Dlhodobý suchý kašeľ u 5 ročnej dcérky
Dobry vecer. Neviete cim to moze byt? Boli sme na vela vysetreniach. Na reflux, ten sa vylucil, na rtg pluc, brali nam niekolkokrat krv, vsetko ok, alergiu nema, uz to trva aj rok a pol, teraz v zime sa nam to zhorsilo, odkasliava kazdu chvilu, uz sa nas na to kazdy pyta co tak kasle. Same lieky ma na astmu a aj tak kasle. Uz aj mandlu sme dali von. V noci nekasle. Nestretol sa s niecim takym niekto?
@monika2606 Dobrý deň, môžem sa spýtať ako ste nakoniec dopadli s tým kašľom? Zistili vám niečo? Moja 5r tiež dlhodobo kašle suchý dusivy kašeľ, všade všetky výsledky ok, tak už som bezradná čím to môže byť...
Dobrý deň, už je to pár rokov ale skúsim otvoriť znovu túto tému- je tu niekto kto by ešte mal s takýmto niečím skúsenosti? 5 ročný syn, všetky výsledky vždy ok, reflux teraz čerstvo nepotvrdený. Z krvi mu síce vyšli alergie na trávy a palinu, ale už berie lieky dlhodobo. Kašle v podstate v kuse už rok a pol, taký dusivý suchý kašeľ, alebo len tak odŕha ako keby. V momente ako zaspí je kľud. V noci ani raz nezakašle. V marci sme boli na liečení v Tatrách, tam mu to prešlo, po mesiaci dostal v škôlke sopeľ a z toho mal 2 dni kašeľ klasika vlhký, a hneď sa to s tým zase vrátilo ten dusivý suchý. Je mi už teraz jasné že to bude zase trvať aj rok. Nič na to nepomáha, doktori už nevedia čo by to mohlo spôsobovať. Alebo sme nemali šťastie na toho správneho doktora. Psychogénne to tiež nie je, keďže teraz vyše mesiaca ani raz nezakašlal , až teraz zase po chorobe. Je to každých 5 sekúnd, on už je unavený z toho a ja na prášky. Ak máte niekto skúsenosť , ďakujem vopred za radu. Najviac by ma zaujímalo ako dopadla autorka, len to už sa asi nedozviem 🙂
@amelia89 ahoj, no nijako sme to zatiaľ nevyriešili, skôr sme si na to zvykli ... keď je zdravý tak je fajn, ale keď ochorie tak potom týždne aj mesiace kašle, a už sa snažím si to len proste nevšímať...ale u syna je to teda kombinácia predčasného narodenia a nedovyvinutých pľúc, plus alergia, astma, zväčšená nosná a teraz už aj krčné mandle. Po vybratí nosnej sa to zlepšilo, lenže teraz má už zväčšené krčné tak tie zase treba zmenšiť. A začala som mu dávať colostrum na imunitu a každý deň 2x konvičujeme nos, lebo aj keď je zdravý tak mu zateká niečo do krku a to ho dráždi na kašeľ. Naozaj by som rada niečo poradila, ale vlastne ani nemám čo...ak chceš, kľudne mi napíš správu, ale poradiť asi aj tak nebudem vedieť.

@alobalka no mala predtym tiez rupafin, singular prasky. Nemala ten sprej este