Dlhodobé problémy so žalúdkom u dieťaťa
Ahojte syn už vyše týždňa má také že sa sťažuje na brucho párkrát za deň a vtedy beží na wc na veľkú asi tak 3-4x za deň ide. Stolica nie je až taká riedka je stále formovana aj keď redšia trošku s prímesou hlienu. Minulý týždeň to mal celý týždeň ja som tomu najskôr nepripisovala pozornosť kedze on je veľmi háklivý mal aj dalmonelozou aj rotavirusy a on pri Tom vždy veľmi vracia a veľmi ho preháňa na to brucho je citlivejší takže toto som brala že mu niečo asi nezapadovalo. Chodil normálne do škôlky minulý týždeň tam v pohode a potom.doma tak 3x na wc. Po stolici ho brucho vždy prestane bolieť tasectan som mu dávala len asi tri dni a to len raz za deň. No od včera večera dom mu ho nasadila že mu ho dám 3x za deň plus hylák. Čo myslíte mám ešte počkať či ísť k.lelarovi.moze to byť niečo vážne? Ak lekárovi zavolám podľa mňa mi bude kázať len probiotiká nemyslím si že ho nejako extra vyšetrí. Okrem.toho celé dni sa normálne hra skáče baví včera sme boli vonku tam vkuse behal ale potom zrazu že ho bolí brucho a ledva sme dobehli domov. Ja mám inak laktozovu intoleranciu a muž histaminovu. Ale zas doteraz mu to nerobilo problémy ja už myslím aj na rakoviny a všetko možné vážne. Čo myslíte? Môže to trvať takto už vyše týždňa keď je pravda že nemal diétu ani lieky?
@dadka1997 a nebýva hlien vždy pri nejakej viróze zvýraznený?
Nepripada mi to ako viroza, skor ta intolerancia alebo rozhasena mikroflora.
@marianarem a žeby tá intolerancia len tak s ničoho nič zrazu? Bude mať 6 rokov
To sa objavuje aj z nicoho nic, nieķedy napr. aj po beznej viroze, po atb.
Mlieko
Daj mu skontrolovat u pediatra vzorky stolice. Kludne to mozu byt aj parazity ako napr. mrle.

Už len to, že je v stolici hlien by som riesila s lekarom , môže aj o helicobactera, dr môže dať stolicu na vyšetrenie