Enterococcus, E.coli, Proteus Mirabilis, Campylobacter

slniecko93
28. sep 2012

Mamicky, u 3 rocnej dcery sa nasli v posve nasledovne bakterie: entercococcus faecalis, e.coli, proteus mirabilis a v konecniku campylobacter. Trva to uz mesiac, lekar nepredpisal ATB. Posiela nas na nefrologiu a detsku gynekologiu. Horucku sme mali do 38 C jeden den, 3x sme vracali po vypiti mlieka. Po horucke mala 3 dni riedsiu stolicu. Zijeme v cistote, vsetko sa dezinfikuje, vsetko zehlim, domace zvieratko nemame. Mala pomaha pri vareni, rada sa hra v piesku. Nechuti jej jest, skor sa unavy. Stretli ste sa s niecim podobnym??? Poradte, napiste skusenosti. Ako vyzera gynekologicke vysetrenie u 3 rocnej? Dakujem za kazdu odpoved, radu.

gubcikova
28. sep 2012

@slniecko93 nemám stým skúsenosti,ale napr.naša dcérka mala helicobakera a pleseň v črevách.tá kde sa nabrala to nevieme.helicobaktera mal jedine muž.my sme hneď dostali atb

romea
28. sep 2012

@slniecko93 enetocucus a E coli v posve sa pravdepodobne dostali s kobecnika zeny su na to nachylne hlavne pei utierani zadocka bo su to bakterie ktore nezne v urcitych mbozstvach sidlia v posve. Takwto bakterie som mala v posve pocas tehu a takto.mi to vysveil dr. Dali mi na to masticky este aj den pred porodom som si ich musela dat. Ako vyzera gynekologicke vysetrenie asi jej budu brat ster to robia uzkou palickou na kulrivaciu ked som bola mala mala som 5 rokov mala som vytoky a na detskej gynde takto mi to mama spominala mi robili vysetrenie. Zistili alergiu na mydla a sampony tak mi zakazali vsetko a pouzivala mamq iba cistu vodu. Ale ako to bude v tomto.pripade neviem.

evelin325
29. sep 2012

@slniecko93 chcem sa ťa opýtať maličká papá veľa sladkého? Lebo tieto parazity prežívajú hlavne v tele ktoré je prekyslené, a telo sa ich nevie zbaviť, lebo oni prežívajú hlavne vďaka cukru.

slniecko93
autor
29. sep 2012

@romea
@evelin325
Pravdepodobne to ma z nespravneho utierania, aj ked si nepamatam, ze by som bola urobila takuto banalnu chybu. Inak vsetko sa to zacalo po dovolenke, boli sme pri jazere na par dni. V poslednej dobe nechce takmer nic papat a veru dava prednost sladkostiam. Verim, ze sa z toho coskoro dostaneme. Dokonca my jeden lekar povedal, ze presne tieto bakterie su aj ked su hlisty. Uz som kupila tabletky, ale zatial som nic nezbadala. Ale nechutenstvo, unava je pritomna. Uz som z toho normalne na prasky. Ziadne vonkajsie priznaky, iba tie pozitivne vytery. Velmi sa bojim, ako to bude u detsk.gyn., aby z toho nemala traumu na cely zivot.

evelin325
29. sep 2012

Veď toto, toto je najhoršie pre to dieťa, ako to zvládne, ale hlavne ty musíš byť v pohode, lebo to malá vycíti, a aj ona bude vystresovaná, viem je to ťažké. Ja mám veľmi dobré skúsenosti s homeopatika, vyriešila som s nimi u synčeka už veľa problémov, lepšie ako pchať do detičiek chémiu, ak by si chcela poradím ti.

bobulik22
29. sep 2012

ahoj naša mala mala campylobaktera mala strašné hnačky, s prímesov krvi a hlienu, boli u nás aj z hygieny, vraj vždy ked vyjde pozit campylobakter tak chodia na návštevu, dostali sme to po chate, a vraj je to z mäsa hydinového, preliečili sme to smektou a hylak probiotikami.

renatka100
29. sep 2012

My mame zase pseudomonazu, mala ma 20 mesiacov. Boli sme na gyn vysetreni mala som z toho hrozu ale nic to nebolo ja dom jej drzala nozky a doktorka jej jemne vlozila palicku do vnutra bolo to velmi rychle a absolutne nebolestive mala sa nestihla ani spamatat 🙂
Tieto bakterie su take svine aj my malu drzime v cistote do poesku nikdy nejde vsetko kontrolujem a vidis nie je to o hygiene ale proste ked clovek cie tak sa usadia vselijake potvory. Skuste vyskusat femigel je tam cajovnikovy olej pozri jeho ucinky nam ho doporucil distributor v sr aj pre take male dieta. Potom probiotika (zatial mam osvedceny dophilus plus) a vela vitaminov. A este by namala jest vela sladkosti.

slniecko93
autor
29. sep 2012

@bobulik22
V maji sme boli v Nemecku na dovolenku, mala aj ja sme tam chytili strasnu hnacku ... dcera 2 dni, ja celu dovolenku sme hnackovali. Potom to preslo, neriesila som to. Mozno prave odvtedy to mala bambulka nosila v sebe. Uz neviem na co mysliet. ...

slniecko93
autor
29. sep 2012

@bobulik22 Volali my z hygieny, dlho sme volali, ale nic nezistili. Zvieratko nemame, vsetko dezinfikujem, skor pani bola prekvapena, ze nechape teda odkial to mame.

evelin325
29. sep 2012

@renatka100 a už ste sa toho zbavili?

renatka100
29. sep 2012

@evelin325 nie nezbavili ma to uz tri mesiace, dali nam jedny atb ze ked bude mat nejake prejavy ale to su jedine co mozu zabrat ak nezaberu tak musi ist do nemocnice nakolko lieky pre take dieta neexistuju iba od 15 rokov ☹
Tak zatial ich nedavam nic ju neboli ma iba hnisajuce vyrazky kde tu po tele a v suske zarial ma iba obcas par cervenych vyrazok. Liecime tea tree, probiotikami a vitaminmi a boli sme aj u homeopatky ktora jej dala nieco na povzbudenie imunity.

evelin325
29. sep 2012

@renatka100 a čo konkrétne, hlavne výrobca by ma zaujímal, lebo nemám dobrú skúsenosť s niektorou homeopatiou, ja dávam synčekovi len nemeckú, rakúsku a švajčiarsku.

renatka100
29. sep 2012

@evelin325 homeopatia su take male gulicky v ktorych je vzdy vytazok z nejakej rastliny, zivocicha, kamena a podobne.. Nie su to konkretne pripravky vacsinou su franccuzskej vyroby. Tak neviem ci myslis toiste. Ja nemyslim konkretne masti alebo kremy.

evelin325
29. sep 2012

@renatka100 nie to nemám na mysli, to nám vôbec nezaberalo, to sú len bylinky. Ja mám na mysli minerálne soli, vyrábajú sa na spôsob homeopatík. Minerálne soli tvoria mimoriadne dôležitý stavebný prvok všetkých našich buniek, sú dôležité pre zdravie a život vôbec. Naše telo ich získava stravou, ale v dnešnom svete samej chémie telo nedokáže prijať dostatočné množstvo minerálov. Ich dlhodobý nedostatok ohrozuje zdravie človeka, vznikajú zdravotné problémy. Aby si to správne pochopila lieky ktoré nám predpisujú naši doktori riešia dôsledok choroby, ale príčinu nevyriešia, to riešia práve tieto minerálne soli. Tie vyrážky sú reakciou tela na tie zlé baktérie, telo sa ich chce zbaviť, ale nedokáže, ak je organizmus veľmi prekyslený /aj zo sladkostí/.

lindt
22. jan 2013

@slniecko93 ahoj, prosim ta a aj prisli k vam na navstevu,teda na kontrolu? My sme ho prave prekonali, teda dcerka, mala hnacky, horucky, skoro sme skoncili na Kramaroch, ale zvladli sme to, lebo jej hrozila dehydratacia, mala i krv v moci. Dnes mi volala dr. a potvrdila tuto bakteriu, tak netusim, ze ako to chodi s tou hygienou... dakujem pekne za odpoved

janina340
28. jan 2013

ahoj lindt. ako ste to prekonali? môjmu malému - má 20 mesiacov zistili v stolici pseudomonas a proteus. od leta ma chudacik problemy, liecili sme sa teraz aj na mrle a liečba obyčajne zaberie už po tretej tabletke, nam pomohla az stvrta a piata - a to sa uzivaju s dvojtyzdnovym odstupom. sme cistotna rodina, som z toho zufala, ale v lete sme boli dvoli starsej dcerke na kupalisku a maly si tam pri malej nepozornosti poolizoval hračky, tak asi tam.neviem. ako ste sa liecili?dakujem za odpoved a o hygiene nic neviem, nikto ma neinformoval.

sharmana
28. jan 2013

@slniecko93 e coli je svina, ked sa velmi rozmnozi a prejde cez posvu do mocovych ciest, spôsobí riadny zápal, ktorý môže skončiť až zápalom obličiek, toto sme veru prekonali, dcéra bola na Kramároch. Otázka je, v akých množstvách namerali výskyt bakterie, lebo ak je to nepatrné, tak to sa môže nachádzať aj normálne.
Inak u nás to začalo zlou "kakou", riedke stolice, dost zapáchajúce, malá sa stažovala na bolesť bruška... Vôbec som netušila o čo ide, takto to trvalo týžden, potom vysoké horúčky, 40tky... Skončili sme na Kramároch, tam mala dokonca 41, brali moč, krv a tam zistili e coli, okamžite nasadili atb, až potom sa z toho dostala, lenže mala také vysoké množstvo, že predpokladali už zápal obličiek. Atb musela brať ešte 2 mesiace potom Teraz chodíme na nefrologiu, chalabohu sono obličiek dopadlo dobre a bakteriu atb vyhubilo.

marionmarion
29. jan 2013

mozete mat doma cisto az sterilne, dieta nechranis ak sa napriklad hra vonku v piesku, kde sa moze nechadzat fakt vselico. staci ze si tam niekoho domaci milacik odbehne vykonat svoju potrebu a pieskovisko je kontaminovane. cim, to sa da iba hadat. zvieraci moc a fekalie mozu obsahovat neskutocne mnozstvo bakterii a parazitov...

slniecko93
autor
2. feb 2013

@lindt Ahoj, nie, iba telefonicky ma kontaktovali.

slniecko93
autor
2. feb 2013

Kedze odvtedy uz par mesiacov preslo, pisem ako sme to riesili. Po vysetreniach u detsk. gynek - vysledky negat., detsk. nefrologa - vysledky negat, UZV negat., som zavolala svojmu homeopatovi. Odporucil Vermox, brali sme cely balik, myslim to trvalo 3 dni a potom rozne homeopatika. Odvtedy mame pokoj. V stolici som nic konkretne nenasla, brala som aj vzorku, vraj tam nic nebolo. ALE odvtedy je mala v poriadku, znova je to ona. Pretoze 2 tyzdne v podstate iba lezala, bola strasne bleda ... Takze rozhodne si dajte deti vysetrit na hlisty ...

vavrenka
12. feb 2013

@slniecko93 ahojcek, my mame ist dnes na gyndu s malou -20m - ma opakovane zapaly asi a j v posve a okolo a aj problemy s mocovymi cestami - mam strach ako bude to vysetrenie prebiehat.. ako to u vas prebehlo?

slniecko93
autor
18. feb 2013

@vavrenka Ahoj, samotne vysetrenie bolo v pohode. Lekar malu poblaznil, ja a manzel sme jej jemne drzali nozicky keby nieco, ale bola velmi sikovna. Lekar bol super, jemny a rychly... aj pocas vysetrenie si kecal s malou. Je to rovnako ako u nas dospelych. Drzim palce!!!