icon

Tráviace problémy u 6-ročného dieťaťa: Ako ich riešiť?

30. dec 2023

Ahojte,
6 ročný syn má už dva týždne riedku stolicu. Prvý deň raz vracal a asi trikrát ho prehnalo. Nasadili sme diétu, bolo dobre no keď začal normálne jesť, znovu ho prehnalo, tak jeden, dvakrát za deň. Boli sme u MUDr., tá len skonštatovala, že viróza. Tak znovu dieta, probiotiká, tasectan. Štyri dni bolo dobre, začal normálne jesť a znovu ho prehnalo. Už neviem, čo to môže byť. Chystáme sa po Novom roku znovu k MUDr., ale znervózňuje ma to. Nemôžem ho nechať na diéte tak dlho predsa. Mali ste niektorá niečo takéto a čo to bolo?

pribinak
•
30. dec 2023

Zober vzorku stolice, nech dá do labaku na rozbor

anze25
•
30. dec 2023

Nemôže to byt helikobakter? Skúste poprosiť obvodného nech vezme krv alebo si kúpte test v lekárni nestojí veľa a spravte mu ho sama…
U niekoho môže mat aj takéto príznaky

kubkovamama
•
30. dec 2023

Diétu treba dodržať dôsledne a dostatočne.dlho,na Tom to väčšinou zlyhá. No a potom odbery,vzorky. Výsledok máš za 3 dni. Môže to byť čokoľvek,v detských kolektívoch sa často šíri napr. norovirus a na sliznici sa vie udržať dlhšie. A môže to byť aj nič,iba mikroflóra v čreve je riadne narušená a preto hnačky pretrvávajú bez iných problémov a diskomfortu dieťaťa. Silné probiotiká a naďalej šetrná strava

pribinak
•
30. dec 2023

Skúsila by som iné probiotiká, neviem aké máte, ale vyskúšala by som iné
Možno aj uhlie. To sťahuje toxiny

kacena4
•
30. dec 2023

no my sme pri viroze boli na diete aj tyzden dva, co spravi 4 dni?? nic akurat sa to vrati

autor
•
30. dec 2023

@kacena4 mne MUDr. povedala,že dva, tri dni diéty. Keby vracal alebo ho preháňalo v jednom kuse,tak nepoviem .....

autor
•
30. dec 2023

Ešte ma napadlo,že predvčerom sne dcére zistili,že na mrle. Neviem,kde to chytila, najskôr v škole. Dali sme vermox. Ale syn nemá žiadne príznaky, okrem tej riedkej stolice

stanulienkat
•
30. dec 2023

Tri dni diéty myslela veľmi strohé stravovanie: ryža, suché rohlíky.. a ďalšie dni diéta, ktorá nedráždí žalúdok: žiadne vyprážané, sladké, mliecne, mastné. Skús probiotiká BioGaia.

sella38
•
30. dec 2023

A kludne sa moze ozyvat aj celiakia, ci nejaka intolerancia.

danielahamar
•
30. dec 2023

Na diéte môže byť dieťa aj týždeň, aj viac, ak čreva nie sú ok