Divná trojročná dcérka
Ahojte baby už som tu raz písala, ale teraz je dcérka prechladená tak jej chovanie je ešte horšie. Proste začalo to tým že ráno plakala a nemohla som sa od nej pohnúť ani na Wc musela som ju mať na rukách. Iba plakala a triasla sa. Takto to pokračovalo celý deň, stále na rukách, keď bola na rukách tak všetko bolo ok. Lenže ja som nemohla nič spraviť, ani ísť do sprchy, či niečo navariť ani si spraviť kávu. Teraz je prechladená tak je ešte horšia, stále iba na rukách chce byť, keď ju vezme za rúčku že pod somnou tak nie iba sa trasie a plače a na ruky sa pýta. Dcérka ma 3 roky. Pýtali sme sa jej čoho sa bojí tak povie že áno bojí sa ale nevie povedať čoho. Čo robiť?
@silvike No momentálne je prechladená ale tie stavy začali asi 3 či 4 dni pred prepuknutím choroby ( myslím toho prechladnutia)
@nanan11 a koľko rôčkov má váš synček? ďakujem
Čoskoro 3
Asi ju už všetko bolelo cítila sa zle koľko pred chorobou to začalo?Daj jej Nurofen a uvidíš...
Skus dat nieco od bolesti. Mozno ju boli hlava, dutiny, alebo hrdlo a vtedy je bolest nonstop a nie je z toho ziadna ulava. A nevie to vyjadrit.
Ked je predcasna isto chodite na neurologiu. Tam sa tiez mozes poradit. 😉
@nanan11 no tak v podstate ako moja, len to nosenie na rukách nedávam. Proste nevládzem ju.
Vieš čo, môj bol prednedávnom podobný a potom ochorel. Už vtedy mu asi nebolo dobre, tak chcel byť so mnou stále.
Hmmm, uvidite ci mu nevyskoci teplota alebo nieco take. Ja by som mozno aj na tu pohotovost sla keby bol taky nijaky...drzim prsty nech to v poriadku a hlavne cubydup zvladnete.
Dcérka napríklad toto nikdy nerobila, a výchovu majú viac menej rovnaku, čiže ja by som za tým žiadnu rozmaznanost atd nevidela. Skratka niektoré deticky zvládajú chorobu lepšie, iné menej ;)
@luccija no nič mi nevypije ani nurofen nechce, dávam jej fenistil a pamycon kvapky.
@nanan11 napríklad ani okúpať ju nemôžem lebo visí na mne proste divné to je.
Úplne Ta chapem, ja už mám tiež platničky úplne odpalene, nevladzem, nervy mám v kýbli bo môj Maly nie je žiadne fifipierko ale našli sme si sposob že sedí na mne a keď je v silnom objatí je pokojný. A muž s dcérkou nám nosia čo potrebujeme🙂)
Nie, nie je rozmaznana. Môj má 2,5 roka a tiež má občas dni, keď chce byť iba na rukách. Tak keď varím posadím ho k sebe na linku, samozrejme ďaleko od horúcich hrncov a pomáha mi. Proste všade je so mnou, aj na wc ide so mnou. A to mám ešte mladšieho pol ročného. Ten akoby cítil, že starší ma potrebuje a nevyžaduje veľa pozornosti.
Aj mne staršia generácia hovorí že tak som si naučila, a že ma vydiera, ale dostatkom lásky a pozornosti sa dieťa nedá rozmaznať. A keď ma moje dieťa potrebuje, budem pri ňom. Veď ku komu inému má ísť ak nie k mame. Robota počká ale jeho pocity nepočkaju.
Čo sa týka strachu, môj syn sa bál aj niektorých hračiek, hlavne takých čo veľmi hlasno hrali.
Tiež máme doma 3 dcérku. Niekedy je taktiež veľmi trucovita nechce ísť na wc a chcela by ležať aspoň pol hodinu. Keď ma horúčky je to horšie. Chcela by ležať a je taká umrnčaná a nič nechce robiť len ležať. V poslednom čase sa budí v noci a začne veľmi plakať a kričať mama. Rozprávky díva nie vôbec strašidelne napríklad krtka,pat a mat a iné. Rozprávkami to podľa mňa môže byť asi tak na 50% ale mohla aj niečo vidieť z nejakej hry alebo niekoho sa boji či nijakej veci v dome. Ja keď som bola malá som sa bála skrine vždy som si myslela že sú tam strašidlá a preto musela aj so mnou mama zaspávať. Odporúčam z nej dostať čo najviac a pekne sa s ňou porozprávať.
Vela sa s nou rozpravaj, ak nevie povedat, coho sa boji, spytaj sa na jej oblubenu babiku, hracku, coho sa boji ona. Pravdepodobne sa babika bude bat rovnakeho. Potom sa pytaj dalej, ako by ste babike mohli pomoct? Ako by ste mohli pomoct jej (dcere). S detmi sa treba vela a rozumne rozpravat, nie su hlupe. Pises, ze vie, ze si bola na operacii.. No ale vie aj to, ze ju nemozes nosit, lebo ta to boli? Vysvetlujes jej to? Ale to je jedno, aj keby ta nebolelo, 3r dieta by som po byte nenosila, naozaj nie. Da sa pomojkat, pohladkat, pritulit, ale nosit urcite nie. Ak sa boji, pomoze len rozhovor.
A absolutne vypnut telku, ale to asi nie si ochotna mam pocit, dalej si na otazky telky ani nereagovala. Uzavrela si to tym, ze pozera iba rozpravky. Aj z rozpravok mozu mat deti strach, a aj ked je to absolutne vhodna rozpravka, moze byt pretazena ich pozeranim, dnesne deti pozeraju telku extremne skoro a extremne dlho.. Vie sa, ze to dokaze detom skodit, ale je to pohodlne.. Pre rodicov.
Miesto telky sa rozpravajte, hrajte, tulte, citaj jej rozpravky ty z knih. A zisti, co ju trapi, ak to nepojde, urcite k psychologicke, nieco za tym je.
Hej u nás detto, ani ho osprchovať ani sa nikam bez neho hnut. Ani nikto iný ho nemôže vziať na ruky iba ja. No úplne na palicu, ale nebojkaj ono to prejde. U detičiek našťastie nikdy nič dlho netrvá a čoskoro to bude zas to Tvoje hravé usmievavé sidielko. Skóre uzdravko a pevne verím že ako prišlo tak odíde a pri ďalšej chorobke už nebudeš tak zaskočená ;)
Inka naša má niečo podobné s umývaním rúk (mokrými rukami)... Trvá to od skoro 2 a 3/4roku, dodnes. Má 3.5r. len už to není intenzívne, skôr občasne. Týždeň je dobré, deň zle a dokola. Pomôže zväčša bábika ktorá si umyje s ňou ruky. Neviem prečo, iba opakuje že nebude vedieť držať bábätko s mokrými rukami a nie, uterák nepomôže jej... aj keď utriem tak plače veľakrát ale hold, sú veci čo musíme aj keď nechceme. Skús dcérke dať na ruky bábiku, nech si ju mojka, vankúš - nech si vybije a ,,zbije,, toho čo ju straší a trápi. Ešte je vo veku kedy nevie prečo ale bojí sa. Určite to nie je ľahké ale určite to zvládnete. Verím že máš toho dosť ale potrebuje ťa dcérka, má ťa ako istotu. Keď nechce chodiť tak skús jej navrhnúť kúpiť nové papuče čo si vyberie. Ak podklad viac somariniek dokopy, možno ju to prebolí.
A predtym ako zacala pozerat rozpravky tiez chcela byt stale na rukach? Ked bola este mensia alebo je to take prechodne obdobie?
Aha to sa vôbec neboj, je to z choroby.. u nás som to tiež už odsledovala že niekoľko dní pred ešte aj po odozneni tých klasických príznakov pár dní. Takže kľud, prejde soplik a do pár dní prejde aj toto 🙂 inak ešte v pondelok som bola v podobnom strese ja, ale ukľudnila ma jedna známa, detská sestrička 🙂
Mam doma tiez predcasniatko a je veeeeelmi citliva impulzivna od malicka narocna... Viem ze nevladzes ver ze ani ja som nevladala vela x kvoli chrbtici... Ale ona teraz citi velky strach sama nevie chuda z coho teraz ju musis podrzat a byt jej oporou musis sa dako zatat a o pardni to prejde urcite. Viem je to tazke ze nemozes nic ale potrebuje ta najviac na svete❤️ani ja som sa nepohla ani len na vc ked bola chora. Drzim palce🍀
My sme mali menší no podobný problém, mala plakala, triasla sa - mama vie myslím vycítiť keď dieťa plače zo strachu alebo z trucu. Tiež som sa jej pýtala čoho sa bojí no nevedela odpovedať. Tak som sa jej pýtala inak co sa ti nepáči? Ukaz prstekom co sa ti nepáči? Nakoniec som zistila ze sa bojí kohúta, čo je v susedovej záhrade a počuje ho kikirikat. Vysvetľoval som jej ze tam ma domček a zavreté dvere. Chvíľku to trvalo no teraz je už všetko v poriadku.
Moja trojročná sa bojí bežne v rozprávkach... A pritom to nie je bojko, odvážne urečnené prešibané dievčatko... Taká malá filozofka... Má pustenú rozprávku iba raz za čas ale keď v nej niekto niekomu ubližuje, tak kričí aby som to vypla... Aj obyčajný krtko, v jednej časti naháňa nožom taký predavač melónov krtka.... Na hlavu čo dávajú niekedy do rozprávok... Takže no. Rozprávky nie sú také neškodné ako sa možno tvária a pritom ja mám rozprávky veľmi rada. A teda aj ona... Len jej musím vysvetľovať dookola, že sa v rozprávkach udeje stále čosi zle čo sa ale obráti v dobre a musím jej do toho vložiť srandu a upokojiť ju... Skúste aj vy obrátiť jej strach na srandu. Napríklad dcéra sa bála jednu noc priseriek. Nechápem odkiaľ ich vtedy vzala ale musela som jej porozprávať o nich, že sa korčuľujú, že ani ich nehne ísť teraz k nej do izby... Že ak by sa tak zase objavili, nech mi povie, povysávam ich..
Ešte ma napadlo, nevieš si spomenut, kedy to začalo? Možno sa bojí ze odídeš. Skus s nou sedieť na gauči, objímať ju a hovoriť ze je všetko v poriadku. Ze mamina ti bude stále s nou.
Ja si myslím,že sa cíti zle kvôli chorobe..môj malý,keď hrozné spí v noci, viem, že sa niečo deje a bude chorý.
Držím palce!
@evicta_zumpa ty vnímaš pravdu a nie si ovca? A keď píšeš o entitách, nezamieňaj si ich s elitami...

Hej, ja už podľa toho viem že zas dačo na nho lezie;) zavesí sa na mna a mám spoločníka 24/7. Tie príznaky choroby zo začiatku naozaj nemusia byt pre rodiča badatelne, ale dieťatko pociťuje silný diskomfort a jedinou útechou je maminkina náruč ;) držím veľmi palce aby ste sa čím skôr vyzdraveli. Synček vždy po pár dňoch keď sa mu polepší začne prejavovať opäť záujem o hru, o ďalšie osoby, jedlo atd len to s ním treba počas choroby vydržať. Všetko dobre prajem nech sa čím skôr polepší !