + 3 dní z decembra+ týždne a pol z januára toho bolo v pohode .
Ale vo februári do júna bolo škôlke kopí mesiac a pol ( tak že som si pekne z caloval škôlke zza 3 dní napríklad vo februári alebo v marci za 5 dní .)
Normálne som tým rodičom závidela že ich dieťa chodí z mesiaca do škôlky aspoň tie dva týždne alebo týždne v kuse
aj nase🥳😭
Zeny luto mi to je straaasne
Ako sa ma dieta zadaptovat ked je chore po 3 dnoch, tak skvelo nam to v tej skolke islo
Teraz co bude ked zase nastupi
Nasrata som, nahnevana, smutna, luto mi je dietatka
Zeny luto mi to je straaasne
Ako sa ma dieta zadaptovat ked je chore po 3 dnoch, tak skvelo nam to v tej skolke islo
Teraz co bude ked zase nastupi
Nasrata som, nahnevana, smutna, luto mi je dietatka
@anonym_autor neprezivas to viac ako dieta? ked mu to tak super islo, nepojde mu to tak super aj po chorobe?
@anonym_autor neprezivas to viac ako dieta? ked mu to tak super islo, nepojde mu to tak super aj po chorobe?
@anonym_fe68d3 to prave neviem
Prezivam to ddost
Prve dieta novonastupene dieta v skolke zmena prostredia chcela som aby malo dobru adaptaciu, platim sukromnu skolu, individualny pristup skvele miesto ucitelky , staraju sa o deti ako o vlastne, dieta stastne, za 3 dni pokrok co sa tyka vyvoja reci atd atd a bum sopliska v nose
@anonym_fe68d3 to prave neviem
Prezivam to ddost
Prve dieta novonastupene dieta v skolke zmena prostredia chcela som aby malo dobru adaptaciu, platim sukromnu skolu, individualny pristup skvele miesto ucitelky , staraju sa o deti ako o vlastne, dieta stastne, za 3 dni pokrok co sa tyka vyvoja reci atd atd a bum sopliska v nose
@anonym_autor dokonca sukromna skolka. viac uz pre to dieta ozaj nemozes urobit co sa ulahcenia startu tyka.
a dufam, ze pred nim to neprezentujes ako tu, ze je to pomaly tragedia... nebude prve ani posledne co bude este nekonecne vela krat chore.
@anonym_autor dokonca sukromna skolka. viac uz pre to dieta ozaj nemozes urobit co sa ulahcenia startu tyka.
a dufam, ze pred nim to neprezentujes ako tu, ze je to pomaly tragedia... nebude prve ani posledne co bude este nekonecne vela krat chore.
@anonym_fe68d3 nie neprezentujem, len som oznamila, ze dieta ma sople a tento tyzden bude doma
@anonym_fe68d3 nie neprezentujem, len som oznamila, ze dieta ma sople a tento tyzden bude doma
@anonym_autor prosim ta, ukludni sa. Zivot s detmi je nepredvidavy, takychto skrtov cez rozpocet pride este vela. Dieta bude aj po tyzdni doma v skolke v pohode, neprezivaj to tak, nie je to taka hrozna tragedia.
Autorka, tieto zaciatky su stale velmi tazke. Neboj nic, zvladnete to, sama budes prekvapena, ako rychlo sa to zmeni. Ci uz je to statna alebo sukromna skolka, tak chorobam sa nevyhnes, radsej sa na to nastav a ber to ako sucast prveho roka.
u nas tiež po tyždni vo školke klesol počet o polovicu.
Chodíš do prace?
@anonym_b1ac38 nie som doma
my sme tak mali dieta v skolke prve 4 dni a ochorelo na 3 tyzdne… bol v sukromnej, stalo nas to 550€ 😆

@anonym_autor 😂😂😂 moja vydržala týždeň. a potom 2 doma 😂 a zas týždeň v škôlke. neviem kde je aká tragédia.