icon

Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady

sanym
1. dec 2009

Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.

azbestica
4. apr 2013

@sanym no urcite nestras dnes som citala clanok ze zatial sa to stalo iba raz ze sa neodhalilo takym sposobom....ale dakujem za pomoc

em_ka
Autor odpoveď zmazal
em_ka
Autor odpoveď zmazal
aaandrejka
5. apr 2013

em_ka, velmi rada, vsetky recepty budu onedlho v mojom novom e-shope, kde budem ponukat aj vyse 2000 bezlepkovych vyrobkov 🙂

sanym
autor
5. apr 2013

@aaandrejka 🙂 jéj, to fakt? to je super, budem tvojou prvou zákazníčkou. 😉

talexa
5. apr 2013

@aaandrejka potom nezabudni sem hodiť adresu tvojho e-shopu 🙂

talexa
5. apr 2013

mám otázočku aký používate kokos - strúhaný, do koláčov, bežný z obchodu? , nikde som poriadne nenašla či ten čo je bežne dostať v obchode je bezlepkový 😒

talexa
5. apr 2013

a môžem použiť perníkový kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker, počítam, že keď bežný je bezlepkový tak aj tento, chcela by som spraviť taký kakaový perníkový koláč s džemom na vrchu a ešte vyliať roztopenú čokoládu a posypať kokosom.

sasa2
5. apr 2013

AHOJTE .s bezlepkovou stravou sa trápime necelý mesiac,syn síce nemá celiakiu ale má alergiu na pšenič.,raž .múku,a niektoré ine potraviny .Chcela by som vás poprosiť o radu akú značku kakaa používate ?neviem či možeme hociktorú ,a na str.celiakia som nenašla nič o kakau.viem že môže granko ale skôr mi ide o kakao do cesta .

borci
5. apr 2013

@aaandrejka tešíme sa 🙂 😵

reisi
5. apr 2013

@aaandrejka juuuj uz aby som mohla u teba nakupovat!🙂

reisi
5. apr 2013

Baby ,tak dcerke vcera potvrdili celiakiu. Na diete sme vsa mali byt hned od dna ako jej urobili biopsiu ,tie tri tyzdne nam vsak stacili na zorientovanie a vlastne vdaka tejto teme uz ficime bezlepkovo bez vacsich problemov. Odhakziva som riesila stravu a jedli sme zdravo,teraz sme len doladili.

reisi
5. apr 2013

@talexa donemoty peciem tvoj DOBRY CHLEBIK! 😵

reisi
5. apr 2013

Este neviem piect kysnute zaviny ale ostatne ako babovky,kolace na plech, bublaniny to je chutnejsie ako zo spaldovej muky.

talexa
5. apr 2013

@reisi to je dobre, že chlebík chutí, ja by som sa tiež rada dopracovala k takému jablkovému závinu, včera som skúsila s lístkového bezlepkového cesta, ale radšej by som uprednostnila z cesta doma urobeného.

talexa
5. apr 2013

@sasa2 aj do koláča šupni gramko a máš to vyriešené, s tým by som si hlavu nelámala, vyskúšaj. 😉

aaandrejka
5. apr 2013

baby, jasne, ze hodim link, chivlku este vydrzte, na to eshope makam uz vyse roka, pretoze polozku po polozke bolo treba prejst vsetky alergeny, zaradit do kategorii a na takmer 3.5 tisic polozkach je to neuveritelna makacka ;)

talexa
5. apr 2013

@aaandrejka držíme, držíme ... 😀

bibi23
5. apr 2013

ahojky, leziem vám do témy. nepotreboval by niekto z vás múku mantler? sme sa nejak nedohodli a kúpili nám ju aj známy a mám obavu, že ju nestihnem spotrebovat všetku do dátumu spotreby september 2013. nedá sa to tu na koníkovi inzerovat - ma stopol admin, ale skúsim to ešte tu - snád ma zas nestopnú, lebo je mi lúto vyhadzovat múku po záruke. ponúkam 4kg múka mantler za 10e. pre viac info napíšte IP.

bimky
5. apr 2013

ahojte. dnes sme mali absolvovať biopsiu, no dcérka mala od pondelka horúčky, tak som to musela zrušiť. teraz nás opäť čaká čakanie=o(((už som to chcela mať z krku=o((( ☹ 😠

talexa
5. apr 2013

@bimky verím, že je to o nervy, ☹

talexa
5. apr 2013

@reisi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28177
tu je recept na štrúdlu, skús vyskúšať

reisi
5. apr 2013

@talexa dakujem! Skusim. A prosim ta odkial mas bezlepkove listkove cesto?

reisi
5. apr 2013

@bimky och,to na porazenie☹ kedy mate dalsi termin?

talexa
5. apr 2013

@reisi náhodu som ho objavila u nás v bioobchode, ale zvyčajne, ho majú len na objednávku, ale je riadna dražoba, za dva obdĺžniky cca 20x10 cm (tenké), som zaplatila 4,50€, každý ten obdlžnik sa dal vyvalkať, tak, že štrúdla bola dlhá asi 40 cm, dosť, sa trhalo, mala som problém prehodť na plech a chuťovo skoro, ako klasické lístkové cesto, len to nebolo také chrumkavé, ale zjedli sme 🙂 , určite vyskúšam to zreceptu, už som si ho stiahla, vyzerá celkom dobre

reisi
5. apr 2013

@talexa strudla vyzera luxusne 😀 len mam obavy ,co z nej ja dorobim, bude to vyzva 😀

reisi
5. apr 2013

@talexa tie ceny su dost katastrofalne, ja chcem muza kazdy mesiac poslat na velky nakup do Rakuska,lebo urcite sirsi vyber a snad aj nejake listkove cesto prinesie,pokial sa naucim robit bezlepkove.

talexa
5. apr 2013

@reisi , no to aj ja najskôr budem musieť nabrať odvahu sa pustiť do tej štrúdly 😨

bimky
5. apr 2013

@reisi no čakala som či náhodou nedostane dcérka antibiotiká,ak by mala,tak 3 týždne po vybrati,by sme mohli ísť. nedostala,tak dúfam,že ju budem môcť v pondelok objednať,resp.sa opytam či a kedy je vhodné po chorobe ( horúčky,kašeľ,soplik,hnačka) prísť:0/