Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady
Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.
@cokinka ja kornútky kupujem v zdravej výžive. Nosíme ich so sebou. Algida je prirodzene bezlepková zmrzlina. Aj nanuky. V Prešove na sídlisku III, je predajnička a tam má aj točenú bezlepkovú zmrzlinu do bezlepkových kornútkov. Skús obehnúť predajne zdravej výživy. Možno ešte nemali lebo až teraz začína zmrzlinová sezóna.
Babule otazka tiez co sa tyka zmrzliny ako vymysliet v kombinacii bezlepkova a bezmliecna?ved to nejde ☹
Ahoj holky,dakujem za receptiky😉
@andrea76
@sanym
@dzudka na vysledky sme cakalo tal.dva tyzdne,co sa tykalo krvi,na genetike som nebola.
@minnie30 gastrofibroskopia-zavedenie hadicky ustami do tenkeho creva a odobratie vzorku.
@cokinka to je super ze nemusite.nas na zaklade pozitivnycj testov poslali na gastrofinroskopiu,inak by celiakiu ani neriesili a to ma jednu hodnotu silne pozitivnu,v sprave mam sub.celiakie a hospitalizacia na gadtrofibroskopiu,budu mu to robit v plnej narkoze,co moc rafost nemam lebo bol v narkoze 4m dozafu :-/ len by ma zaujimalo co ak to nepotvrdia,aky je postup liecby :-/
Alebo je mozne ze ma pozitivne krvne testy na celiakiu a gastrofibroskopia je negativna?ako ja by som bola len rada ak by to nepotvrdili,dost nas nici ta intolerancia na mlieko.Je nejaka sanca?
Tak mame to za sebou a zitra domu,vysledky 2-3tydny.Dekujeme ze ste na nas mysleli :-*
ahojte, mate niekto dobrý recept na veľkonočný mazanec?
ja som pocula o vela pripadoch, kedy je krv pozitivna, biopsia negativna. takze urcite nestacia len vysledky z krvi. my sme okrem toho museli mat pozitivnu aj genetiku. neviem totiz, ako mozu lekari predpisovat potom potraviny. ci nemaju zo zakona dane, ze celiakia MUSI byt potvrdena biopsiou, alebo viacerimi pozitivnymi vysledkami.. 😒
ahojte, nema niektora z vás skúsenosti s chlebovou zmesou Procelia? a pekárňou Alimpek? Mame od nich chlebík a je až podozrivo dobrý a mekučký,tak neviem či im mam veriť,že sú 100% bezlepkoví
@cokinka takze sanca stale je,ze mu ju nemusia urcit?Viem ze tu v CR musis mat papier od Dr,krvne testy+biopsiu a este ti posle zdrav.poistovna posudkoveho lekara ci mas narok cerpat peispevok na potraviny.Nastastie genetika tu nemusi byt,co som rada lebo ja som ok a bud.exmanzel by umyselne nesiel aby decka nic nedostali.Tak uvidim ako dopadne biopsia.Chcrm sa opytat ak to urcia synovi(4r) i po biopsii a dcerka (2r) bude mat krvne testy pozitivne musi i ona na biopsiu?dakujem
@sanym ahoj sanym, akurat som zacala citat diskusiu, vidim, ze si pytala o rady a o par stran-a rokov dozadu 🙂 uz aka proficka z teba🙂 chcem sa opytat, co davate na ranajky detom? Mozno blba otazka, ale potrebujem sa od niecoho odrazit. Kupila som zatial tie chrumkave chlebiky-ale moc ich nechce :( pyta klasicky roztek..och, to buje asi este boj..ale asi si mrazite aj normalny makky, aby bol stale poruke? Rada ma do mlieka tie kadejake chrupky, vcera som kupila v lidl, ze kukuricne ochutene, ale neni tam vyslovene pisane, ze su bez lepku,tak neviem. Dik vsetkym za rady.

ahojte maminy, prosim vas, kam v bratislave, alebo pezinku chodite na zmrzku? zatial sa mi darilo malu presvedcit, ze v zime sa dava zmrzlina len do kavy, ale teraz je to tazke, ked je toho vsade plno..🙂 chcem jej kupit aj kornutky, ale zatial som ich nasla len na nete a zvacsa nedostupne.. ako to riesite vy? dakujem za kazdy tip.. 😉