icon

Drobec prehltol malú oceľovú guličku

jankaaalex
3. jan 2022
Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
pribinak
3. jan 2022

@jankaaalex dúfam že toto je vymyslená téma

Ak nie, tak by som šla na pohotovosť

bambulienka25
Autor odpoveď zmazal
soldi
3. jan 2022

@jankaaalex a kedy sa to stalo?

dzulli1980
3. jan 2022

Treba ísť na pohotovosť, veď je to kov ... kadečo sa z toho do organizmu uvoľňuje ... je to nebezpečné.
@jankaaalex

jankaaalex
autor
3. jan 2022

zdravim volali sme na pohotovost vraj mame počkat a hladat v stolici ...zatial sme nic nenasli ,,,maly sa na nič nestažuje ale 2x bol na zachode a v stolici zatial nič

jankaaalex
autor
3. jan 2022

kedže to nebol ani magnet či mala baterka stale čakame....

jankaaalex
autor
3. jan 2022

pred 3 dnami

jankaaalex
autor
3. jan 2022

drobec sa na nič nestažuje aj stolica v norme ale zajtra kazdopadne pojdeme na rentgen na pohotovost....dakujem za odpovede

vierka82
3. jan 2022

Môj malý tiež zjedol takú guľku.my sme neboli nikde.ma už 11 rokov.gulku zjedol keď mal dva😃

jankaaalex
autor
3. jan 2022

a ako dlho trvalo kym do vykakal ?

jankaaalex
autor
3. jan 2022

ho

soldi
3. jan 2022

@jankaaalex bacha na ten rtg. Bol tu pripad ze mamicke dieta prehltlo kovove gulky a rtg mu ich v tele tak pohybalo ze mu prederavíli creva. Ale nepisala detaily len napisala ze po rtg sa stav dietata tak zhorsil az ostalo invalidom. A dieta je ok? Ak nema ziadne problemy tak hadam zajtra vykaka. Neskusala si dat nejake prehanadlo?

janinah
3. jan 2022

Môžete čakať aj týždeň...

jankaaalex
autor
3. jan 2022

dali sme prehanadlo zatial kakal 3 x....ale inač mu nič nie je ...nič ho neboli a pod.

janinah
3. jan 2022

@jankaaalex prepána to kto vám poradil preháňadlo? Dávajte chlieb
Zemiaky...aby sa to zaobalilo.ziadne preháňadlo.

jankaaalex
autor
3. jan 2022

@vierka82 takže ste to vtedy neriešili resp.neodsledovali v stolici či ju vykakal? Malemu nič nie je len predsa je to kovova gulka tak mame obavy...

brembo
3. jan 2022

ked to nie je velká,netreba riešit. Je to ocel FE+Cu teda železo-nie je toxické pre ludský organizmus a uhlík tiež nie. Mangán zinok tiež nie su,jedine chrom,ale ten žaludočné kyseliny nedokážu uvolnit.

vierka82
3. jan 2022

@jankaaalex nič sme neriešili.vyhresili sme ho že sa to nerobí a to bolo všetko.ja som nesledovala či ju vykakal

jankaaalex
autor
3. jan 2022

Ďakujeme všetkým za info a prajeme všetko dobré 🙂

dwightvb
3. jan 2022

urcite by ste to mali riesit. Po case na to zabudnete a pojde na magneticku rezonanciu a ten magnet je tak silny ze mu moze poskodit creva ked ju pritiahne

dwightvb
3. jan 2022

skus zistit ci je ta gulicka z magnetickeho materialu alebo nie
(ak mate taku istu tak ci ju magnet pritiahne alebo nie)

marica61
3. jan 2022

Moja dcéra keď mala asi 1-2 roky prehltla kovovú retiazku z hračky. Nepochopím, ako to mohla urobiť, lebo tá retiazka bola dosť dlhá, asi 10 cm. Zbadali sme to, až keď sa to objavilo v plienke. Neboli žiadne problémy.

aalt
4. jan 2022

@soldi nestras bludmi. Neexistuje aby rtg nejak pohlo kovovym (ani akymkolvek inym) predmetom. Je to fyzikalne nemozne. Rtg su fotony, cize doslova neviditelne svetlo, ktore sa dokaze "presvietit" ludskym telom. To by spravila tak magneticka rezonancia, ale neexistuje doktor, ktory by dieta s kovovou gulockou poslal na rezonanciu.

@dwightvb ani na magnet netreba skusat. Ak s nou nezjedol aj magnet, tak to nema ziadny vplyv.

Len teda sledovat, davat jedlo s vlakninou a pit. Na 99% prejde a drobec to vykaka.

kacena4
4. jan 2022

@soldi to neboli kovove gulucky ale magneticke gulicky z hry to je velky rozdiel

soldi
4. jan 2022

@kacena4 aaach. Ano. Magneticke. Potom to uz dava zmysel. Mne ostalo v pamati tolko ze dieta prehltlo kovove gulicky a rtg mu ublizil nenavratne. Ospravedlnujem sa zavadzanie.
@aalt

aalt
4. jan 2022

@soldi rtg nepohne kovovymi ani magnetickymi ani ziadnymi inymi gulickami v tele. Problem je, ak dieta prehltne magnet a potom dalsi magnet alebo kov ktory magnet "pritahuje". Vtedy sa moze stat, ze sa tie predmety v tele spoja a medzi seba uchytia cast creva (alebo ineho organu). Vtedy tam moze vzniknut zapal a nasledne az perforacia organu. Pri samostatnom magnete problem tiez nie je, len sa kontroluje, ci je naozaj sam a ci "postupuje".
S rtg to nema vobec ziadnu spojitost ani vplyv proste nic.

soldi
4. jan 2022

@aalt je tu o tom clanok na modrom konikovi. pri logickom zamysleni sa suhlasim, ze rtg by vplyv mat nemal, mamicka pisala svoj clanok v zneni, ze mne z toho vyplyvalo, ze prave rtg sposobil zavazne komplikacie (pravdepodobne tu perforaciu vnutornych organov), ale kedze neopisala situaciu detailne, tak som si to mohla vylozit mylne.

aalt
4. jan 2022

@soldi ten spominany slanok som nepostrehol, ale teda ako som pisal ...
A ocenujem Tvoje "kludne" odpovede. Az ma mrzi to slovicko "bludy" co som pouzil, aj ked teda to bludy fakt boli 😉

dwightvb
4. jan 2022

ja hovorim nie o rtg ale o magnetickej rezonancii ktora ma problem uz len s minimalnym magnetickym materialom v tele. Ak je ta gulicka z magnetickeho materialu / nie len magnetu ale kovu ktory magnet pritahuje tak magneticke pole co je v magnetickej rezonancii zohreje ten kov na taku teplotu v tele ze moze sposobit velke problemy

Strana
z2