icon

Febrilné kŕče

luckalolko
15. mar 2023

Dobrý deň mamičky chcem sa vás spýtať,ak ste zažili s dieťatkom febrilne krce , ako prebieha prosím vás uplne prvé vyšetrenie na neurologii ? Ďakujem za vaše odpovede

Strana
z2
luckalolko
autor
2. apr 2023

@luckka6 viesco nepamätám si presne uz ako hovorila ten názov ale dnes mi začala mať mala zasa horúčky tak som musela dávať preventívne diazepam 😔 som zvedavá aká bude noc som z toho nešťastná

luckalolko
autor
2. apr 2023

@luckka6 aj ja som veľmi rada ze aj vám dopadli dobre držím palce aj ja vám

luckka6
11. apr 2023

@luckalolko prepac, pisem az teraz…ako ste to zvladli? Dufam, ze vsetko bolo ok a malinka rychlo prekonala horucky 😞

luckalolko
autor
12. apr 2023

@luckka6 ahoj viesco v pohode sme to zvládli, nebolo jej absolútne nič len malá teploty a najvyššiu mala 39 boli sme aj u dr aj crp mala dobre takže asi nejaká viroza len bez iných priznakov ...ale každý deň jej meriam teploty lebo človek sa bojí....a vy ste neboli chorý od tých druhých kŕčov co ste zažili? Toto je najhoršie ze človek sa bojí ked náhodou ochoreju ......je to na nervy hrozne .....mala ma aj obdobie vzdoru hrozne niečo u vás ako ? Nemáte takéto obdobie ?

luckalolko
autor
12. apr 2023

@luckka6 a mas len malého? Ci ma aj nejakého staršieho súrodenca?

luckka6
12. apr 2023

@luckalolko napisem ti veceru sukromnu spravu

luckalolko
autor
13. apr 2023

@luckka6 ahoj prosím ta súkromnú správu nájdem vo svojom profile ? Ešte som zatiaľ toto nepoužila

sofia0106
25. jún 2023

Ahojte maminky, môj syn ma 2 roky a febrilne kŕče mal už 4x ( naposledy 23.6) . Máte skúsenosť že dieťatko ich malo takto často? Vždy trvali našťastie len pár sekúnd … ale zaujimalo by ma ci sa to nejako rieši keď ich ma dieťa často nejaká liečba alebo čo? Pediater ma dovolenku tak to budem neskôr konzultovať no som zvedavá ci ma reálne niekto podobny problém ako my

bamboa
26. jún 2023

@sofia0106 moja ich mala zatiaľ iba raz, skončila vtedy v nemocnici. Odvtedy mám doma Diazepam (predpísaný) a podľa potreby podávam. Má ho odporúčaný už pri teplote 38, ale to by som jej ho musela dávať nonstop. Dávam jej ho pri 38,5 a viac. Kŕče sa zatiaľ nezopakovali, aj keď ju už vysoké teploty (nad 39) viackrát potrápili. Ty si to ešte s dr neriešila? Pri opakovaných kŕčoch sa rieši aj neurológ.

sofia0106
26. jún 2023

@bamboa keď sa to stalo prvý krát, tak sme boli aj v nemocnici na vyšetreniach. Od vtedy nie, vždy prišli k nám zachranari, po podaní lieku syn zaspal a keď sa zobudil bol veselý - ako keby nič ..syn to dostáva pri teplote 37,7, keď mu idu zuby alebo ide na neho daka bakteriálna infekcia . Mne diazepam kázali dávať len pri krcoch rektalne ,inak nie .

bamboa
26. jún 2023

@sofia0106 mne predpísali preventívne podať 🤷‍♀️ Tak potom skús riešiť toho neurológa. Mne vtedy v nemocnici neurológ povedal, že ak sa budú kŕče opakovať, mám sa ohlásiť.

Strana
z2