Je normálne, keď ma unavuje rozprávať sa s ľuďmi?
Ahojte je normálne keď ma unavuje rozprávať sa s ľuďmi? Príklad idem pre dieťa do školy a nechcem aby sa mi niekto prihováral som z toho rozhovoru vyčerpaná mám kamarátky dlhoročné ktoré mi nevadia ale čo sa týka cudzí ľudia známy že občas prehodíme slovo to je katastrofa ja som z toho taká vyčerpaná a čudujem sa sama sebe že nie som normálna má to niekto podobne? Je to také trápne neviem čo mám hovoriť konverzácia o ničom alebo o deťoch trápne ticho ja to nezvládam.
@andreja13 neviem či som introvert aj áno aj nie som rada doma ale rada idem s kamarátkou na wellness alebo s rodinou na výlet, sadnúť si s kamarátkou neviem sama seba odhadnúť len sa pri rozhovore cítim taká vyčerpaná ako po závode 🤣
Počula som takú hlášku že introverta spoločnosť iných ľudí vyčerpáva, extrovertovi dáva energiu.. 🙂
Tiež to tak mám, ale naučila som sa s tým trocha pracovať, nie som dobrý rozprávač, ale zvyknem nadhodiť nejakú tému a potom nechám toho druhého, nech o tom rozpráva a ja len väčšinou počúvam, niekedy zasiahnem...ľudia to majú radi, keď ich ostatní počúvajú a ja som rada, keď nemusím nič hovoriť...a prerozprávať nejaký príbeh? u mňa nehrozí, jednou vetou poviem, o čom bol napr. film a niekto vie pol dňa točiť o filme, ktorý videl v kine...
mne take ticho nepride trapné, nemam rada taketo small talks lebo je to zbytocne pre mna. takze je to celkom v poriadku, kazdy sme nejaky. taketo rozhovory som neznasala ked som bola este s malymi detmi na ihrisku a tie mamicky sa mi prihovarali a chceli sa rozpravat, a ja som uplne trpela lebo som chcela mat pokoj 🙂
Ahoj nie si divna. Moj muz je rovnaky. Som rada, ze berie moju rodinu v pohode ale nehrozi, aby isiel von so mnou a mojimi kamoskami+ ich manzelmi. On s nimi nema omcom hovorit, cudzi ludia ho na 90% nezaujimaju. Zato nema problem pomoct postihnutym, prejst slepemu rozkopanou ulicou, porozpravat sa s mentalne chorym clovekom. Nenutim ho ani sa na neho nehnevam. On ma tiez neniti mudrovat o jeho fachu 🙂 Ked ma naladu, je nakupne centrum ok. Avsak ak ho tam ludska blbost vytici, tak ho to unavuje. Keby ho pravidelne oslovi druhy rodic v skolke, ohladom deti prehodi nieco vseobecne. Ale akonahle vyjde z dveri uz ani nevie, ako dotycny vyzeral, o neme uz ani nehovorim 😂 Jedine zeby to bola sexi mama, ved slepy nie je 😁
Ja sice ukecana som ale posledne roky to uz je ine. Nemam potrebu viest smaltolky ani pocuvat so zaujmom. Zvlast ked danu situaciu cloveka vyhodnotim ako - skoda reci, kazdy rada marna. Vtedy odkyvem a hotovo. U kamaratiek to je ine, taˇ viem dlho pocuvat, ked chcu, poviem svoj nazor, ked nie len vypocujem. Pokial vsak aj kamoska riesi 10 rokov rovnaky priekak a nic nemeni aby sa to zlepsilo, stopnem ju. Nebavi ma pocuvat to iste dookola. Uz som to urobila, tiez ma to nesmierne unavovalo. Pochopila, prehodila list, a uz sa nestazuje na to iste 😉.
Teba to nebaví, alebo nevieš nechceš sa rozprávať a nie, že Ťa to unavuje.Ved pred školou asi nevediete hodinové rozhovory.Tak nemáš potrebu kontaktu s druhými vyhybaj sa im🙂
Jej a ja som si myslela ze som sama, ale citala som ze introverti to takto maju. S ludmi, ktorych dobre poznam a mam o com, rozpravam tooolko ze sa neviem zastavit, ale pred cudzimi akoby uťalo. Nechcem sa s nimi rozpravat, povazujem to za stratu casu, a ked som donutena, tak potom zistim, ze som vycerpana, unavena.
Som taká istá a vadí mi to aj pri rodinných príslušníkoch-po návšteve sa cítim ako vypluta.Nic s tým nenarobis.Ja to mám asi od decka,školy som pretrpela,robiť niekde v kolektíve je moja smrť.Nastastie mám adekvatnu robotu a ľudí si nepúšťam k telu inak verím tomu,že môj život by sa skončil o 20r skôr.Kludne buď asertivna,odmerana,oni aj keď nepochopia dajú si odchod.Odpovedam hm,aha a to nikoho nebaví sa rozprávať sám so sebou,tak vyrazia za inou obeťou.Ako obdivujem aj druhú stranu,že tak bez hanby so záujmom vedia odchytiť niekoho v podstate cudzieho a snažiť sa zdieľať s ním a sú spokojní,že tak to akože má byť
som rada že niesom sama 🤣 je to pre mňa fakt nepríjemné aj tie krátke rozhovory ale snažím sa byť v pohode odpovedať rozprávať môj ďalší problém je že čo si o mne druhí myslia takže sa snažím komunikovať 🤣
ano a najlepsie je, ked ti ten druhy, uplne cudzi clovek zacne rozpravat nieco co ta absolutne nezaujima.
Fu, aj ja mám s tým mega problém a chcem ísť učiť na strednú skolu. 🙈Už teraz rozmýšľam či sa to dá naučiť. Inak sa na to teším len neviem či to veru nebudem domov chodiť ako vyžmýkana....
Ja to mam podla nalady. Su dni,kedy sa aj cudziemu cloveku prihovorim a rada prehodim par viet. A potom su dni presne ako opisujes,ze by som najradsej kanalmi chodila a s nikym sa nerozpravala.
@rutyruth sociálna fóbia je niečo iné,to je strach,panika,hrôza z bežného kontaktu s ľuďmi,problém ísť napr.do obchodu a pozdraviť predavačku,radšej ideš 10 poschodí peso ako ísť s niekým vo výťahu apod.Skor by som to nazvala silný introvert.Po domácky asociál.😁

Tak to introverti asi maju :D No neviem, taky small talk je uplne normalna vec, tiez sa mi velakrat nechce, ale zo slusnosti odpovedam. Zvyknes si :D