icon

Dokáže ročné dieťa prehltnúť veľkú baterku?

11. apr 2025

Zdravím včera sa stala taka vec bola v jednej izbe s mojou ročnou dcérou ona bola v chodítku náhla sa do krabice kde bola lampa s baterkami ona jednu vybrala ja som sa prezliekla hneď som išla ku krabici a zobrala tu lampu videla som ze v strede chyba jedna baterka AA ta veľká chvála bohu som ju našla na dne krabice. Len teraz si namyslam a mam Stresy ze ci tam náhodou už jedna nebola na tom dne krabice ze ci mala nezligla tu baterku. Ja som bola pri nej vzala som tu vec a hrala sa ďalej smiala nejaví la žiadne známky žeby ju zligla. Dokáže ročne dieťa prehltnúť takú veľkú baterku bez povšimnutia? Prosím upokojte sa už prešlo dosť hodín viem som debil nasla som aj chýbajúcu baterku ja si nwm pomôcť asi budem musiet vyhľadať odbornú pomoc stresujem stále. Ja len sa chcem opýtať ci by to dokázala prehltnut bez ťažkostí

Strana
z2
doriiis
11. apr 2025

Dieťa je v poriadku a baterky sú všetky.Tak čo stresujes? Odborná pomoc je asi fakt potrebná

saxana000
11. apr 2025

Nie velku AA by neprehltla daviaci reflex nepusti.

autor
11. apr 2025

@saxana000 ďakujem vám za odpoveď

autor
11. apr 2025

@doriiis musím to začať riešiť o malu sme sa snažili dlhé roky stresujem veľmi venujem sa jej 24 hodín denne. Ja len asi fakt potrebujem aj vypnúť 🤦🏽‍♀️😪

lenkakravcova
11. apr 2025

Keby sa niečo také nabudúce stalo, tak v prvom rade sa nečaká hodiny. Tie hodiny môžu byť života ohrozujúce. Berie sa dieťa hneď na ultrazvuk alebo RTG snímok. Okamžite.

autor
11. apr 2025

@lenkakravcova áno viem. Ja som schopná tam ísť aj keď viem že ju ne zhltla

autor
11. apr 2025

@lenkakravcova myslíte si že je potrebné tam ísť keď nejavila žiadne známy prehltnutia bola som cely čas pri nej len som veľmi nerigestrovala co robí

andrejka1974
11. apr 2025

Však si napísala , že ju nezhltla , že si ju našla na dne krabice a dieťa by takú veľkú určite neprehltla nestresuj

hopatko
11. apr 2025

Sprav si kavu a chodte von na prechadzku, dnes bude krasne.

katkaseiner
11. apr 2025

prilis stresujes, odkroj si jablko v takej velkosti a skus ho zhltnut ty... nepojde to... a tak male dieta to nezvladne tiez.... klud, pianko, uzivaj si krpatu...

tamvtme
11. apr 2025

rocne deti maju problem zjest tuhu stravu a nie to prehltat tuzkove baterky ze si ani nevsimnes......

heln
11. apr 2025

chapem tvoj stres, ale ked si uvedomis, ze mnoho rocnych deti nevie ani prehltnut vacsi kus jedla, tak prehltnut takuto baterku je nepredstavitelne.

mamamasama
11. apr 2025

@lenkakravcova Bavíme sa o tej veľkej Lenka. Na pohotovosti by si o nej pomysleli, že sa zbláznila. To by muselo mať to dieťa hrdlo ako anakonda. 😅

nyusika
11. apr 2025

tu si zase asi niekto robi srandu.
neverim, ze je niekto tak sprosty, ze by v situacii, ako je opisana (podozrenie na prehltnutie predmetu), neletel hned na pohotovost...ale cakal, co mu napise forum na modrom koniku.

mamamasama
11. apr 2025

@nyusika ja zas neverim, ze si myslis, ze ročne dieta dokaze prehltnut AA bateriu.

nyusika
11. apr 2025

@mamamasama jasne, ze si to nemyslim...reagujem na situaciu, ze masm na nieco PODOZRENIE...vseobecne.
tato tema je vymyslena, neexistuje, ze je niekto tak sprosty, aby toto myslel vazne

aalt
11. apr 2025

AA baterku dieta prehltne. Nie bez tazkosti, ale prehltne. Daviaci reflex je jedna vec a prehltaci druha. Kludne si vygooglite, co vsetko dokazali deti prehltnut (alebo radsej nie). Vo vseobecnosti co prejde rolkou od toaletneho papiera, nie je bezpecne. Alebo to dokaze prehltnut, alebo sa tym moze dusit, alebo oboje, ze sice sa "dusi" ale nakoniec to prehltne. Za bezpecny sa povazuje predmet s priemerom vacsim ako 3,2 cm a dlzkou nad 5,7 cm (googel, mozno niekde budu aj ine podobne cisla). AA baterka ma 1,45 cm priemer a 5,05 cm dlzku.

Baterka nechyba, tak klud, ale samozrejme do buducna: baterky a magnetky od malych deti prec, tie su obzvlast nebezpecne (a lieky a rozna "chemia" tablety do umyvacky ...). Ostatne ako gulicky, male kocky a podobne zvycajne prejdu traviacou sustavou bez problemov. Kamaratovmu synovi sa zasekla este pred zaludkom minca, museli mu ju vyberat. Detaily neviem.

mamamasama
11. apr 2025

@aalt Možno staršie dieťa s nejakou poruchou by som ti ešte uverila, ale ročné? Bavíme sa o ročnom dieťati.

autor
11. apr 2025

@aalt
To bola sekunda bola som v tej istej miestnosti snou asi meter od nej mala sa správala ako normálne hrala sa smiala a santila v chodítku ne dusila sa ani nič. Chýbajúcu baterku som našla na dne krabice len mam blbé stresujúce hororove myšlienky ze co keď tam bola už ta baterka a ona jednu zhltla. Ale bez povšimnutia? Hneď som reagovala videla som ze niekde sprta prstom vsimla som si ze chyba jedna baterka hneď som sa začala hrabať v krabici kde som ju našla na dne. Vec som zobrala a odložila na miesto kde sa mala nedostane. Malej som do úst nepozrela lebo tu baterku som našla. Mala nejavila žiadne známky vzala som vec ďalej od nej a hrala sa ďalej. Neviem sa vysporiadat zo stresom asi potrebujem lekara

autor
11. apr 2025

@mamamasama
Baterka AA ta väčšia nie stužková mala

hopatko
11. apr 2025

Pises, ze mozno zjedla nieco co nechyba...vyber ju radsej z toho choditka, nechaj ju lozit alebo stvornozkovat po zemi a chodte na tu prechadzku. To co opisujes, hranici s paranojou, mozno len nedostatok spanku, zapoj cez vikend otecka a daj sa do kludu, viac si pospi a oddychni.

nyusika
11. apr 2025

tuto modru nemohla, len zlte moze 😀 😀 😀 modre moze len v zime, teraz je jar, preto tie zlte - ako narcis

kks, to uz je co za diagnozu zakladat taketo vymyslene temy ?

hopatko
11. apr 2025

@nyusika ja mam posledne dni silny pocit, ze keby to boli vymyslene temy, tak to by bol este ten lepsi pripad, jedine zeby neboli...🤦

autor
11. apr 2025

@hopatko na malu som sama. Asi vážne potrebujem trošku vypnúť manžel nie je nikdy doma pracuje ďaleko. Som veľmi stresujúci clovek prepáčte nemám nikoho

viktoriaandrascik
11. apr 2025

to čo je za slovo že zligla 😨

hopatko
11. apr 2025

V pohode, chapem. Ale nevytvaraj si problemy tam kde nie su...uzivaj si dceru a manzel nech si vezme par dni dovolenky. A choditko daj do pivnice. Takyto zbytocny stres ta obera a tvoju vzacnu energiu, setri si ju.

autor
11. apr 2025

Ďakujem vám všetkým za odpovede prepáčte. Ja len som potrebovala trosku utíšiť. Je to moje prvé dieťa a mam hororové predstavy prajem vam pekny deň idem si ho užiť s dcérou a dat sa dokopy

aalt
11. apr 2025

Klud, tu AA baterku by sice dokazala prehltnut, ale nie za sekundu a nie bez priznakov. V krabici sprav poriadok, baterky dat na nedostupne miesto, hracky skontrolovat. Naordinujte si prechadzky, dnes je (aspon na zapade) celkom pekne.

nyusika
11. apr 2025

@hopatko prisaham, ze tolko uuuuplne prifajcenych tem, ako je to poslednom case, tu nebolo nikdy.
vazne.
co otazka - to sa ti rozum zastavi
a erste ake su hrde na to, ze su uuuplne sproste - ze ved co, opytat sa mozu.
vyhladavac - nic
zamysliet sa, kym sprostost napisem - nic
urazenie sa - level expert

autor
11. apr 2025

@aalt ďakujem 100x za upokojenie som len paranoidna... Musím sa zmeniť

Strana
z2