icon

Fontanela na špic prsta

katika1811
22. máj 2021

Ahojte male vase dietatko v 7m fontanelu na spic prsta?kedy sa im uzavrela? Nas sa narodil s mensou fontanelou oproti dcerke. Prospieva. Dr nam nic nevravela na to a hlavicka pekne rastie. Dakujem

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
katika1811
autor
22. máj 2021

@zuzanockamt a je vporiadku?? Nemalo to na nic ziaden vplyv?

basska_b
22. máj 2021

@katika1811 Mojim detom sa uzavrela v 13 mesiaci. Je to úplne normálne

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
katika1811
autor
22. máj 2021

@zuzanockamt aha tak vam drzim aby bolo všetko vporiadku🙂 som zvedava co mi. Povie dr na poradni ale tak vidim ze prosipieva szabia sa uz na styri blaboce a tak a hlavičku meriam tak mu rastie 🙂

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
martinkatinka
22. máj 2021

Moj nemal takmer vobec, mal zrasteny lebecny sev, neskor remodelaciu lebky. Teraz ako 10-rocny ma fontanelku tak na 3 mm, nikdy sa mu to zrejme uz nezrastie. Ale je to v poriadku.

kacena4
22. máj 2021

@katika1811 ahojko my sme mali uzatvorenu, ak ju este mate otvorenu super, neuro by to mala sledovat + tvar hlavicky ak by sa zacala deformovat potom sa zistuje ci nie su zrastene lebecne svy ale ak je tvar ok nie je dovod na paniku

fial22
22. máj 2021

@katika1811 nasej malej sa riez uzavrela okolo 6. mesiaca a je uplne ok.. v? chodí od 11. mesiaca a v 15 . mesiacoch blaboce..dr iba sledovala ako rastie hlavička, je to ok, drzim palce 😉

katika1811
autor
23. máj 2021

@kacena4 no dr nic nespominala maly ma teosku zlezanu hlavicku ale to od narodenia velmi. Jemno to len je vidno🙂 hlavicka rastie 🙂

kacena4
23. máj 2021

@katika1811 dolezite je aby rastla hlavna nie do obvodu ale do vsetkych stran rovnomerne ak rastie nerovnomerne moze byt zrastajuci lebecny sev plagiocefalia

martinkatinka
23. máj 2021

@kacena4 alebo skafocefalia 😉 vseobecne bez ohladu na to ktory sev je zrasteny je to kraniosynostoza.

katika1811
autor
23. máj 2021

@kacena4 nie nam rastie pekne len je trosku zlezana a to je rozdiel zrasteny sev nemame 🙂 v 3m sme boli na sono hlavicky bolo vsetko vporiadku akurat polohovat sme mali nakolko syncek uprednostnoval jednu stranu...

katika1811
autor
23. máj 2021