icon

Dysplazia bedrového kĺbu u novorodencov

drapka007
18. máj 2017

Ahojte neviete nahodou niekto ci sa moze dysplazia bedroveho klbu vratit ??pred mesiacom mojej 5 mesacnej dcerke dali dole pavlikove remence a ja mam podozrenie ci sa to malej znova nevratilo kedze som si dnes vsimla ze ma nesumerne zahyby koze na nozickach😔

iukas
•
19. máj 2017

Urcite tu budu vacsie odbornicky na dysplaziu, ale laicky sa mi zda prilis skoro davat dole remence 4 mesacnemu dietatu. odvtedy nic nenosite na spravne postavenie klbikov? moja dcera nosila abdukcnu perinku do roka, sice po tom, co sa zacala v 6 mesiacoch pretacat, som jej ju bez odobrenia ortopeda davala len na spanie, ale predsa..

zuzi0911
•
19. máj 2017

@drapka007 my sme mali remene do roka,,,pol roka to mala v kuse ,nesmelo sa to dat dole,(nalez bol rovnaky bez zlepsenia a hrozilo sadrovanie),potom iba na hodinku denne,,a postupne to islo dolu,v 1 r sme boli naposledy u dr s tym,,(kontrola) az teraz v 6 r sme mali ist na dalsiu kontrolu,,,,neviem no pokial to uz dali dolu urcite to bolo v poriadku,,,ako vam dali kontrolu? Isto este budete chodit na sono,,,

ziiziii
•
22. okt 2018

Prosím vás, každá ste videli aj asymetriu zahybov v rozkroku dieťatka?

iukas
•
23. okt 2018

@ziiziii ked ma na to lekarka upozornila, nerovnomernost som videla, zahyby skutocne neboli rovnake. Ale kym som nevedela o tomto znaku, nevsimla som si to, nevenovala som tomu pozornost

barbara_lux
•
23. okt 2018

Nasa nemala Pavlikove ale Tubingen ortezu co je v podstate to iste a tiez ich mala len 3mesiace od narodenia kym sa to upravilo. Teraz ma 3roky ale mame zas problem, ze chodi stale len po spickach

ziiziii
•
23. okt 2018

@iukas dakujem za odpoveď. Ja to stále vidím...a to je uz, vraj, všetko v poriadku. som z toho zmätená ☹

serafinkanahalkeje
•
22. dec 2018

Ako ste maminy polohovali ked bolo dieta zasadrovane? Mame tyzden na na chrbatiku sa je urobila ako keby otlacena cervena hrca

26veronika26
•
22. sep 2021

Zdravím je to tu pár rokov staré ale predsa skúsim. Ako ste obliekali babatko v sadre? Poprípade možno napíšete vašu skúsenosť ako babatko znášalo sadru. Na čo si dať pozor a tak. Dakujem 🙂

sonik2013
•
4. dec 2021

@26veronika26 veronika, skus mi napisat sukromnu spravu, ak to citas, mala som obe deticky s vyklbenymi nozkami

sonik2013
•
4. dec 2021

ak nejaka mamicka potrebuje kocarik pre dietatko s remienkami, napiste mi, darujem. je sice uz 30-rocny, no nam pri oboch detickach posluzil, kedze sa nezmestili do ziadneho hlbokeho kocarika