icon

Dieťa sa nakazilo Covidom-19 od učiteľky

20. sep 2023

Ako by ste riešili situáciu, keď sa dozviete, že učiteľka chodila chorá do školy, vaše dieťa je z ničoho nič choré, potom postupne je chorá celá rodina. Dozviem sa, že učiteľka má covid a zistím, že my tiež. Teraz oznamovacia povinnosť nie je. Mám to brať ako ublíženie na zdraví?

merrysa
20. sep 2023

Mozes ho učiť doma ty keď nechceš aby sa nakazilo v kolektíve

ibrunova
20. sep 2023

pri covide nie ja už nariadená izolácia. Je mi tej učiteľky ľúto. Tiež to od niekoho chytila, určite aj v minulosti bola niekedy chorá a mohlo ju nakaziť ktorékoľvek dieťa. Ja ani neviem, čo na toto napísať.. Kam sme sa to dostali..

vkatush
20. sep 2023

Ja som skončila toľkokrát chorá od detí.
Raz mal jeden podľa matky len soplik, to prejde. Upozornila som ju na to viackrát, že nech ostane malý doma. Ja som skončila potom 2 týždne pn. Po steroch mi doktorka povedala, že mám detskú chorobu, ktorú normálne dospelý nedostane, preto sa neviem dať dokopy. Čo už.

Keď som sa vrátila do školy, bola som rada, že chlapec je už zdravý (on bol za 3 dni okey) a ja tiež. Proste život.

A pamätám si obdobie, kedy sme chodili viaceré choré do školy, lebo by doslova nemal kto učiť. Tretina zboru bola doma, takže tie, ktoré boli najmenej choré, učili, zastupovali a plátali. Rozhodne to nie je o peniazoch, ako si ty myslíš.

januska12323
20. sep 2023

Keď je chorá má byť doma ale ako ju k tomu chceš donútiť? Maximálne môžeš napísať vedeniu školy aby ma to viac dbali a budovať dieťaťu imunitu. Nie každý si môže dovoliť ostať doma. A že ublíženie na zdraví nebuď smiešna, nekychala ti na dieťa vedome s covidom a aby ho nakazila.

basulaak
20. sep 2023

Ano. Ublizenie na tvojom mentalnom zdravi.

alenamihal
20. sep 2023

Covid sa uz berie ako chripka...

tenerifka
20. sep 2023

Chripka je ovela horsia ako covid, skuste si prejst chripkou A, covid je z toho asi 10% tazkosti.
Ublizenie na zdravi? Aj za sopel ci kasel?
Naco sa testujes? Robis to aj pri inych respiracnych ochoreniach?
Tym nakupom testov zbytocne zivite draka....

belasy_motylik
20. sep 2023

Jediná otázka - ako chceš, prosím ťa, dokázať, že tvoje dieťa je nakazené preukázateľne od dotyčnej osoby? Ona má právo pri takomto obvinení zažalovať teba.

msnesquik
20. sep 2023

To uz teraz mozes dostat uplne hocikde, my sme za minuly rok boli chori niekolkokrat, kedze dcera zacala chodit do skolky, ale uz sme sa netestovali, ludia to jz tak neberu, netestuju sa, musome s tym zit normalne uz

koniarova
20. sep 2023

Určite volaj žandárov. 😀

belllinka
20. sep 2023

Matky sú fakt z roka na rok blbšie. A keď zas bude učiteľka stále doma lebo "soplík" a tvoje decko sa nič nenaučí, tak sa zas choď sťažovať. Nech ju zavrú až sčerná a uč si svojho anjelika doma.

mateson
20. sep 2023

Pane bože, ty to vidíš🙏

autor
20. sep 2023

@ibrunova Celé je to o bezohľadnosti. mamičky dajú svoje soplíkové deti do škôlok, veď len soplík, tam nakazia iné deti a učiteľky. Poobede si vyzdvihnú svoje soplíkové deti obdarované ďalšími vírusmi a idú veselo do práce, veď len soplík. Vedenie školy detto, veď len soplík. Vy ste tu niektoré úplne pomýlené, lebo porušovanie zákona úplne že vychvalujete a nedokážete si uvedomiť, že máte aj svoje práva. Tak si len trpte, že na vaše deti kašlú a kýchajú a môžete maródiť spolu s nimi.

autor
20. sep 2023

@belllinka Ty si uvedom, že tá učiteľka nakazí kolegyne a nebude mať kto učiť.

miriam11
20. sep 2023

🙈

ibrunova
20. sep 2023

čiže čo navrhuješ? Doživotnú izoláciu celého sveta?

autor
20. sep 2023

@belasy_motylik Viem, že chodila do školy chorá.
@ibrunova Stačilo by, aby chorí zostali doma, kým sa vyliečia. Kto čo má z toho pozitívneho, ak chorobu šíria ďalej?

hennyinnsbruck
20. sep 2023

Autorka ty si iny psychopripad🤦🏼‍♀️

janage
20. sep 2023

Chodím do práce s bežným soplom, kašľom, skriabanim v krku BEZ teploty. Dám si rúško nech nenarazím okolie.
Ak potrebujem ostat fit ja, v situáciách kde je veľa rôznych ľudí na malej ploche si v obdobi viróz, dám rúško, respirátor, snažím sa vydenzifikovat ruky ak si ich nemôžem normálne umyť napr po vystúpení z MHD, zvlášť, keď sa šírila žltačka napr.
Ak sa tak bojíš, urob opatrenia na zníženie rizika nákazy.
Ak by dieťa ochorie od iného dietata, budeš žalovať jeho rodičov? Ak ochorie jedno tvoje od druhého, pôjdeš sa udať?
Keď tvoje dieťa bude jemne skrabat v krku a soliť, kašľať mierne každý druhý týždeň v zime či na jeseň, budeš ho nechávať doma? S kým?
Či to je iné, ty si dieťa poznáš a vieš, že ono môže?

dzulli1980
20. sep 2023

Mi zabehlo ... 😀 ... však skús aj na súd, aj na políciu, všade daj ... len by ma zaujímalo, ako teda ideš dokazovať, že učiteľka nakazila Tvoje dieťa? ... 😀

autor
20. sep 2023

@januska12323 Múdro píšeš. Netvrdím, že nakýchala. V tomto prípade ozaj stačí len nadýchať. Ako by si to nazvala, keď celá rodina sme ochoreli? Tak mi to predefinuj.

joannita
20. sep 2023

Preboha autorka 🤦‍♀️
Ty si urcite doma a nechodis do roboty ze?

hladamematku
20. sep 2023

@tenerifka tento blud si si vytiahla z päty??? Alebo to podložia serióznu štúdiami či publikáciami??

snehovakralovna
20. sep 2023

@autor izoluj seba a celu svoju rodinu,to bude asi najlepsie riesenie a v ziadnom pripade nevychadzat z domu. Dezinfekcia min.8x denne.

vikusjk
20. sep 2023

Hmm, verim, ze si nas..ta, ale zase vezmi si to tak, ze covid mozes chytit hocikde, aj v mhd, v obchode... Choroba nikdy nepotesi, zvlast nie covid, ale verim, ze to nespravila zamerne. Dolezite je, aby ste sa z toho vsetci - vy aj ona - dostali bez nezelanych postcovidovych priznakov 🙏 prajem skore uzdravenie

ibrunova
20. sep 2023

áno, v ideálnom prípade by chorí mali ostať doma. Ale nie vždy to ide, a niektoré choroby sa prenášajú ešte predtým, než sa prejavia. Neviem, či pracuješ alebo si doma, ale naozaj nie je možné, aby pracujúci rodič ostával doma s každým soplíkom, takú kolegyňu by som v práci nechcela, čo by bola stále doma s deťmi. Predpokladám, že nechodíš do práce. Takto svet nefunguje.. Daj sa do kľudu, takých chorôb ešte bude, nenavážaj sa do učiteľky, ktorá asi nechcela ísť na PN, lebo zase za ňu musí niekto tie hodiny odučiť atď atď. Proste stalo sa.

lucka_ke
20. sep 2023

tvoje dieťa sa mohlo nakaziť od iného dieťaťa v triede, družine alebo školskej jedálni alebo aj od suseda a potom nakazilo učiteľku, alebo sa učiteľka nakazila od niektorého dieťaťa v škole, to sa nedá dokázať kto koho nakazil... a niektorí majú slabé príznaky, čiže ani nemusela tušiť, že má covid

mirka438
20. sep 2023

Prosim pekne, zaujimalo by ma (velmi), kde si zamestnana? Co si mysli tvoj zamestnavatel o tom, ze si doma a nepracujes prakticky 3/4 roka kym zuria rozne typy virusov a bacilov? Dakujem

zuzinka888
20. sep 2023

Som za to aby chorí ludia boli doma a liecili sa. Len neviem kto ma bude zivit🤣🤣🤣. Mam silne alergie na travy a pele a kadeco ine. Kycham soplim, a mam plny nos od aprila do oktobra. Takze keby prisiel kovid ci chripka ani neviem kym na nezlozi horucka. A to mohol byt aj pripad ucitekly.

autor
20. sep 2023

@janage Mohla mať aspoň rúško, ale nemala. Tie opatrenia sú dané zákonom, ale ich málokto dodržiava.
@joannita Som doma, lebo som chorá. Veď čítaj s porozumením.