Funkčná zápcha u 1,5-ročnej dcéry.

mirkaknm
10. feb 2020

Mile mamicky,oteckovia.
Chcela by som sa s vami poradit ohladom zapchy u 1.5rocnej dcerky.
Dcerka kaka kazdy 3.alebo 4.den, cize do tyzdna 2x, co je podla mna strasne malo.Ucila sa kakat na nocnik a uz asi mesiac jej to krasne islo.Kazdy jeden den sa vykakala, pytala sa sama, aj cikat.Potom jedneho dna akoby utalo a prestala.Odvtedy kaka kazdy 3.alebo 4.den.
Davam jej papat normalne chlebik s pomazankou na ranajky alebo kasu. Na obed bud rybku,masko, zemiaky, ryzu. Polievky. Po obede ked sa zobudi, mava olovrant-jogurt s ovocim mixnutym. Vecera bud rizoto, kase a pod.
Pije vodu a na rano cajik. Davam jej aj slivky, susene jablka, lanove semiacka, lyzicku oliv.oleja na rano. Nic nepomaha. Stretli ste sa uz s podobnym stavom?
Dakujem

katyav
10. feb 2020

@mirkaknm Ahoj, pridaj sa do skupiny Problémy pri vyprázdňovaní detí. Tam ti určite poradia. Ja by som už tiež mohla o tom aj knihu napísať.

maria1678
11. feb 2020

@mirkaknm skús ovsené vločky, bud s mliekom alebo vodou + komu ovocie, med na ochutenie, to pomáha. Ak by ich spočiatku nechcela, tak ich aspoň zalej vodou a tú nadbytočnú vodu jej daj vypiť. Čerstvé figy sú tiež dobré na vyprázdňovanie, to mám overené. No najmä veľa, veľa vlákniny.

romanovaz
11. feb 2020

@katyav pridam sa aj ja,kedze mame rovnaky problem,zacalo to tiez pri odpienkovani a odvtedy ma blok pri kakani

bibistec
11. feb 2020

Tiež by som vedľa knihu napísať. Skús tie vyššie uvedené rady. Možno je to len obdobie u nás to bolo ešte horšie a nakoniec vadil lepok .

ema32
11. feb 2020

@mirkaknm Vlocky povarit s jablkom a dat jej to spapat ako vyzivu, vlocky pomahaju, treba aj dvakrat denne. My sme s tym.mali tiez neskutocny problem, xkrat sadla na zachod a nic, robila sceny mala blok, az zo zufalstva som.nevedela co robit, tak som.jej zacala rozpravat rozpravku o 3 maciatkach, z ktoreho jedno nechcelo kakat a potom.ho velmi bolelo brusko, tie zvysne ho prehovarali atdd..a cuduj sa svete, blok odstraneny, bolo to neskutocne, stastna som bola ako blcha. Drzim.prsty nech sa vas problem.vyriesi:)

mirkaknm
autor
11. feb 2020

@ema32 To je krasne, ste velmi napadita 🙂 mohli by ste mi tu rozpravku napisat trosku detailnejsie do spravy ? Neviem ci by sa to tu zmestilo 🙂

mirkaknm
autor
11. feb 2020

@ema32 Aj ste nejako upravili stravu? Kakala tvrde? Mne az place pri tom, neskutocne, neviem ako sa mi toto podari.

tncka
11. feb 2020

@mirkaknm skus kivi ale aj pomarnace,mala sa mi inak z nich po..la vzdy🤣🤣🙊

mirkaknm
autor
12. feb 2020

Maminky a aky ste mali jedalnicek? Co ste davali papat pocas celeho dna aby sa ta stolica upravila. Isto robim niekde chybu, budem rada ak sa podelite s vasim jedalnickom 🙂

nanka24
12. feb 2020

U mňa funguje už pár mesiacov aloe Vera gel . Dcérka mala veľmi tvrdý a nepravidelnú stolicu. Gelik je ju upravil a aj sme podporili imunitu.

ajka0207
12. feb 2020

@mirkaknm a vykaka sa v pohode? Myslim ci nie je zapecena alebo tak, nasa mala kakava raz za tri dni, ale pekne sa vykaka, takze neriesime. Zacalo to po odstaveni, predtym kakala denne.

ema32
12. feb 2020

@mirkaknm ano jasne napisem🙂

ema32
12. feb 2020

@mirkaknm uz som vam napisala🙂 a skuste zaradit aj.probiotika aby upravili crevnu floru.

mirkaknm
autor
12. feb 2020

@nanka24 Mozete mi prosim poslat foto toho gelu? To sa pije?

mirkaknm
autor
12. feb 2020

Maminky podelite sa este s vasimi receptami co varite? Nam sa dnes ulavilo po glycerinovej cipke sa vykakala 1x a vecer 2x ale uz bez cipky, dala som kompot z egresov a ribezli a nasadila som hylak forte. Podla mna to zabralo.

nanka24
13. feb 2020

Ten broskyňovy je fajný sladký. Chutí aj malým detičkám. Viac info tu môžem poskytnúť na mail. zuzanajag3107@gmail.com, alebo na FB Zuzana Jágerská. 😉

mirkaknm
autor
22. feb 2020

@romanovaz Ahoj. Nam ten blok uz presiel. Velmi pomohla uprava stravy, davam pit vela vody. Doslova ju nahanam s vodou. A velmi nam pomohlo ba kakanie-kasa z ovsenych vlociek uvarena v mliecku a pridala som k tomu do vedlajsieho tanierika kompot z ceresni. Tie som nakrajala na malicke kusky aj so stavou a papali sme to spolu. Zjedla to 1x na veceru, nekakala, to iste som dala aj na dalsi den na ranajky a uz to islo 🙂