Ekzém na nožičkách
Prosim poradte nehormonalnu mast na ekzem.kupeme sa od narodenia len v balmandolovej vode a aj tak sme tu pliagu dostali.Ale uz aspon viem z coho len neviem ako sa toho efektivne a bez hormonov zbavit.Dakujem za rady
@majdus intoleranciu na psenicny lepok. my sme ale skusali "alternativnu medicinu" kedze kozna nam velmi nepomohla....
@melesmeles boli sme na dvojrocnej ukoncovacej poradni a ukazala som to doktorke a povedala ze mu mam na to dat imazol pastu ale mne sa to zlozenie pre dieta a zvlast tak male nepaci tu pastu pouziva moj 53rocny otec na nohy....takze v ziadnom pripade mu s tym nozicku nenatrem...no mame to z pomarancov cez sviatky sme mali vela a maly prvykrat ochutnal citrusove ovocie a dostal z toho ekzem 😠 strasne mu chutili a mne ani nenapadlo ze do tyzdna sa mu to rozsiri po celej lavej nozicke ma to na stehienku z vrchu z boku i zo spodu a na lytku inde to nema.A som si ista ze to ma z tych pomarancov bo nic ine nove som do jedalnicka nezavadzala aj pracha a avivaz pouzivam stale tie iste nemastim ziadnymi telovymi mliekami ci kremami kedze kupem len v balmandole akurat hlavicku umyvam raz do tyzdna detskym samponom z manufaktury inak len cistou vodou.Hned ako som zistila co sa mu deje s nozickou okamzite sme prestali papat citrusy ale nezlepsilo sa mu to
@alja20 tak skus skocit do lekarne a vypytaj si ichtamolovu pastu. oni ti to tam namiesaju aj bez receptu. nema ziadne vedlajsie ucinky...pripadne sa skus poradit mozno ti odporucia nieco ine. drzim palce aby ekzem bol cim skor prec 🙂
@alja20 nenatrieš lekárom ordinovaným liekom,ktorý používajú už babetká? a použila by si niečo,čo ti tu laici na MK poradia? zloženie lieku nie je hormonálne,myslím,že to preháňaš s tou nedôverou,ale ok,je to tvoje dieťa...na tvojom mieste mu to natriem aspon na kúsku kože,či pomôže ....z pomarančov býva skôr alergia,nejaké antihistaminikum napr. Fenistil si neskúsila dať? je to bežný liek pre deti....
@melesmeles dakujem zajtra skocim do lekarne,inak tatino tu imazol pastu pouziva na plesen co ma z topanok co pouziva v robote(to maju povinnu obuv kt.im takto skodi)
@janinah nie nedam tu pastu kedze jestvuju aj alternativne lieciva kt.viac pomozu a trepat na detsky organizmus od malicka hocijake farmaceutika a zabijat tak prirodzenu obranyschopnost imunity od malinka mi nepride spravne.Aj ked deti co len kychnu podaktore maminy hned davaju vseliake sirupy a ked je ozaj zle tak uz detom nic poriadne nezabera a zatazuju im pecen antibiotikami....preto mam radsej alternativnu medicinu kt.tiez pomoze ale neuskodi....
@janinah vies keby mi tu mast doktorka povedala normalne a nie popritom ako telefonovala s dalsou maminou o probleme dalsieho dietata tak by som to mozno inak brala a ani recept sme nedostali tak mi to prislo ze sak mu na to capni aj tuto pastu ...ja som mu skusala na to dat bephanthen na ekzemy ten malicky aj sudokrem a aj oriflame vajco to neparfemovane aj som to doktorke povedala a ona na to nic potom mala hovor a popri nom mi povedala tu pastu
@alja20 my sme mali ekzem na 90% tela cca od pol roka sa to zacalo objavovat. Kortikoidmi som ju nechcela mazat od imunologicky co sme dostali, takze som si o tom studovala trocha viac a nakoniec sa nam to podarilo vybojovat so stravou...zaklad pre nam bol ziadne mliecne vyrobky a lepok (ovocie zelenina, len co rastie v nasich sirkach a podla rocneho obdobia, takze ziadne citrusi, ananasy, ci paradajky alebo jahody v zime...obcas banan). Na kozmetike si dam velmi zalezat, lebo vsetko co das na telo, tak 60% latok sa dostane cez pokozku do krvi, zatazuje oblicky, hormonalny system a bla bla...Takze u nas jedine 100% prirodna kozmetika a maximalne som spokojna s Weledou (maju v kazdej DM-ke). Odporucam velmi upokojujuci krem na atopicku pokozku na ktorom sme dlho ficali: http://www.weleda.sk/upokojujuca-starostlivost/... . Momentalne vsak sme skusili zmenu a pouzivame od weledy Skin food a je to doslova potrava pre plet... http://www.weleda.sk/starostlivost-o-ruky-a-noh....
@larochka juj to maly fici na mliecnych vyrobkoch syry jogurty ciste mlieko a samozrejme plnohodnotna strava obed zelenina ovocie,no tieto vianoce som chcela vyskusat co povie na pomaranc a stalo sa toto...maly mnaaaaam a nozicka ma boooo 😔 urcite to ma z toho lebo dovtedy nemal nic.tu welwdu vyskusam na tu nozku inak ja mu ziadnu kozmetiku nejak nedavam na telicko pokial sa nerata na zadok proti vypareniu do plienky ale uz obmedzujeme nosime slipy a boxerky takmer cely den okrem spania.
ja odporúčam prírodnú cestu 🙂 veľa x je oveľa lepšia a hlavne šetrnejšia k pokožke ako chémia a kadejaké lieky.... tieto mydlá sú naozaj prírodné a úžasné jemné 🙂 sama som ich vyskúšala už viacero. ak kontaktujete pani čo ich vyrába určite Vám veľmi rada a ochotne pomôže s výberom http://www.mydlozfarmy.sk/eshop/krajane-mydla/v...
@alja20 moja napr. nemala nic z pomaranca (ked jej ho mala moja mamina)...je to velmi indi vindi...my absolutne netolerujeme mliecne vyrobky. ak sa vam to bude zhorsovat aj po vysadeni citrusov tak by som odporucila vynechat lepok a mliecne a uvidis ci to pomaha. Viem ze je to velke obmedzovanie v strave a vo vasich navykoch, ale je to stale lepsie ako dieta rozsriabane do krvi s chrastami (ako sme mali my) a ficat na kortikoidoch. Ekzem nie je kozne, ale autoimunne ochorenie a teda sa nema liecit koza ale vnutorne zapalove procesy zmiernovat. Drzte sa ♥.
Bepanthen a pod.su maste ochranne. Ak mas takyto problem, my kupeme len v balneum alebo oilatum, natierame excipial lipo, tiez ma maly flaky na nozickach, vyzera to ako atop.ekzem. mal to aj starsi syn, ten z vajicok a citrrusov, kozna nam na to dala taku hnedu zarabanu mast, dost smrdela ale pomohlo, resp,to prerastol a samozrejme sme mali rezim alergika, teda iba bavlnene pancusky, ziadna avivaz, vysadit zo stravy alergeny...
@cdecedc no taketo " mydlo" si svagrina vyrobila sama, myslim ze namocila vlocky do vody, uz neviem ci icv aj povarila, a potom tu vodu z nich vyliala malemu do vanicky v jt.ho kupala a vraj to super pomohlo. Ale zaklad je odsledovat, z coho tie flaky su,lebo sa to bude inak opakovat a casom aj zhorsovat.

A kozna vam co dala? My mame kyselinu mliecnu a taku hnedu pastu, ta je velmi dobra, pomaha. A z coho mate ekzem? Urcite pomoze ak vylucite alergen a ekzem ustupi aj sam... Teda nam to tak zabralo. Po vyluceni psenice z jedalnicka mame ekzem o 90 % lepsi...