Dieťa prestáva dýchať a začína fialovieť
Ahojte stava sa aj vam ze dieta sa tak rozplace ze prestane dychat aj zacne fialoviet...mala to robi od malicka no teraz je to coraz castejsie mate skusenosti stym ☹
@alexandra1104 - suhlasim s @aristka. Nie do ust, ale do tvare. Nadychnut sa a silno narazovo jednoducho do tvare. Aby sa trosku nalakala. Tiez sa mi mala rada zachadzala...
@alexandra1104 keby si vedela čo já mám všetko s mojm drobčekom za sebou pochopila by si 😉 😉 a moja toto robí stále ked sa čílí či histerčí a čo mám sa hrutit? 😅 My máme mnohem horší zážitky preto mi je to smiešn, lebo to je jen pri pláču, až zažiješ ako já že ti dieta umierá v náručí, ked oživuješ svoje dieta 2 za miesac až ti v bezvedomí bude záchranka odvážet dieta môžno poznáš prečo mi je tot iba usmevné 😉
@aprilka90 ja som tu presla pre radu nie aby sa smial niekto tomu ze moje dieta je fialovat 5krat za den
@alexandra1104 nebud vztahovačná! 😉 já sa nesmiala tebe, ale tej situaci .. pretože to je normálné a u nás to je 100y za den preto sa nad tím nezufám ako iné mamičky nič viac 😉
@zrka To je dobry napad. Moje teta mela podobny problem s malou, ale ta s ni tak moc trasla, ze az ja jsem se bala... Hlavne si davej pozor pri tom treseni na shaken baby syndrom. Prave i v takovych situacich, kdyz matka zpanikari a prudce zatrese se tohle nestesti muze stat.
Kazdopadne mi to je moc lito holky, cim si prave prochazite 😔 . Ja dekuji Bohu, ze takove trapeni nemam. Ale prijde mi zvlastni, ze to "je norrmalni" do 1 roku... 😖 Spise bych myslela na epilepsii nebo tak neco. Pochopim novorozenata a hodne mala miminka, ale uz vetsi - nedalo by mi to spat a doslova bych buzerovala doktory, aby s tim neco udelali.
@alexandra1104 prvom rade sa opytaj urcite pediatricky... a ked sa mala zajde (nenadychne) pri placi tak jej kratko fukni do tvaricky smerom na nostek a usta 🙂 (ake ked sfukavaš sviecku 🙂 napis ci to funguje aj u vas.. nam to zaberalo
@alexandra1104 verim že sa bojiš však ktora matka by sa nebala ale sestrina mala to robila ešte chvilu aj ked mala rok a kamoškin maly tiež a nemaju toho isteho pediatra a obidvaja povedali že je to v uvodzovkach normalne. /Sestra ta žije v nemecku/ že z toho vyrastu, len trebazachovat vždy chladnu hlavu. len neviem keby ty doktori boli v ich koži. Ale tiež ich neposlali na žiadne dalšie vyšetrenia. A vyrastli z toho 🙂 😉
@alexandra1104 je potrebné to spomenúť pediatričke a ísť potom na detské kardio, aby vyšetrili srdiečko..
ja som o tomto videla nejaku reportaz, lebo to desi mamicky na celom svete. Vraj je to normalne a castejsie ako si clovek mysli,ze niektore deti to maju. Ze to vyzera desivo,ked dieta zacne fialoviet a tam v tej reportazi hovorili,e to trva len do urciteho veku vyvoja,ze potom to samo prejde. Aj sa to nejako vola,ale keby si spomeniem ako...
@cinkatko ja som to pri mojom s epilepsiou nespajam. Vidim na nom, ze je to "silny" jedinec. Vsetko a vsetkych chce komandovat. A teraz uz ked je starsi, tak proste tak sa "naserie" az straca zdravy rozum. a chyti normalne hysteriu. Tak to vnimam tak, ze sam si za to moze, ze sa tak jeduje, az fialovie...
@alexandra1104 ahoj... ak mas potvrdene ze ide o obycajne zachadzanie sa a ziaden vaznejsi problem tak ta situacia je naozaj v pohode... moj mladsi brat sa zachadzal asi do 3-och rokov - mama to v pohode zvladala... tak ako ja teaz v pohode zvladam mamine epi zachvaty kedze viem ako sa pritom chovat...
pri zachadzani staci fuknut do tvaricky pripadne capnut po plienocke, urcite netriast...
@alexandra1104 ahoj, mne to robi mala. Je z dvojcat. A posledne dni to pozorujem aj u chlapca. Rozplacu sa a prestanu dychat a omodrievaju. Boli sme u neurologa ma Eeg aj na kardiologiu chodime. Vsetky vysledky maju v poriadku. Povedali mi ze musia z toho vyrast ☹ nam pomaha studena voda- prsknut alebo pretriet tvaricku...
@zrka to zadávateľka nemusí vedieť ako veľmi si to ty myslela.., nie každá mamina to vie, boli prípade kedy dieťa revalo amaminka zatriasla a dieťa odpadlo.. proste sa s nimi netrasie, nidky neveiš ako silno treba zatriasť resp. ako slabo... treba fúknuť, šplechnúť vodu, buchnúť niečím, hocičo.. Aj slabý otras môže mať fatálne následky....a Ke´d si v strese ani si nemusiš uvedomiť silu zatrasenia...
Nam sa to stavalo s najmladšim synom , lekarka nam povedala že si to to nemame všimať a plaču predchadzať - čo sa neda . Ked bolo najhoršie tak som s ním vybehla z domu na čerstvy vzduch a on sa nadychol a bolo dobre, už z toho vyrasta ma roky ale ked chce trucovať tak to urobí znova ja ho len okriknem a on sa ukludni . su to nerví tak držim palce.
ešte som chcela v žiadnom pripade nefukať do ust jak niektory radia.
Mne to robila staršia dcéra asi do 2 rokov( teraz ma 16) a robí mi to aj teraz mala a to pravidelne od narodenia ☹ ma uz 2 roky a trvá to ju najlepšie pomáha studena voda , buď ju frkam alebo jej tvar dám pod tecucu vodu a vtedy sa precitne. Občas pomáha aj to fukanie, ale nie do úst ani do nosa,ale silno do tvare aby sa zlakla a nadychla. Viem co prežívas, drz sa
ja by som isla pre istotu na vysetrenia..hlavne kardiologiu... aby som mala pokoj v dusi... 😉
ja by som povedala ze takto deti s rodicmi cvicia. nemyslim to v zlom, ale ked vidia ze tym nic nedosiahnu, prestanu s tym. isla by som za neurologom ci to nie je nic chorobne a inac by som sa spoliehala na pud sebazachovy dietata.

@aprilka90 neviem ci by si sa smiala keby ti dieta fialovielo a nic by nezberalo asi jo ze