Dlhodobo unavené dieťa
Dieťa (9 r.) je dlhodobo unavené, vyčerpané asi tak od začiaku roka. Prechladnutie, sople min, 1x za mesiac. Krvý obraz, aj železo v poriadku. Máte skúsenosť, kde by mohol byť problém? Od dnes zase chorá (vydržala bez choroby 2 mesiace), zajtra idem k doktorke.
Moj Syn Ma poruchu vstrebavania Vitaminu D a Musi Fakt celorocne Brat.. ked to flakame,tak do 6 tyzdnov zvysena unava riadne... Skus sa na to aspon opytat.
Nasa dcera zacala byt extremne unavena ako nastupila do 1. triedy... Pisanie uloh (4 riadky) cinnost minimalne na hodinu, o 17⁰⁰ si lihala unavena na koberec, v skole zaspavala na hodine, v jedalni (doma zaspavala vecer 20⁰⁰, stylom lahla a do 2 min fakt spala, vstavala 6⁰⁰)... Najskor som myslela, ze je to zmenou skolka vs skola, ale ked sa to nezlepsovalo ani po pol roku, zacala som to riesit...
Chorobnost si ale nepamatam 🤷 parkrat isto chora bola, ale nejako extremne sa mi to nezdalo.
My sme boli odoslani na endokrino a neurologiu, odtial na MRI hlavy a potom to uz nabralo rychly spad, zistili jej nador na mozgu. Nic ine jej nebolo, ziadne bolesti hlavy, zle videnie, poruchy rovnovahy, absolutne nic, len tie problemy s unavou...
Tym Ta nechcem strasit, ale ak je unavena viac nez Ti pride normalne, daj na svoj instinkt a ries to.
Urcite odporucam ako vyssie spomenute, checknut hladinu D-cka (zelezo jej kontrolovali i zasobne?), to moze byt za zvysenou chorobnostou a endokrinologiu (stitna zlaza - tam moze byt pricina zvysenej unavy)...
...u nas to nakoniec dopadlo dobre, 99 % nadoru sa podarilo odstranit a bol nezhubny, takze nebola potrebna chemo ani ina liecba a uz chodime len na pravidelne kontroly. Uz su odvtedy viac ako 4 roky...
@mamatroch tak teraz si ma trochu vystrašila :( Na endokrinologiu je objednana, to železo tiež netuším, či zásobne, spýtam sa. Ďakujem

Aj hladinu Vitaminu D brali? Vacsinou na to zabudnu a treba to extra vyziadat.