icon

Doktorka nevyšetrila dieťa: Čo robiť pri zanedbanej starostlivosti?

sisa183
17. okt 2025

Zdravím. Dcérka 4 roky mi ochorela. Bolesť hrdla, malatna, preskakuje hlas, kasel taký že to som ešte asi ani nepočula a sťažuje sa na bolesť krku pri kaslani takže nechce ani odkašlavat. V noci nespala, plakala, budila sa a strašne chrapala keď na chvíľu zaspala. Volala som pani doktorke ktorá zastupovala našu lebo ma dovolenku. Odbila ma nech dávam Stoptussin a v pondelok idem k našej. Ja si väčšinou s chorobami malej poradím sama a nechodím so všetkým k dr. Ale toto sa mi vyslovene nepáči na malej a tým dupľom dobitie od doktorky. Volali by ste znova ? Alebo počkať do 4 na pohotovosť ? Neviem je mi z toho vážne smutno. Keď odbije dospelého okej, ale malé dieťa ? Môže to byt hocičo :/ už sme raz zažili že malej takmer nič nebolo a zrazu sa prišlo na to že ma zápal pľúc. 👌 Ja nie som z tých čo sa dajú ľahko odbiť keď sa jedna o dieťa ale toto ma akože položilo.

Strana
z2
luciaruz
17. okt 2025

To môže kľudne byť nejaký vážny zápal. Nahradnej doktorke by som nevolala ale rovno by som došla. Takto ignorovať a odbiť pacienta, to je ozaj sila 😡a este aj decko.

zdenka11081983
17. okt 2025

@sisa183 Šla by som k doktorke a teda vyšetrili by ju, inak by som tam taky bordel narobila...

sisa183
autor
17. okt 2025
@luciaruz

To môže kľudne byť nejaký vážny zápal. Nahradnej doktorke by som nevolala ale rovno by som došla. Takto ignorovať a odbiť pacienta, to je ozaj sila 😡a este aj decko.

@luciaruz a podotýkam že volala som so sestričkou nie s doktorkou. Odpadavam fakt s prístupu dnešnej doby.

pribinak
17. okt 2025

Zbalila by som dieťa a normálne šla na vyšetrenie a už by má odtiaľ bez vyšetrenia dieťaťa nikto nedostal

sisa183
autor
17. okt 2025
@pribinak

Zbalila by som dieťa a normálne šla na vyšetrenie a už by má odtiaľ bez vyšetrenia dieťaťa nikto nedostal

@pribinak aj to idem urobiť. Len aby sme tam nečakali 4 hodiny kým vybaví svojich objednaných pacientov

anonym_34ebd9
17. okt 2025

@sisa183 pozeram, ze si od ziliny. nebola to nahodou doktorka Uhrinova? a k teme, chodte tam osobne. ak budes mat pocit, ze vysetrenie odflakla, podat staznost. ak sa nieco popoludni zhorsi, pohotovost.

pribinak
17. okt 2025
@sisa183

@pribinak aj to idem urobiť. Len aby sme tam nečakali 4 hodiny kým vybaví svojich objednaných pacientov

@sisa183 kľudne by som čakala. Zober mobil tablet uvar jej čaj a niečo na zobnutie

sisa183
autor
17. okt 2025
@anonym_34ebd9

@sisa183 pozeram, ze si od ziliny. nebola to nahodou doktorka Uhrinova? a k teme, chodte tam osobne. ak budes mat pocit, ze vysetrenie odflakla, podat staznost. ak sa nieco popoludni zhorsi, pohotovost.

@anonym_34ebd9 nie nie nebola. Chodíme do PB, len tu mám stále že Žilina 🙂 pôjdem tam, snáď sa bude správať Normlane

anjelicek26
17. okt 2025

Bohuzial u zastupujucej musis cakat, nemoze objednanych pacientov nevysetrit. Pevne nervy.

rebellefleur
17. okt 2025

@sisa183 nenechaj sa odbit a chod tam. Ked nie, kludne pohotovost obzvlast ked ide vikend.
Mne raz syn ochorel, dr mu podla popisu cez telefon napisala erecept na lieky, ktore mu zvykne davat pri chorobe a vzdy mu aj zaberali. Tentokrat lieky nezaberali vobec, bolo mu len horsie a horsie. Tak som jej volala 2dni po sebe, ze sa mi to nezda, ze objektivne mu je horsie. Treba pockat, kym lieky zaberu. Nakolko bol piatok uz, syna som obliekla a dako sa s nim doobeda dotrepala do najblizsej lekarne na crp. Vysledok crp hodnoty bol hodny hospitalizacie..

anna777115
17. okt 2025

Nemože to byť larigintida? Vtedy je taky štekavý kašeĺ ako, keď pes breše a taktiež problem s dychanim. Išla by som na pohotovosť, je to male dieťa.

anonym_eb2ad0
17. okt 2025

@sisa183 urcite ist k zastupujucej doktorke, crp ukaze objektivne hodnoty po 12-24 hod od prvych priznakov, tak uz by malo ukazat. Musi ta vysetrit, niekedy su v piatok v ordinacii len do 12, tak cim skor tam ist. Ak by sa nahodou stalo, ze by nevysetrila, tak ist na pohotovost a trvat na tom nech napisu do papierov, ze zastupujuca lekarka odmietla dieta vysetrit

taktotedanie
17. okt 2025
@sisa183

@luciaruz a podotýkam že volala som so sestričkou nie s doktorkou. Odpadavam fakt s prístupu dnešnej doby.

@sisa183 do buducna- nech vam vypise spravu o to , ze dieta nevysetrila, ze od prahu dveri odporuca stoptussin a v pondelok k spadovemu pediatrovi , nech sa tam podpise a da peciatku taktiez sestricka podpis a vas podpis datum a cas
Ja sama som zdravotnik, viem si poradit s vela vecami ale niekedy sa neda a vyhladam aj ja odbornika ale zastup je na to aby lekara v nepritomnosti zastupil a vysetril, nevravim nejake potvrdenie papier blbost ok beriem, ale chore dieta? U mna toto bez pardonu
Ja by som sa po to odporucanie stoptusinu a tie podpisy vratila uz len z principu aby som mala dokaz ak by sa nieco stalo

luciaruz
17. okt 2025
@sisa183

@sisa183 co prosím?? Tak toto je vrchol všetkého. By som jej tam isla vynadat, co si to dovoľuje! 😡

kvietok1233
17. okt 2025

@sisa183 rovno nabehnúť k lekárke a neodist kým nevysetri.

sisa183
autor
17. okt 2025
@luciaruz

@sisa183 co prosím?? Tak toto je vrchol všetkého. By som jej tam isla vynadat, co si to dovoľuje! 😡

@luciaruz ideme o 4 na pohotovosť, pockala dom hodinku, mala bola strašne mrzuta tak sme prišli domov a spinká. Verím že tam nás poriadne vyšetria. Ale choré proste, sestrička cez telefón určuje diagnózy. Plus ako tehotná nechcem ochorieť lebo dom bola mesiac chorá. A mali tam 15 minút ticho že dnu nikto a my ba chodbe. Pozrieť hrdlo a popočúvať zaberie 5 minút.

bomba36
17. okt 2025
@sisa183

@sisa183 to nie je prístup doby ale konkrétnej osoby, nezvalujte všetko na dobu
A keď je malej zle, ani by som nerozmýšľala a hneď tam išla, od dverí by vás určite nevyhodili.

janage
17. okt 2025
@sisa183

@luciaruz ideme o 4 na pohotovosť, pockala dom hodinku, mala bola strašne mrzuta tak sme prišli domov a spinká. Verím že tam nás poriadne vyšetria. Ale choré proste, sestrička cez telefón určuje diagnózy. Plus ako tehotná nechcem ochorieť lebo dom bola mesiac chorá. A mali tam 15 minút ticho že dnu nikto a my ba chodbe. Pozrieť hrdlo a popočúvať zaberie 5 minút.

@sisa183 tak ak si tehotná a bojíš sa, že sa nakazis, nezabudni si zobrať na pohotovosť rusko či respirátor. Lebo môže tam byt xludi infekčných.
Dieťa nemá teplotu, ak správne chápem. A choroba prepukla kedy? Včera?
Ja by som bud išla osobne k dr.
Alebo lekáreň CRP, test za 3e na covid a chripku kombinovaný kúpiť, urobiť.
Podať lieky, studený zábal na hrdlo, cmulat lisajnik s Cckom, dať D a Zinok.
Piť veľa vládnych tekutín.
Pohotovosť by u mňa bola posledná voľba. Je mnoho rôznych viroz, chrípka, covid. Ak máte virozu A, aby ste neodišli s niečím ešte horším.

nahodnemeno
17. okt 2025

este sa dá ísť na príjmovú detskú ambulanciu konkrétnej nemocnice, my takých nikdy si nedovolíme otočiť, najmä keď rodič povie, že sa mu dieťa nezdá a celú noc nespalo..ale ked teraz zaspala, kľudne ta laryngitída mohla byť v noci , vtedy to najdramatickejšie vyzerá...ak nemá teploty a dobre otáča krkom, možno by som nepanikárila a predsa dala ten stoptusin a kalciový sirup 🙂 na pohotovosti možno dostanete kortikoid na noc...

janage
17. okt 2025
@sisa183

@sisa183 nepíšeš od kedy je dieťa choré. Ak len od včera, za mňa na pohotovosť skoro.
Ak je to viroza, žiadnu speci liečby vám nedajú.
Ak trvá stav dlhšie ako 3 dní, potom crp, ten kombinovaný test na vylúčenie viroz a až potom pohotovosť.

magdalienka11
17. okt 2025
@sisa183

@sisa183 na pohotovosti stvrdnes 7 hodín a ešte lapnete niečo horšie....

anonym_acd33e
17. okt 2025

@sisa183 4-ročňé dieťa, ktoré ochorelo v období, kedy sa choroby proste šíria, nie je prípad na pohotovosť. Je to zneužívanie zdravotnej starostlivosti a ty strašne preháňaš. Hádam si už mala choré dieťa, pretože sa správa presne tak ako sa chorý škôlkari správajú - plače, nespí, bolí ho hrdlo. Je to síce otravné, keď si tehotná, ale treba to vydržať. Na pohotovosť sa chodí, keď je niečo náhle, alebo sa neočakávane zdravotný stav zhorší napriek liekom.

jankafark
17. okt 2025

Nám na extrémny kašeľ pomohol ditustat .. a to kašľa 2 hodiny nonstop že ju začalo z toho bolieť hrdlo .. o deň NATO už o trištvrte menej kašľa .. dvakrát sme tak mali

ankare
17. okt 2025

@sisa183 daj vedieť,ako ste dopadli

slavka1988
17. okt 2025

@sisa183 ako si pochodila

anonym_6e4892
17. okt 2025
@sisa183

@sisa183 neviem ale ja ako matka choreho dietata popocuvat a pozriet do hrdla 5min? To sa ti zda spravne?!
A ides na pohotovost a dufas podla tvojich slov citujem, ze ho tam vysetria poriadne?
Tak bud to dieta chces dat vysetrit alebo s nim sed doma a liec ho
A pohotovost ti dieta mevysetri od hlavy po paty, na to pohotovost nesluzi, nesupluje pediatra na obvode , takze ak si myslis, ze 5min je dost na pohotovosti necakaj ani viac , ze sa tvojmu dietatu budu venovat ked maju v cakarni dalsich 10 deti, len aby si neodisla so stoptussinom tiez , bodaj by a nebude treba atb ale mas to uplne pomylene a snad s druhym dietatom budes lepsie komunikovat a lepsie riesit veci a okolmosti, dufam … lebo s dvoma takto,,,,dovidenia

kp7333
17. okt 2025

Predtym ako si pojdes na par hodin posediet na pohotovost a nalapat horsie choroby, kup v lekarni testy a otestuj, ci ma zvysene CRP. Ak nie, pojdes tam zbytocne. Na zachripnutie su dobre pastilky Panthenol a kalciovy sirup, na suchy alebo zmiesany kasel Stoptusin, na vlhky kasel Ambrobene. Ak ma dieta stekavy kasel a dusi sa, je to laryngitida. Vtedy treba vetrat, davat olejovy zabal na krk a stoptussin plus antihistaminika. Ak ju boli v krku, tak Juniorangin pastilky alebo Tantum verde sprej do hrdla.

anonym_6e4892
17. okt 2025

V podstate vseobecne plati 3 dni domacej liecby bez zlepsenia- lekarske osetrenie
Pokial laryngitida treba hned

janage
17. okt 2025
@kp7333

Predtym ako si pojdes na par hodin posediet na pohotovost a nalapat horsie choroby, kup v lekarni testy a otestuj, ci ma zvysene CRP. Ak nie, pojdes tam zbytocne. Na zachripnutie su dobre pastilky Panthenol a kalciovy sirup, na suchy alebo zmiesany kasel Stoptusin, na vlhky kasel Ambrobene. Ak ma dieta stekavy kasel a dusi sa, je to laryngitida. Vtedy treba vetrat, davat olejovy zabal na krk a stoptussin plus antihistaminika. Ak ju boli v krku, tak Juniorangin pastilky alebo Tantum verde sprej do hrdla.

@kp7333 prosím ta máš aj presný typ tých panthenol pastiliek? Mala som jedny- balenie fľaša, chuť fakt otrasná, ale účinok úžasný. Keď mi došli kúpila som iné- balenie blister, zjavne už s príchuťou, ale účinok teda omnoho menší. A pritom liečivo rovnako.

sisa183
autor
17. okt 2025
@ankare

@sisa183 daj vedieť,ako ste dopadli

@ankare ako som čakala, hlas nikde, kasel strašný a zápal priedušnice. :/

Strana
z2