icon

Dieťa sa nakazilo Covidom-19 od učiteľky

20. sep 2023

Ako by ste riešili situáciu, keď sa dozviete, že učiteľka chodila chorá do školy, vaše dieťa je z ničoho nič choré, potom postupne je chorá celá rodina. Dozviem sa, že učiteľka má covid a zistím, že my tiež. Teraz oznamovacia povinnosť nie je. Mám to brať ako ublíženie na zdraví?

jana_eyre_2
20. sep 2023

A keď sa učitel nakazi od dieťaťa ktoré rodič dal.do školy aj keď bolo choré, ma to ucitel brať ako ublíženie na zdravi?

Žasnem fakt žasnem, kam speju tieto témy...

cafelatte
20. sep 2023

Autorka aké priznaky mala učiteľka? Ona si toho bola vedoma ze ma Covid? Lebo teraz sa uz netestuje a ak mala ľahký priebeh, možno k tomu nepridavala význam. To je prvý stupeň ZŠ?

tamtumdo
20. sep 2023

Ja napíšem len toľko, pre dobou ,,covidovou" sa s bežným nachladnutím,skriabanim v hrdle, soplom,sem tam sa aj zakaslalo.......ľudia normálne chodili do práce pokiaľ nemali teploty....ako vidím u nás škôlke nosia rodičia dosť nachcipane deti,aj moje je nonstop doma lebo sa tam ,,naberie" učiteľky sú nachcipane od našich detí striedavo celý rok.....infekčný si už pred vypuknutím choroby....ako mohla vedieť že je chorá?ktorého rodiča mám ísť zalovat že som priniesla ráno zdravé dieťa,vrátilo sa z horúčkou?že prinieslo,kiahne,6 chorobu,rotavirus,angínu,chrípku.....ktorú sme postupne chytila celá rodina,boli sme on?čo ohrozilo nás príjem ? Asi zazalujem škôlku aj zo zamestnancami, aj všetkých rodičov v triede....no ale takto to nefunguje....odsťahovať sa niekde na ostrov tam budeme všetci zdraví.....normálne mi odpalilo dekel z tejto diskusie🤷

masinka
20. sep 2023

Treba zase lockdown, idealne az do letnych prazdnin, nech tie decka uz uplne osprosteju. Aspon bude mat kto makat v automobilkach pri pase.

tamtumdo
20. sep 2023

@masinka 😂😂😂 asi tak....môžme sa ísť pásť potom všetci spolu niekde na lúku....šak jesť treba dačo...keď nebude zaco😂😂

szdan
20. sep 2023

Mne druhák minulý týždeň priniesol covid zo školy, vraj spolužiačka bola soplavá, čo s ním sedí, tak asi od nej. Stihol nakaziť mňa, svojich 2 súrodencov, babku i dedka. A ja jediné na čo myslím je, aby sme boli všetci čím skôr v poriadku.
Zamysli sa nad sebou 🙏.

maciatkolulu
20. sep 2023

Ja sa uprimne dobre bavím 👏👏👏👏👏🤣vám ľudia niektorým už načisto preskakuje. Ucitelky a učitelia!!!!! Máte môj obdiv,lebo pracovať s takýmto materiálom(tým nemyslím primárne deti),čo teraz v podaní rodičov je,no klobúk dole .....

sense
20. sep 2023

Ak máš dôkaz ze vedome nakazila tvoje dieťa a bola to práve ona a nie je žiadna iná možnosť žeby sa dieťa nakazilo inde kľudne podaj trestné oznámenie za ublíženie na zdraví. Ak takýto dôkaz nemáš zbytočná strata času a nikto sa tým zapidievat nebude nakoľko tvoje dieťa sa mohlo nakaziť kdekoľvek rovnako aj vy, a kľudne ste mohli byť prenáša com aj vy len ste ešte nemali symptomi

barbora_t
20. sep 2023

Chod podať TO, nech majú na polícii aspoň srandu z teba 😂

jana_eyre_2
20. sep 2023

Inak môj muž doniesol kovid zo sluzobky, pred letom.. zalahol na týždeň, doslova týždeň spal.. idem mu povedať či to nejde prešetriť ktorý kolega ho má na svedomí, či na neho nepodá trestné oznámenie za ublíženie na zdravi.. 😏

guudy
20. sep 2023

@miskakyska ja len, ze onkologicki pacienti, ktori maju oslabenu imunitu sa chrania respiratorom aj teraz, nespoliehaju sa na druhych. Vzdy to tak bolo, aj pred covidom. V mojej najblizsej rodine mam onko pacienta, viem o com pisem.

3009
20. sep 2023

Tak sa zamknite na doživotie doma a ani už z domu nevychádzajte. Ak sa ja nakazim od teba ideš dobrovoľne do väzenia? Príjemný pobyt ti želám.

gora8
20. sep 2023

@tenerifka nemas pravdu. Covid je aj teraz horsi ako chripka. V nemocniciach bolo a aj je ovela viac pacientov s tazkym priebehom covidu ako pacientov s komplikaciami suviacimi s chripkou.

Nechapem to bezbrehe bagatelizovanie covidu, stale je nebezpecny pre urcitu skupinu ludi.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
denisah6
Autor odpoveď zmazal
miskakyska
20. sep 2023

@guudy to je samozrejmosť o ktorej hádam netreba ani písať,ani spomínať.... veriť druhým nemusím, svojích skúseností mám viac než dosť a neprajem ich nikomu ..

maris5
20. sep 2023

v synovej triede prebehla Sarlachova "epidemia", ktoreho rodica mozem "zazalovat", ktoreho dieta to dostalo ako prve a nikomu to nepovedal. Niektore deti boli bezpriznakove, zrazu sa len vyhadzali, a to uz neboli infekcni. Preco to prvy rodic nepovedal, aby si ostatni odsledovali deti? Az postupne sme zistili, ze to mali skoro vsetky deti, ale nikto nic nepovedal.

aniieee
20. sep 2023

rozumiem, že ťa mrzí, že ste všetci chorí, ale žiaľ to tak je, stáva sa. to, že učiteľka bola zachrípnutá neznamená, že vedela že má covid.

daľšia vec je, kebyže mám ja nechať svoju dcérku doma zakaždým, čo je "chorá", tak len sedí doma. má zlú imunitu (a nepíšte mi, že s tým treba niečo robiť, už roky na tom pracujeme aj s lekárskou pomocou) takže sa nakazí veľmi ľahko a zároveň to dlho pretrváva. vždy keď ochorie (čo je tak minimálne raz za mesiac) cca týždeň leží doma a potom tak ešte týždeň dva pokašliava. má chodiť do školy niekedy ani nie týždeň do mesiaca? vymeškať ťažkú školu, ktorú nasledne musí dohánať? to by bolo šialené. počas toho najhoršieho týždňa ju mám doma, keď sa ona sama cíti v pohode a už nemá horúčky, normláne fungujeme ďalej. dá si respirátor, neje v školskej jedálňi a hotovo. a neviem o tom, že by sa niekedy od nej niekto nakazil, jej kamarátska skupinka sú vždy zdravé ako rybyčky, a to spolu teda trávia hodne času.

autorka, bolo by šialené podávať tresné oznámenie. učiteľka o tom pravdepodobne v tej dobe ani nevedela. buď rada, že sa venovala žiakom aj naďalej, aby nemali na konci roka problém lebo nestíhajú s učivom. už vidím, akoby si potom robila bordel, že si učiteľka nerobila svoju robotu.

nikaeli
20. sep 2023

@maris5 u nás takto kolovala infekčná mononukleóza 😛 ja som bola prvá, ktorá napísala do rodičovskej skupiny, že ak by mali také a také príznaky, nech upozornia dr. A štyri mamičky napísali, že oni to už mali mesiac - dva dozadu 🤷🏻‍♀️ nám trvalo dva týždne, kým dr. prišla na diagnózu..

diaszoky
20. sep 2023

Nialo by som neriesila a len sa modila aby vsetko bolo ok. Jedine by som sa jej sama ak bude po vsetkom pripomenula ze to nebolo fer sa takto zachovat.

sella38
20. sep 2023

Ja som si uz zo skoly ako ucitelka doniesla chripku, kazdu chvilu nachladenie, rozne crevne lahodky, covid, moja mama zo skolky dokonca vsi. Do basy s vami vsetkymi!
Nie, nie, deti nie su v dnesnej dobe ine, zato rodicom uz nacisto preskakuje...
Blahozelam vsetkym divnym rodicom dnesnej doby, za chvilu nebude v skole jedneho normalneho ucitela, lebo nikto pricetny to nevydrzi robit.. kvoli rodicom.

sorciera24
20. sep 2023

tak po prve mila anonymna zakladatelka.....ako vies, že ucitelka chodila chora do skoly? a ako moc bola chora? po druhe, ako vies, že mala covid, ked zdravotne udaje su tajne a teba do nich nič!!! po tretie ak by aj mala covid, tak vyhalska o izolacii je zrusena od marca a osoby covid pozitivne uz nemusia byt v izolacii a po štvrte xy dalsich ten covd zarucene malo tiez (ci priznakovych ci bezpriznakovych)...ako si ty mozes dovolit obvinit niekoho, ze prave on nakazil tvoje deita covidom? po piate otras s dnesnymi rodicmi

sss777
20. sep 2023

A ja ti napríklad úplne rozumiem. Teda s trestným oznámením sa mi to zdá prehnané, ale pre mňa je nepochopiteľné, akí sú ľudia bezohľadní. Veď som chorá - zostanem doma. Všetci sme nahraditeľní, zamestnávateľ to určite pár dní bez nás zvládne.
Doteraz som si vždy myslela, že učiteľky sa snažia chrániť svojich malých zverencov, ale asi to nie vždy bude pravda.
Neviem si predstaviť, že by som niečo také urobila ja. Akože prídem do roboty chorá a idem na vizitu. V prvej izbe sa niekto doliečuje po infarkte, ale veď čo, ja mám len trochu soplík alebo Covid. To, že cytokíny, vznikajúce pri Covide spôsobujú zahustenie krvi a to mu možno upchá bajpas? No a čo, veď karanténu zrušili a nie je to predsa môj otec.
V druhej izbe niekto s transplantovanou obličkou na imunosupresívach. Čo ma po ňom, veď nech sa otužuje alebo inak pracuje na svojej imunite.
V tretej izbe tri deväťdesiatročné dámy, ktoré sú prijaté len kvôli vyšetreniam. Veď kýchnem aj tam, čo im môže spraviť obyčajný vírus? Síce možno dostanú bakteriálnu superinfekciu a skončia na ventilátore...ale veď nevadí, ventilátorov je dosť, Covid predsa skončil.
Vo štvrtej izbe pacienti prijatí na chemoterapiu. Čo ma po nich, majú si dať respirátor, veď vedia, že sú chorí.
A potom večer spokojná prídem domov a budem sama seba potľapkávať po pleci, lebo mňa žiadny soplík nezastavil a JA som taká hrdinka, že som išla do roboty.

To nie je o Covide/chrípke/angíne/kiahňach. To je len a len o ľudskej bezohľadnosti. Je jasné, že učiteľky sú vystavené väčšiemu množstvu patogénov a skutočne sa skláňam pred ich prácou. Ale ja som asi doteraz bola v tom, že práve oni idú príkladom tým najmenším. A prísť chorá do roboty fakt nie je niečo, čo by sme mali všetci nasledovať. Lebo to nie je len o autorke a jej chorej rodine. To je o nakazenej pokladníčke, keď nakupujeme chorí, o autobusárovi, o susedoch vo výťahu...a tým, že JA som taká dôležitá a hrdinská, že idem chorá do roboty, som vlastne len hlúpa a ignorantská, lebo všetci ostatní môžu ochorieť, lebo vlastne ani zďaleka nie sú takí dôležití ako ja.

hladamematku
20. sep 2023

mila zadavatelka, vitaj na SLovensku v krajine kde kazdy kto ide s horuckou a soplom do prace je hrdina, LEBO TO VYDRZI, v krajine kde si macher ked znesies co najviac bolesti a lekara otravujes s problemom az v druhom stadiu rakoviny, v krajine kde ludia nemaju respekt k svojmu zdraviu ani zdraviu v okolia. Vitaj v zaostalej krajine kde ludia pozeraju na teba ako na debila lebo nejdes na oslavu lebo mas sopel a neches ho roznasat, kde sa ma lekarka v cakarni plnej 15 kaslajucich dezole spyta preco mam rusko....Vitaj v krajine kde zdravie je na poslendom mieste!

katulienkax
20. sep 2023

Nebol by pokoj, pocas najvacsich vln boli na sk zavrete skoly najdlhsie a aj najvyssia umrtnost a covid nevymizol, stale tu je , dajte uz pokoj z covidom , aj tak mozme ochoriet hocikde

janage
20. sep 2023

@sss777 a ty ako zdravotnik ak máš sopeľ a kychas si nenasadis respirátor?
Ak máš naobjednanych pacientov z 3 okresov na 4 mesiace dopredu, ty si nevieš urobiť test, nasadiť respirátor a odmerať teplotu? Ty so škrabanim v hrdle a miernym soplom s negatov testom ostaneš týždeň doma kým to prejde, ak sa pridá kašeľ tak 2 a pacienti nech prídu o plus 4 mesiace?
Ja teda poznám lekárov, čo s respiratorom, rukavicami veru boli v robote lebo nemal kto. A cez kovid aj tí kovidovi aj s teplotou. Či lepšie keď všetci tí pacienti ostanú bez lekára?
Toto je bohužiaľ výsledok toho, že lekárov je málo.
Netreba hnať veci z extrému do extrému. Treba sa chrániť a používať rozum.
Ja mam mierny chronicky zápal hrdla. Mam si robiť test každý deň, či dat rovno výpoveď?

zuzanockamt
20. sep 2023

Odteraz budem teda kontaktovať každého jedného rodiča, ktorý pošle do školy choré dieťa a nakazím sa ja alebo moje deti. Či je to nádcha, kašeľ, hnačky, vracanie, covid 🙄, atď. A budem to brať ako ublíženie na zdraví.
Chorá spoločnosť je toto. Ja sa nedivím, že školstvo má taký nedostatok personálu. A bude horšie.

janage
20. sep 2023

@hladamematku ďalší extrém. Nie s horúčkou do práce nemáš ísť. Ale pri pokasliavani a miernych príznakoch bez teploty si nasadiť rúško či respirátor a ideš do práce.

hladamematku
20. sep 2023

@sss777 sadlaci nevysvetlis, tu sa ludia liecia na Facebooku a MOdrom koniku, necakaj analyticke myslenie

hladamematku
20. sep 2023

@janage pisala som o oslave, citas vies?