icon

Doktorka nevyšetrila dieťa: Čo robiť pri zanedbanej starostlivosti?

sisa183
17. okt 2025

Zdravím. Dcérka 4 roky mi ochorela. Bolesť hrdla, malatna, preskakuje hlas, kasel taký že to som ešte asi ani nepočula a sťažuje sa na bolesť krku pri kaslani takže nechce ani odkašlavat. V noci nespala, plakala, budila sa a strašne chrapala keď na chvíľu zaspala. Volala som pani doktorke ktorá zastupovala našu lebo ma dovolenku. Odbila ma nech dávam Stoptussin a v pondelok idem k našej. Ja si väčšinou s chorobami malej poradím sama a nechodím so všetkým k dr. Ale toto sa mi vyslovene nepáči na malej a tým dupľom dobitie od doktorky. Volali by ste znova ? Alebo počkať do 4 na pohotovosť ? Neviem je mi z toho vážne smutno. Keď odbije dospelého okej, ale malé dieťa ? Môže to byt hocičo :/ už sme raz zažili že malej takmer nič nebolo a zrazu sa prišlo na to že ma zápal pľúc. 👌 Ja nie som z tých čo sa dajú ľahko odbiť keď sa jedna o dieťa ale toto ma akože položilo.

Strana
z2
sisa183
autor
17. okt 2025
@anonym_6e4892

@sisa183 neviem ale ja ako matka choreho dietata popocuvat a pozriet do hrdla 5min? To sa ti zda spravne?!
A ides na pohotovost a dufas podla tvojich slov citujem, ze ho tam vysetria poriadne?
Tak bud to dieta chces dat vysetrit alebo s nim sed doma a liec ho
A pohotovost ti dieta mevysetri od hlavy po paty, na to pohotovost nesluzi, nesupluje pediatra na obvode , takze ak si myslis, ze 5min je dost na pohotovosti necakaj ani viac , ze sa tvojmu dietatu budu venovat ked maju v cakarni dalsich 10 deti, len aby si neodisla so stoptussinom tiez , bodaj by a nebude treba atb ale mas to uplne pomylene a snad s druhym dietatom budes lepsie komunikovat a lepsie riesit veci a okolmosti, dufam … lebo s dvoma takto,,,,dovidenia

@anonym_6e4892 a predstáv si že ju doktor vyšetril od hlavy po päty. Je o tom či ten dr chce pomôcť alebo mu to je jedno.

sisa183
autor
17. okt 2025
@anonym_acd33e

@sisa183 4-ročňé dieťa, ktoré ochorelo v období, kedy sa choroby proste šíria, nie je prípad na pohotovosť. Je to zneužívanie zdravotnej starostlivosti a ty strašne preháňaš. Hádam si už mala choré dieťa, pretože sa správa presne tak ako sa chorý škôlkari správajú - plače, nespí, bolí ho hrdlo. Je to síce otravné, keď si tehotná, ale treba to vydržať. Na pohotovosť sa chodí, keď je niečo náhle, alebo sa neočakávane zdravotný stav zhorší napriek liekom.

@anonym_acd33e áno pokiaľ tam ide matka so soplom a nie s tým s čím my. 🙂

ankare
17. okt 2025
@sisa183

@ankare ako som čakala, hlas nikde, kasel strašný a zápal priedušnice. :/

@sisa183 chválabohu,že ste išli na pohotovosť. Skoré uzdravenie!

anonym_0e6d0e
17. okt 2025
@sisa183

@anonym_acd33e áno pokiaľ tam ide matka so soplom a nie s tým s čím my. 🙂

@sisa183 aj jej robili crp? dostala atb ? inak donbuducna je dobre mat doma calciovy sirup

sisa183
autor
17. okt 2025
@ankare

@sisa183 chválabohu,že ste išli na pohotovosť. Skoré uzdravenie!

@ankare ďakujeme pekne 🙂

sisa183
autor
17. okt 2025
@anonym_0e6d0e

@sisa183 aj jej robili crp? dostala atb ? inak donbuducna je dobre mat doma calciovy sirup

@anonym_0e6d0e áno crp, dostala cipky na noc a taký inhalačny rozrok. Plus také že fenistil, tussin a calciovy sirup. Dúfam že to čím skôr prejde 🙏

ankare
17. okt 2025
@sisa183

@anonym_0e6d0e áno crp, dostala cipky na noc a taký inhalačny rozrok. Plus také že fenistil, tussin a calciovy sirup. Dúfam že to čím skôr prejde 🙏

@sisa183 myslíš tie cipky,čo sa dávajú pri laryngitide?

sisa183
autor
17. okt 2025
@ankare

@sisa183 myslíš tie cipky,čo sa dávajú pri laryngitide?

@ankare rectodelt či ako sa volajú. Tuším aj pri nej sme ich mali.

euka210
17. okt 2025
@sisa183

@ankare rectodelt či ako sa volajú. Tuším aj pri nej sme ich mali.

@sisa183 ano, kortikoidy pri zachvate laryngitidy. Aj my sme ich mali, ked by bolo v noci velmi zle.

Strana
z2