icon

Fistula (dierka) na uchu u 2,5 ročnej.

denisa0504
18. feb 2020

Ahojte. Dcérka 2 a pol roka, má od narodenia dierku na ušku. V poslednom pol roku jej z tade išla občas tekutina, tak sme dnes boli u ušnéj doktorky, ktorá povedala, že to je fistula, vrodená vada, kedy sa plodu začne vyvíjať druhý zvukovod... Že sa to zvyčajne o pár rokov dáva vyrezať, no vraj dcérka to nemá také, že by bolo treba.. chcem sa spýtať aj vás, či také niečo mali alebo majú vaše deti. Či ste im to nechali tak, alebo ste dali vyrezať, a či to aj nejak ošetrujete ak to vyteká. Prípade ak to má niekto dospelí, či ich to nejak obmedzuje.. dcérka dobre počuje, nebolí ju to, len teda tá tekutina z tade občas ide..Celkovo mám z toho divný pocit a chcela by dom vedieť aj vaše skúsenosti. Ďakujem

kittykat22
18. feb 2020

@denisa0504 trapis sa zbytocne. Dolezite je, ze dieta dobre pocuje, a predpokladam, ze fistula sa da jemne narezat/vyrezat a zasit na klinike estet. mediciny za 5 minut 🙂 Statny lekar pozera hlavne na zdrav. stranku, nemaju cas sa zaoberat estetickou. Mala podrastie, povie, ze jej to vadi, spravis rezervaciu na sukromnej klinike a za 30 min ide mala vysmiata domov s necitlivym uchom na dalsie 2 hodiny. Osetris framykoinom a finish.

janulla1
Autor odpoveď zmazal
denisa0504
autor
18. feb 2020

@kittykat22 snáď máš pravdu 🙂

@janulla1 fúha, to muselo byť strašné. Vlastne ti asi kožná spôsobila zápal. Ale aspoň že dobre počuješ, aj keď to občas bolí 🙁

gab1sol
18. feb 2020

Dcéra to má tiež od narodenia, ale nijako som to nikdy neriešila. Ani som nevedela, že tomu mám nejako venovať extra pozornosť, že to môže niečo sposôbovať. A už vôbec som sa nezamýšľala nad faktom, že to treba odstrániť. Myslela som si, že to je len nejaký kožný pór. Dcéra bude mať 4 roky a zatiaľ jej z toho nič nevytekalo, akurát, jej to občas jemne vytlačím (ako podkožný tuk). Nebolí ju to, počuje dobre, nevníma to. Samozrejme, ak by s tým bol do budúcna problém, budem to potom riešiť, ale preventívne s tým nebudem robiť nič. Inak, podľa tohto článku, to má len 5% ľúdí, tak to berme tak, že máme výnimočné deti. 🙂

https://prezenu.joj.sk/relax-a-zdravie/222546-t...

denisa0504
autor
18. feb 2020

@gab1sol ja by som to tiež neriešila, len som sa bála aby to čo jej vyteká nebol hnis a aby sa jej to nezapálilo.. ale dúfam teda, že všetko bude v poriadku a áno, musíme to brať tak, že máme výnimočné deti 😊

gab1sol
18. feb 2020

@denisa0504 tak možno jej to skús raz za čas pretrieť dezinfekciou... 😉

viera77
18. feb 2020

Mam to od narodenia, ako jedina z rodiny, zijem s tym uz vyse 40 rokov, nijako ma to v zivote neobmedzuje, sluch mam vo vybornom stave - pocujem aj to co nemam, vytekajuca tekutinka nie je hnis, u mna je to uz sila zvyku.