icon

Dieťa sa rozpráva samé so sebou

kacenocka2
12. dec 2022

Je to normálne keď sa dieťa rozpráva samo so sebou?

Strana
z2
maranco
12. dec 2022

@viestta raz som zažil takú zákazníčku, pohádala sa sama zo sebou. Jedna osobnosť si chcela zobrať tovar a druhá osobnosť jej to zakazovala tak sa hádali. Neviem ako dopadla radšej som zdrhol.

veroniq85
12. dec 2022

@isis234 dakujem za odpoved. Ako nam to s muzom pride trochu divne. Lebo on nie je ani moc zhovorcivy typ (teda mozno s kamosmi ano) ale ked sa napr. opytame ako bolo v skole? tak odpovie len "dobre" a koniec. A takto sam so sebou si ma vzdy co povedat😊 ako dr. som to zatial nespominala. Clovek riesi furt nejaky kasel, teplotu...

luxus10
12. dec 2022

@kacenocka2 podla mna zalezi od toho ako sa rozprava, hovori s inou osobou, ci co si hovori...ak len ozvucuje myslienky je to ok, ak inak treba porozmyslat...

eeffka
12. dec 2022

@viestta som rada ze si sa priznala 🤣🤣🤣 ja sa tiez rada porozpravam sama so sebou

aaadkaaa
12. dec 2022

Ak si chceš pohovoriť s niekým inteligentným, porozprávaj sa sám so sebou...moja má 11 a bežne si mrmle dačo sama sebe. A veru ja si tiež viem z chuti vynadať, alebo si niečo nahlas hovorím,,hlavne, keď sa sústredím na niečo

negymama
12. dec 2022

ked to robi hlavne pred spanim, asi ma taky vecerny ritual. Mozno ho to ukludnuje, utriedi si pred spanim myslienky, Nic by som za tym nehladala. Ved ak nema nejeky vyrazne patologicke dusevne prejavy, ze by bol trebars extremne uzkostlivy, podozrievavy, vztahovacny, antisocialny a podobne, to by ste si vsimli.
a ze 12-13 chalan povie ze v skole bolo "dobre" a tot vsjo...toto robi 99,99 % pubertakov 😅

viestta
12. dec 2022

@negymama co pubertiaci. Nas uz v skolke odpovedal na otazku Co si robil v skolke? "Vsetko". Co ste sa dnes nove naucili? "Nove nic, ja uz som to vedel"

heln
12. dec 2022

@kacenocka2 aj ja sa rozpravam sama so sebou.... je to normalne?

negymama
12. dec 2022

@viestta zlaty

heni79
12. dec 2022

@kacenocka2 Hm, u nás sa tradovala príhoda, keď som sa ja ako dieťa pravidelne s kýmsi rozprávala. Raz ma mama prichytila v obývačke, ako sedím za kreslom a rečním. Tak sa ma opýtala, že s kým hovorím? A ja som jej úprimne, ba s údivom, odpovedala: " Však s Evou!" A gestom som ukázala na Evu. Nik tam podľa mamy nebol. Podľa mňa áno. Bola tam Eva, moja priateľka. ... Som úplne normálny človek. Dnes už aj matka, manželka. Mám a vždy som mala úžasnú fantáziu. Aj dnes sa občas "rozprávam sama so sebou". Niekto si svoje dilemy rieši v duchu, iný píše na papier, niekto verbalizuje. Ber to ako hranie rolí, riešenie situácie... Možno v ústraní vypočuj .... Mať fiktívneho kamaráta je pre dieťa normálne.

kacenocka2
autor
12. dec 2022

@negymama 😀aj to mi povedal"mami, veď aj moji spolužiaci hovorili, že sa pred spaním sami so sebou rozprávajú 🙂

danielahamar
12. dec 2022

Inteligentni ľudia sa rozprávajú sami so sebou😁😉

kathak
Autor odpoveď zmazal
dilino
12. dec 2022

občas aj ja to tak robím.

luxus10
12. dec 2022

@kacenocka2 a teda ako to vyzera...daj dajaku ukazku...

Strana
z2