Dokedy je normálna prilepená predkožka?
Ahojte, dokedy je u chlapcekoch normalne?
Kedy ju zvyknu lekari nasilu stiahnut? Chcela by som tomu velmi predist...
Dakujem!
Ahoj, náš má 5, dr. to skúšala pri preventívke, ešte mu to nejde, ale nič nepovedala. Takže asi vo veku 5r. je to ešte ok (resp. "sa ešte čaká")
@lucka12399
@mikadooo
@beata_k velmi pekne dakujem! Tak niektori lekari preco stahuju tak rychlo detickam? V tomto clanku je 99% v 17. rokoch uz uplne stiahnuta.... Takze je to vplyv hormonov.
Lebo studovali este za Franza Jozefa. Nikde vo svete nestahuju, len u nas. Seriozne tych chlapcekov mrzacia 😔
@beata_k 😔😔😔 kvoli tomu nemam odvahu sa opytat nasej lekarky. Sice vobec to ani neriesi a ani sa nepyta, ale ani tak nemam odvahu... Je stara skola este.
Studuj na nete. Precitaj si x clankov, aj v cudzom jazyku. Velmi rychlo si vytvoris nazor, co je spravne urobit/neurobit 😉
@beata_k Dakujem! Idem na to!
Nám dlho nešla ale my sme nič nerobili nasilu až teraz povolila v 8 rokoch
Môj priateľ sa pýtal urológa, on povedal, že už sa nesťahuje nasilu, aspoň u neho. Stačí cvičiť v sprche, natierať krémom.
U nas je ten limit pred nastupom do skoly, takze okolo 6 rokov... potom z poslu urologovi to pozriet (to neznamena hned zakrok), ale nasmu to uvolnovali operacne (ziadna obriezka, uvolnenie laserom..), on ten stav mal taky, ze prirodzene uvolnenie nebolo pravdepodobne.
Teraz mi pediatricka hovorila ze minimalne do 5 rokov to absolutne nebude riesit (syn ma zachvilu 3)
Nasmu dlho nesla, urolog tiez chcel zakrok. manzel ale nedovolil, urologovi povedal, ze dietatu nema preco ist stiahnut predkozka a ze on si pamata, ze sa mu to uvolnilo v puberte. Lekar sa zlostil, na papier napisal, ze zakonny zastupca odmieta spolupracovat. No a tak bolo aj u nasho... v puberte mu to dr. na prehliadke skontrolovala uz vsetko ok.
Môjmu teraz na preventivke stiahla ani sa nepýtala teda nestihla som zareagovať to bolo len že “pipik stahujete?” A bum stiahla rýchlo a ze mu to mám vo vani sťahovať 🙃
@lucka1999 🙏🏼❤️
@tosomja Super!!!! 🙏🏼❤️
@anjelicek26 Aha, takze ho uspali?
@amelia89 🙏🏼❤️
@simsalabim Boze, niektori lekari su fakt strasni..... 😡😡😡😡
@aylinn 😡😡😡😡😡 toto je des..
Ano normalne mu to robili v kratkej narkoze na jednodnovej chirurgii. Ma to ako kazdy iny zdravy chlapec. Nadstavili dvoma stehmi uzdicku a odlucli (prirastenu-nie prilepenu) predkozku.

Nášmu dlho dlhooo nesla dole, dr vravela že to mám nechať tak, že okolo 2-3 r. tusim sa začne tvoriť akési mazivo a pôjde to lepšie. Skratka že tomu mám nechať volný priebeh .. tak sme to nechali tak a okolo 3 rokov zo dňa na den si sám stiahol .. odvtedy úplne bez problémov ..