Divná trojročná dcérka
Ahojte baby už som tu raz písala, ale teraz je dcérka prechladená tak jej chovanie je ešte horšie. Proste začalo to tým že ráno plakala a nemohla som sa od nej pohnúť ani na Wc musela som ju mať na rukách. Iba plakala a triasla sa. Takto to pokračovalo celý deň, stále na rukách, keď bola na rukách tak všetko bolo ok. Lenže ja som nemohla nič spraviť, ani ísť do sprchy, či niečo navariť ani si spraviť kávu. Teraz je prechladená tak je ešte horšia, stále iba na rukách chce byť, keď ju vezme za rúčku že pod somnou tak nie iba sa trasie a plače a na ruky sa pýta. Dcérka ma 3 roky. Pýtali sme sa jej čoho sa bojí tak povie že áno bojí sa ale nevie povedať čoho. Čo robiť?
@evicta_zumpa a neodpovedáš, ty elita
@evicta_zumpa mňa môže uraziť len inteligent... nauč sa čítať, otázku som napísala. Prajem dobrú noc, viac s tebou komunikovať nebudem. Môžeš napísať, čo sa ti páči, milá žumpa. Ja už názor na teba mám a ten nezmením 🙂
nenos ju, môžeš ju predsa pritúliť, pohladkať, aj keď stojí pri tebe. Vysvetli jej, že ju zoberieš do náručia, keď budeš sedieť, ale dvíhať ju nebudeš. Trojročná už toto chápe a ty sa nedaj vydierať jej plačom. Možno sa jej niečo snívalo, čo nevie spracovať, možno si niečo zle vysvetlila v nejakej rozprávke, ten TV by som nezapínala vôbec. Snaž sa byť pokojná, ak sa to nezmení do pondelka, objednala by som sa k psychológovi. Ešte ma napadlo, či jej niekto niečo nepovedal. občas babka, susedka dokáže zadrieť nejakú nevhodnú aj keď dobre myslenú vetu a dieťa to zoberie vážne.
@lussinka792 bola by si prekvapená, čo dokážu zahrať deti už v dvoch, troch rokoch, ale nemyslím si, že je to prípad autorky témy
@vinx ku vsetkym odbornikom sa caka, ale ak vypadne niekomu termin kvoli chorobe - vie sa dostat aj rychlejsie.
Tieto konikove diskusie su fajn ak sa jedna o farbu zaclon, pestovanie kvetov a talafatky o nevere. Ked ide o zdravie ci uz dusevne alebo telesne volim radsej radu profesionala, ktory sa zameria na moje dieta konkretne a neopise mi ze susedove dieta malo nieco podobne a ked ho okupali v cistci zrazu bolo zdrave (myslene ako vtip, takato rada tu hadam ani nebola)😉
Ja mam uz velke predcasniatko, kazde si nesie svoje problemy. To trasenie- moze mat psychologicky alebo kludne aj neurologicky problem. To tu porovnavanim nezisti. Zas je pravda ze aj odbornik sa moze seknut, to uz je ale iny pribeh.. na neurologii som videla vela roznych poruch az zle spominat.
@asfodelka samozrejme že najlepšie je poradiť sa s odborníkom. No mne veru často pomôžu aj skúsenosti iných mamin, pretože úprimne ak by som u 3 deti pri každom pre mňa zvláštnom správaní či doposiaľ nepoznanom príznaku viróz mala letieť k dr. tak to by sme sa pomaly mohli do zdravotného strediska rovno nasťahovať 😄
Ja by som to nehadzala na rozmaznanost vydieranie, ale skusila sa spytat psychologa .... Ved to nieje ziadna hanba...ja napr tiez som kontaktovala.uz psychologicku a cakam lebo tiez sa mi nezda zeby nas problen bol len rozmaznanost