Dieťa sa nakazilo Covidom-19 od učiteľky
Ako by ste riešili situáciu, keď sa dozviete, že učiteľka chodila chorá do školy, vaše dieťa je z ničoho nič choré, potom postupne je chorá celá rodina. Dozviem sa, že učiteľka má covid a zistím, že my tiež. Teraz oznamovacia povinnosť nie je. Mám to brať ako ublíženie na zdraví?
Syn chytil v škole pred prázdninami šarlach. Celé leto bol chorý, nevedel sa z toho vyhrabať. Potom ja mesiac. Ledva mi to prešlo a dostala som Covid. Ležím teraz doma. Pravdepodobne zas zo školy. Čo mám teraz robiť ? Zažalovať školu? Ranný filter by sa mal robiť hlavne v mš. Reálne sa to ale nedeje. Kto by to tým ženám v práci toleroval? Radšej nechajú decko v škole aby nemali zle v práci. Výsledok je potom taký aký je...
Už by sa konečne malo prestať tolerovať.ze príde do práce chorý kolega.do školy chorý učiteľ či žiak.Ludia sú neohladuplni a malo by to byť nejakou formou trestné.Co jednému vyvolá len sople môže u druhého s nižšou imunitou vyvolať zápal pľúc či iné vážne zdrav.problemy.Autorka nemá dôkaz.ze ich nakazila práve táto konkrétna osoba.ale medzi 4 očami by som sa jej pri najbližšom stretnutí " poďakovala".
Ja som sa cez vikend nakazila herpesom zrejme v lietadle. Asi zazalujem aerolinky o odskodne 😒
@ndrag S herpesom nemaródiš týždeň. Alebo ty áno?
@martinusik91 O tom píšem. Je to smutné. A tu na MK vidieť, koľkí toto podporujú.
Nik to nepodporuje. Len sú ľudia rôzni. 1. ludia pre ktorých choroby sú srandicka. Napr moja svokra. Chorú dcéru ťahá von hrať badminton, muž má teóriu nemá 40teploty, neumiera ide do školy, tiež to ma z rodiny.. ženy tam mudruje ze pred 50eokmi deti boli zdravé za 3dni :D a co my teraz a tými deťmi robíme :D a potom 2. som ja, co viem co sú to prechodené choroby a nechcem aby mi dieťa nakazilo XY deti v triede, lebo ten kolobeh chorôb sa neskončí takto, kym tam v kuse niekto bude chorý... nedá sa s tým robiť nič. Aj lekári sú rôzni, jeden považuje chorobu za vážnu a ma ostat lezat, naša lekárka v horúčka ch zakázala ghodit von, dieťa 3dni po poslednej teplote ma by estr doma a v kľude... A druhy lekár vystafiruje dieťa do školy, liečiť netreba, teplota? Nevadí, choďte von :F
No my sme preto mali celé leto v háji. Doma v posteli. Som zvedavá ako prežijem tento ďalší Covid. Už ani neviem kolky asi 4tý. Po chorobe dostať hneď Covid to je radosť... Nič s tým ale neurobíme. Keby si sa prišla s týmto vadiť do školy, ešte by z teba urobili šibnutú... Ja som vždy oznámila keď čo bolo aby učiteľka vedela. Teraz sa ale dozviem že zas čosi ide len tak, že si pýtajú úlohy v skupine alebo syn povie že ich viac chýba.
@janinah Ďakujem za pochopenie a odvahu vyjadriť svoj názor. Väčšina to tu žiaľ nechápe. Ak by išlo moje dieťa choré do školy, tak mi volajú a pošlú ho domov. Ale učiteľku tam trpia 2 dni chorú. Nakazí kolegov, nakazí deti, skomplikuje chod školy. Ja ako rodič nemám pocit, že je to bezpečné miesto a nie kvôli žiakom. Chorí žiaci sú doma. Ale práve ten dospelý človek, ktorému zverujem svoje dieťa je ohrozením pre celú rodinu. Deje sa to. Mám sa liečiť. Jasné. Ale niekto tu pochybil. Niekto sa mal liečiť doma a nie šíriť chorobu ďalej. Mnohým mamičkám to vôbec nevadí. Ide aj o zdravie vašich detí. Ale vy si z toho nič nerobíte, lebo sa bojíte ozvať. Bojujte za zdravé škôlky a zdravé školy. Ale mnohé robíte presný opak.
Opakujem keby tieto príznaky malo tvoje dieťa každý druhý týždeň a trvali by týždeň, dva, nebolo by to v praxi možné.
@janage Ale tie príznaky predsa nemá každý týždeň. Covid aj chrípka má svoj priebeh.
Chori žiaci nie sú doma. Lebo za A) už môžu byť prenasaci infekcie, ale ešte nemajú žiadne príkazy, teda o tom nevedia
B) majú mierne príznaky a len sa doliecuju a už infekcni nie sú
A ty prečo zakladáš anonymnú diskusiu? Ty sa hanbiš za svoj názor? A pýtala som sa či mala moja dcéra zažalovať domov dôchodcov? Tiež hneď nevedeli, že sú tam klienti pozitívny a ona tam bola so žiakmi. Ale kydat na tých učiteľov tu stále niekto bude.
@janage Ale viditeľne chorí žiaci, s príznakmi resp. chorôb sa u nás riešia.
Inak popracuj trošku na sebe, toto sa ti môže veľmi rýchlo vrátiť. Tvoje dieťa niektorému inému niečo nechtiac urobí a môžeš byt žalovaná. Holt, žijeme v spoločnosti, ľudia si vírusy prenášajú, ak to neakceptujes, izoluj sa.
@simka1454 Ak máš problém, založ si trebárs anonymnú diskusiu a dostaneš odpoveď. Ja tu neriešim tvoje problémy a útočné otázky. Maj sa.
a ako vies ze ho nakazila ona? a co ak sa nakazilo inde? a vies ze aj clovek bez priznakov ochorenie uz davno siri? ze oznamenie🤦🏼♀️ kovid je “chripocka”, ci sa vam to paci alebo nie - xy mutacii, nikam nezmizne ako si to poniektori na jar 2020 mysleli, davno je kovid inde ako na jar 2020… zmutovany, bezny virus ako chripka, ktora ma tiez kazdy rok novy a novy kmen…
vylezat doma, caj, oddych a nerobit z toho tragediu a teda aj tvoje dieta dufam aj s najmensim soplikom ostane vzdy doma a ty s nim
Pani učiteľka mala minimálne príznaky, pri ktorých netipovala, že to bude covid. Keď to zistila ostala doma. Čo ešte mala podľa teba urobiť? Ja mám napríklad bežne v chladnom období doobeda sopeľ, to nemám celú zimu nikam chodiť?
Pokažde keď od niekoho chytis virózu, chrípku, kovid, vši.... podáš trestné oznámenie? 🤦😂 daj sa liečiť
To sa tu stazuje osoba ktora je minim.4krat zaockovana😂 nijako nedokazes ze sa dieta nakazilo od ucitelky! Rodicom nikdy nevyhovies..ked chyba ucitelka a sa deti spajaju je katastrofa, ked pride chora katastrofa...mimochodom kovid tu bude stale s nami a nezmizne a stale budes dakoho obvinovat ze kto ma nakazil???
...no len viete, keď niekto takýto covidovy LEN so sopľom nafuní niekde v hromadnej doprave na onkologického pacienta pre ktorého to môže mať fatálne následky,to by už asi taká neškodná sranda nebola, takže majte prosím Vás ohľad aspoň na takýchto ľudí, keď na nič iné...🙏
Máš ešte skupinu alergikov čo kašlú desivo, soplia, že amen a sú v škole. Nie sú chorí. To ich ako chceš oddeliť? Oni kým sa im nepridruzia ďalšie príznaky tiež budú chodiť, inak by boli doma mesiace.
Opakujem ak sa bojíš, chráň svoje dieťa. Respirator, alebo rúško, vyhýbanie sa hromadným akciám, zvýšená hygiena rúk atď
@miskakyska každý či kovid či chrípka či chlamýdie ak ide do MHD a kašle, sopli by si mal dat rúško či respirátor. A ten onko pacient ak ide do MHD ci vlaku, lekarne, obchodu tak dupľom.
Ty im voláš? Chceš povedať, že žiadne choré deti sa v škole nenachádzajú? Ale rozumiem Ti, aj mňa by to nahnevalo, vytočilo, ale proste toto sa nedá ustrážiť, kontrolovať. Proste s týmto musíme fungovat
Ja napr svoje choré NIKDY nedávam do školy, ale 90 %rodičov to nerieši v našej triede.
.. nič si nerob z tých osočovaní a útokov ..teraz je trend chorý vždy a všade,pred pár rokmi bol trend zdravý zalezený...nevedno, aké trendy prídu do módy najbližšie 🙄
Najlepšie tu nič nepýtať a konať podľa vlastného úsudku...
Prajem skoré uzdravenie
Takže nevieš odpovedať, iba kopeš dookola. Kričíš o akomsi boji a ty píšeš anonymne. Neviem o akom probléme tu splietaš, keďže ja ho nemám. Ty tu kydáš na učiteľov. Však zisťuj v škole, kto ochorel a od koho to chytila ta učiteľka. Aj ona to chytila len od detí v škole. Čo si myslíš, že ona sa tešila z toho, že bola chorá?
Autorka..udaj ucitelku,a neskutocne sa zhovadis... Teda uz si sa
Si normálna? To potom môžu písať aj učiteľky na ziakov keď kvôli nim maroduju každé 2 mesiace ?

@janage Moje dieťa zostalo doma, keď malo príznaky aj keď bolo choré. Keby tak urobili všetci, bolo by krajšie na svete.