icon

Folikulitída u dieťaťa: odporúčaná kozmetika a liečba

skarletajay
Dnes o 05:27

Ahojte dojčila som dieťa vyše roka . Potom som odstavila kvôli svojmu zdravotnému stavu a prešli sme na umelé mlieko . Od vtedy som spozorovala že sa mu začala tvoriť hrošia koža na celých dolných končatinách zadku , horných končatinách a na líčkach . Išla som hneď ku kožnej tá nám spravila výter a povedala že to je folicularis keratosis . Nebolo to zapálene ale napriek tomu nám odporúčila antibiotické mastičky . Nezabralo tak sme skúsili krém s ureou od La Roche Posay - nezabralo skôr som mala pocit že ho to štípalo .Boli sme aj na imunoalerológii a je všetko v poriadku nevyšli žiadne pozitívne testy na potravinovú alergiu. Už som celkom zúfalá býva často nervózny a myslím že to z toho že ho to škriabe a plus keď ho sprchujem dosť možno len dve minútky tak plače ako by ho to bolelo . Dávam slabý prúd vody teplo vlážna voda ,mydlo alebo šampón skoro nedávam vôbec na telo nešuchám uterákom . Používam momentálne krém od nivea detsky keďže som vyskúšala všeličo tak neviem reálne čo mám používať . Prosím poraďte mi nejakú kozmetiku 🤍

anonym_d162f9
Dnes o 05:29

@skarletajay iba maste od koznej nedávaj z drogérie prípravky

anonym_41b10c
Dnes o 05:38

ja som mala tiež folikulitidu a predpisala mi aknemycin. Skús sa na to opýtať, mne to do týždňa zabralo. Hlavne vetrať vetrať vetrať, na doma buď holý alebo len nejaké voľné tričko nech mu tá koža dýcha

a áno, štípe to, resp. máš podráždenú kožu, tak jej to citlivé, zrejme preto plače

a0
Dnes o 06:26

Žiadny parfumovaný krém nepoužívaj na to, ani ureu (môže tam mať mikro trhliny a štipe). Skús skôr krémy na atopiu (bioderma, eucerin, la roche posay,cerave). Rovnako aj v sprche skús sprchové oleje - eucerin atopicontrol má skvelý olej, ten trošku zmäkkší pokožku (smrdí trošku ako ryba ale na dieťati to neni cítiť). Niveu určite nie. A zmeň kožnú Dr. A oblečenie len z prírodných materiálov, aby sa koža dobre vetrala.

skarletajay
autor
Dnes o 08:04

Ďakujem Vám veľmi pekne aj som uvažovala nad inou kožnou tak asi aj zmením . A skúsim aj tie produkty 🫶🏼