Dieťa v jasliach a choroby
Dá sa vôbec zabrániť tomu , aby bolo dieťa každý druhý týždeň choré ? Čoskoro budem musieť zmeniť zamestnanie a dať syna do jaslí , teraz pracujem tak že s ním je ex keď som v práci. Desí ma to že si nájdem prácu a budem musieť byť s dieťaťom doma každý týždeň a nakoniec ma možno zato aj vyhodia. Máte niekto dieťa ktoré nebýva choré ? Dávate vitaminy ?
Nasa mlada je prvacka a chora bola jediny raz - v jasliach - zapal spojiviek dva dni kvapky do oci... ak sa to vlastne rata ako choroba. A to bola predcasniatko. Takze nie, deti nemusia byt chore vobec. Len je takych deti pomenej. Ak potrebujes pracovat a mat istotu, ze ti dieta bude v dobrych rukach, zvol radsej opatrovatelku. Ta ti nema problem zobrat aj soplave, kaslajuce dieta na "doliecenie", kedze je to prakticky ako rodinne prostredie a celkovo menej bacilov sa dieta stretne...
@anjelicek26 aj nad tým som premýšľala ale po všetkých videách čo som mala možnosť vidieť čo niektoré hyeny dokážu ma veľmi rýchlo prešla chuť 😔

Moje dieťa nebývalo choré ani v jasliach, ani v škôlke. Je mi jasné, že to nezáviselo len odo mňa, ale verím, že som tomu pomohla neprekurovaním v byte, dieťa otužované od malička, dlhým každodenným pobytom vonku doobeda aj poobede. Keď už chodil, nie vyvážanie sa v kočíku, ale pohyb a skutočne za každého počasia, aj keď pršalo, fúkalo. Ďalej pestrá strava, nie točenie štyroch jedál dookola, veľa ovocia a najmä zeleniny, minimum sladkostí a keď už, tak koláč s ovocím, alebo tvarohom upečený doma. Nedávala som mu nikdy žiadne vitamíny, ani nič špeciálne, ale najviac asi zavážili tie takmer celé dni vonku. Viem, že niekedy sa môžeš aj poskladať a nepomôžeš si, sú súrodenci, dokonca dvojčatá, kde je jedno choré každú chvíľu, druhé výnimočne, ale tým, čo som spomenula, určite neublížiš. Odolnosť podporuje aj plávanie malých detí, len neviem ako či vôbec to teraz funguje. Ešte je fajn, keď do jasieľ nastúpi na jar, ak by sa dalo, nie na jeseň. Držím palce