icon

Dieťatko sa bráni odsávaniu soplíkov

zuzanah8
11. okt 2013

Ahojte, uz treti den ma nasa 7 mesacna bambulka nadchu, dnes zacala aj pokasliavat. Snazim sa jej sopliky odsavat pomocou odsavacky napojenej na vysavac, ale len s tazkostami sa mi podari prilozit jej na pol sekundy odsavacku k nosiku, kruti hlavickou, odstrkuje ma rucickami, skusali sme to spolu aj s manzelom, vysledok je, ze to skonci velkym placom. Nepomoze ani ked sa ju snazim niecim zaujat, dat jej nieco do ruk, ostro ma sleduje a nemozem sa s odsavackou ani priblizit. To iste plati aj pre nosovy sprej ci kvapky. Mate podobne skusenosti? Co by mohlo pomoct aby to nebolo pre nu tak traumatizujuce?

Strana
z2
aliza
12. okt 2013

@daniela242 no, ale u vas predpokladam islo o bakterialny zapal, zrejme nelieceny adekvatne, s odsavanim to nemalo nic spolocne. Bakterie sa odsat nedaju, ci? 10 mesiacov opakovanych soplov nemohlo byt kvoli neodsavaniu predsa.

daniela242
12. okt 2013

@aliza Pokiaľ mala bakteriálny zápal riešilo sa to ATB, takmer pri každej chorobe mala robené CRP, máme známu lekárku tak s diagnostikou problém nebol. Ale 9 z 10 jej chorôb bolo vírusového pôvodu, liečená bola vždy adekvátne., či už u obvodnej lekárky alebo na ORL Ja som písala to že ona si nebola schopná vyfúkať nos dostatočne sama..a ja som ju nechcela trápiť odsávaním a tým pádom si to odniesli nosné mandle ktoré sa už nedokázali po nádche vrátiť do pôvodnej veľkosti... to je z mojej strany všetko.
Ja nikoho nos odsávať nenútim, ale skúste si Vy ako dospeláci nevyfúkať nos- veď to snáď vyjde samo...

vevesh
12. okt 2013

no ja som tiez v nemecku, a zu sa zasadne neodsava...tu ani v nemocnici nemaju odsavacky!!.... a neviem kde ziju ine baby, co tu pisali, ale tu teda deti nemaju zapali, ako mnohe predtym spominali. mojim detickam pomaha kupel a kvapky do nosa vecer a rano...cez den len utierat to, co z nosteka vyjde. kvapky do nosa dvakrat denne, ak neprejde, inhalacia klasickeho solneho roztoku, do 3-4 dnoch je po vsetkom. ak to trva viac ako tyzden aj napriek liecbe, ide o nieco ine ako "len" soplik, a na to by sa uz mal pozriet detsky...to mam od nasho detskeho a lekarnicky s vlastnej skusenosti...

danjelca
12. okt 2013

@zuzanah8 moj mm naučil malého že je to sranda najorv si prikladal odsávačku k nosu a rehnil sa, potom aj ja...a nakoniec si ju priložil malý ...odvtedy je odsávanie naš rituál, malý si ju priloží ja ju len dosmerujem do dierky🙂Ozaj a odsávanie nezvyšuje kvantitu to je blbost takisto nevysuší sliznicu-odsávačka sa nepchá do nosa priloží sa tesne k dierke a odsajete to čo je v nošteku už natečené...takto možete odsavat aj velmi často. Pre nás je odsávačka horová záchrana!

libertine
12. okt 2013

jasne ze to dietatu nie je prijemne. ale nenecham ho s plnym nosom. my sa tiez vysmrkame, ked potrebujeme. detom musime pomoct. z toho ziadnu traumu nebudu mat, netreba sa toho bat.

elvis1235
19. sep 2024

@daniela242 to vobec ale nemuselo
byt neodsavanim . pretoze ja som dcere vysavala sopliky . nebyvala ani nejako velmi
chora , a aj tak sme skoncili na vybere , hlucha ako poleno . cistili ucho , vyber nosnych . To je dnes najbeznejsi zakrok ci odsavas ci nie

Strana
z2