Dieťa sa nakazilo Covidom-19 od učiteľky
Ako by ste riešili situáciu, keď sa dozviete, že učiteľka chodila chorá do školy, vaše dieťa je z ničoho nič choré, potom postupne je chorá celá rodina. Dozviem sa, že učiteľka má covid a zistím, že my tiež. Teraz oznamovacia povinnosť nie je. Mám to brať ako ublíženie na zdraví?
@zuzinka888 Ale ona nemá alergiu.
Si normalna? 🤣ze ublizenie na zdravi,mna prekoti.
@basulaak ale to treba žalovať niekoho iného.
Si doma lebo si chora ok a inak pracujes? Normalne chodis do roboty na 8 hodin denne?
Preco si myslis ze necitam s porozumenim?
Bože, sa čudujem, ze vôbec niekto chce učiť, keď sú dnes takíto rodičia. Tak asi nevedela, ze to bude Covid, nie? Nie každý môže ostať doma s každým soplom!
@autorka zober si to zo strany ucitelky. V triede ma 26 deti, kazde z nich moze doniest z domu virozu. Je rovnako ohrozena ako tie deti v triede. Ak uci aj v inych triedach, je ohrozena viacnasobne. Proste v tej skole si virozu popodavaju raz dva krizom krazom. Zbytocne sa tu naparujes. Skor by som sa zamyslela, preco ste vsetci ochoreli… Nepride mi v poriadku, ked virozy schytaju od deti ich rodicia. Dcera mala covid 3x, my s muzom sme mali iba raz. Aj to nie od nej, ale muz doniesol z prace. A ine virozy sme tiez neschytali, ani v jej skolkarskom veku. A to bola hodne chora (atb aj 7-8x do roka)
@vikusjk Ďakujem.
Covid mohla mat aj ked je len nachladena. Ludia si neberu pn ked su nachladnuti. A nemuselo sa dieta malazit od nej predsa
Ucitelia su zachripnuty casto z rozpravania v skole...to nie je choroba....to ma kazdy ucitel ostať doma vzdy ked zachripne? Cize ani ucitelka tvojho dietata nemusi vediet ze ma nieco ine...
Ja som pol roka dozadu isla na operaciu a urobila som si nahodne test..nic mi nebolo, len preventivne co ak, nech to nedonesiem do nemocnice...a cuduj sa svete bola som pozitivna.,celu dobu som chodila do prace do skoly so synom, ani ma nenapadlo ze mi nieco je...do vezenia so mnou...
@taminka1986 párkrát som si povedala, že mňa teda už nič neprekvapí, ale vždy sa nájdu jednoduchší jednotlivci, ktorí ma vyvedú z omylu. Neskutočné, ako už niektorým hrabe. To aj pri chripke by podávala? Či len covid, lebo covid.
A mimochodom som ucitelka na materskej . Boli dni ked som mala v triede z 25 ziakov 10 kaslajuco nachladenych atd. Samozrejme som sa mohla nakazit a mala som ich zalovat.? Akoze rodicia nemam slov.. smutne
Blíži sa chrípkové obdobie, tak už sa teším, keď všetci učitelia so soplom ostanú doma. Som zvedavá kto bude učiť 😅
Božemoj.
Svet sa zblaznil, keď niekto jw schopný na toto míňať svoju energiu. Bleee. Je mi takéto človeka ľúto vlastne. Psychatria v praxi. Nechcela by som ta mať za známu.
Moja dcéra 2 st. ZŠ min. rok vymeskanych vyše 250hodin. Kvôli chorobe. Áno je sledovaná v ambulanciách, áno všemožne podporujeme imunitu atď Zodpovedne v čase choroby ostala doma Ale rozhodne neostávalo s bežným soplikom, miernym pokasliavanim atď. V sezóne covidu, sme pred vypustením do kolektívu urobili kovid test a išla.
Ostávali s dutinami, silným kašľom, čo bránil v spánku, teplotou, vracanim, hnačkou. Všetko bežné choroby, ktoré ona bohužiaľ vychytal ako taký detektor.
A otázka, MHD cestujete, na krúžky deti chodia, v jedálni sa stravujú? Čo dovolenky vo väčších hoteloch, kúpaliská a aqua parky? Žltačka, bradavice, molusky, chlamýdie to všetko tam môžeš chytiť.
Autorka - urcite podat trestne oznamenie za ublizenie na zdravi! Potom, ked to budes dokazovat na sude, pekne to zmedializovat, nech aj ludia okolo teba vedia, ake si psycho...
.. nemam slov.🤦 teda aj mam, ale zastavila ma autocenzura.
Mna by zaujimalo, ako by si dokazala, ze ucitelka mala covid 🙈
Prepáč ale vy ste pre dieťa chodili ako Hujerovci, komplet celá rodina? Nebude to náhodou tak, že NIEKTO v škôlke nakazil (iba) tvoje dieťa a ONO potom ako píšeš POSTUPNE nakazilo celu rodinu? Prečo si ho potom ty neizolovala? Hmm, nejak ti to nevychádza…Či?
@guudy Bola podobná téma a adresovala som to obom.
A malo tvoje dieťa to rúško, keď bolo v blízkosti spolužiakov čo ich skrabalo v krku, mali kašeľ či sopeľ? Nosí rúško ono keď pokasliava?
Tie teórie ostať s každým zakaslanim či škrabance v krku vždy doma, by ta raz dva prešli keby ste to mali každý týždeň, či dva a hrozili by komisionálky či samovyucba doma.
No za prve ja nie som policajt a nestojim pri vchode do skoly a netestujem ci dieta kasle a jw nachldene na toto ste tu prave vy rodicia, co zvazujete ci dat dieta do skoly. Za druhe 80percent ziakov ma pracujucih rodicov a nemozem si dovolit poslat o 8.30 9-10-11 rocne dieta domov ak tam nikoho nema 🙈🙈🙈
@irusa 😂😂
@simsalabim Viem, že má covid, ale sem Ti to nebudem písať odkiaľ. Vieš, to je zvláštne. zatajovať zdravotný stav, lebo je na to zákon, to treba dodržať. Ale nechodiť chorý do práce, do kolektívu, lebo tiež je na to zákon, to sa už nedodržiava. Tie hlúpe a sarkastické komentáre nebudem riešiť. Je jasné, že to píšu práve tí, ktorí zákony obchádzajú a ohrozujú iných. Riešenie mnohých mamičiek je choroby šíriť a zdravie svojej rodiny nechrániť.
A ešte ma zaujíma, ako riešiš ostatné deti, ktoré chodia do školy choré, ukaslane a usoplene, lebo napr moja piatacka ma celú jeseň a zimu chorých spolužiakov v triede.
@nika23t Už som písala, volá sa rodič, alebo príbuzný a prídu si dieťa zobrať.
Dcéra dostala kovid od spolužiačky, ja umieram teraz doma so horúčka mi, ide mi hlavuroztrhnut, ešte aj kopu komplikácií mi to spôsobí. Mam ju zažaloval? Nie.. proste sa to deje.
@simca06022011 Ale prečo sa to deje? prečo to podporujeme?

Autorka to snáď nemyslíš vážne toto? Ublíženie na zdraví? Dcéra je učiteľka, nakazila sa v domove sociálnych služieb kde bola so žiakmi na prax. Čo mala zažalovať domov dôchodcov? Seďte doma a liecte sa.