Ekzém u 7-mesačného syna
Ahojte mamky od narodenia riešim u syna ekzem :( ide hlavne o tvar - lička, čelo čo ma znepokojuje najviac, že sa mu rozšíril aj po nôžkach a absolútne sa toho nevieme zbaviť 😢 cele noci sa škriabe šucha nôžky o matrac. Samozrejme to riešim s pediatrickou za krémy som dala uz 60€ momentálne máme La rosche pravidelne kremujem no bez akéhokoľvek zlepšenia :( pytala som sa aj na kožnú ( aj keď nemám dobre skúsenosti s dcérou ) lekárka mi odpovedala že by mi predpísala také iste masticky ako ona 🙄tak potom kde mám hľadať pomoc ? Vyliečila ste tu niektorá ekzem ? Zvažovala som aj alergológa …
ďakujem za vaše skúsenosti

Nam kozna predpisala masticku robenu v lekarni. Ano tie nestastne hormony😥 ale za 2 - 3 dni sa mu pokozka vycistila. Potom sme davali la rosche. Od koznej davam fakt len v pripade nudze. Je to des sledovat dietatko oko ho vsetko svrbi a nemost mu pomoct. Ale fenistil davas na noc ci nie?
@zuzinka888 Ano samozrejme dávam 5 kvapiek fenistilu ale moc to teda nepomáha :-/
Tak kozna lekárka z diaľky pozrela syna dala nám samozrejme hneď hormonálnu masticku jednu na tvar druhu na nôžky … mali sme pokoj nejaký čas ale je to tu zas … 😢z dňa na deň sa mu to rozšírili po celej tvári a nohe … už som nás objednala k jednej kožnej lekárke vo Svidníku vraj je proti kortikoidom ale sme objednaní až o mesiac … zajtra ideme na alergo už ani neverím že nám niečo pomôže doma milión krémov a nepomáha nič :(
Pri zápale sú kortikoidy potrebné. Berú sa vždy len krátkodobo, netreba sa toho báť. Máte aj antihistaminiká a probiotika? Na stravu dávaš pozor? Čím premastuješ? Ekzém je beh na dlhú trať. To nevyliečiš za týždeň ani mesiac.

@nikolcrow velmi drzim oalce. nevzdavaj sa. hladaj odbornikov ktori pomozu. narusa mu to kvalitu zivota aj vam. najvyssi cas na kozneho lekara. a bud obrnena ze nie hned prvy a prba liecba zaberu.