icon

Funkčná zápcha u 1,5-ročnej dcéry.

mirkaknm
10. feb 2020

Mile mamicky,oteckovia.
Chcela by som sa s vami poradit ohladom zapchy u 1.5rocnej dcerky.
Dcerka kaka kazdy 3.alebo 4.den, cize do tyzdna 2x, co je podla mna strasne malo.Ucila sa kakat na nocnik a uz asi mesiac jej to krasne islo.Kazdy jeden den sa vykakala, pytala sa sama, aj cikat.Potom jedneho dna akoby utalo a prestala.Odvtedy kaka kazdy 3.alebo 4.den.
Davam jej papat normalne chlebik s pomazankou na ranajky alebo kasu. Na obed bud rybku,masko, zemiaky, ryzu. Polievky. Po obede ked sa zobudi, mava olovrant-jogurt s ovocim mixnutym. Vecera bud rizoto, kase a pod.
Pije vodu a na rano cajik. Davam jej aj slivky, susene jablka, lanove semiacka, lyzicku oliv.oleja na rano. Nic nepomaha. Stretli ste sa uz s podobnym stavom?
Dakujem

katyav
•
10. feb 2020

@mirkaknm Ahoj, pridaj sa do skupiny Problémy pri vyprázdňovaní detí. Tam ti určite poradia. Ja by som už tiež mohla o tom aj knihu napísať.

maria1678
•
11. feb 2020

@mirkaknm skús ovsené vločky, bud s mliekom alebo vodou + komu ovocie, med na ochutenie, to pomáha. Ak by ich spočiatku nechcela, tak ich aspoň zalej vodou a tú nadbytočnú vodu jej daj vypiť. Čerstvé figy sú tiež dobré na vyprázdňovanie, to mám overené. No najmä veľa, veľa vlákniny.

romanovaz
•
11. feb 2020

@katyav pridam sa aj ja,kedze mame rovnaky problem,zacalo to tiez pri odpienkovani a odvtedy ma blok pri kakani

bibistec
•
11. feb 2020

Tiež by som vedľa knihu napísať. Skús tie vyššie uvedené rady. Možno je to len obdobie u nás to bolo ešte horšie a nakoniec vadil lepok .

ema32
•
11. feb 2020

@mirkaknm Vlocky povarit s jablkom a dat jej to spapat ako vyzivu, vlocky pomahaju, treba aj dvakrat denne. My sme s tym.mali tiez neskutocny problem, xkrat sadla na zachod a nic, robila sceny mala blok, az zo zufalstva som.nevedela co robit, tak som.jej zacala rozpravat rozpravku o 3 maciatkach, z ktoreho jedno nechcelo kakat a potom.ho velmi bolelo brusko, tie zvysne ho prehovarali atdd..a cuduj sa svete, blok odstraneny, bolo to neskutocne, stastna som bola ako blcha. Drzim.prsty nech sa vas problem.vyriesi:)

mirkaknm
autor
•
11. feb 2020

@ema32 To je krasne, ste velmi napadita 🙂 mohli by ste mi tu rozpravku napisat trosku detailnejsie do spravy ? Neviem ci by sa to tu zmestilo 🙂

mirkaknm
autor
•
11. feb 2020

@ema32 Aj ste nejako upravili stravu? Kakala tvrde? Mne az place pri tom, neskutocne, neviem ako sa mi toto podari.

tncka
•
11. feb 2020

@mirkaknm skus kivi ale aj pomarnace,mala sa mi inak z nich po..la vzdy🤣🤣🙊

mirkaknm
autor
•
12. feb 2020

Maminky a aky ste mali jedalnicek? Co ste davali papat pocas celeho dna aby sa ta stolica upravila. Isto robim niekde chybu, budem rada ak sa podelite s vasim jedalnickom 🙂

nanka24
•
12. feb 2020

U mňa funguje už pár mesiacov aloe Vera gel . Dcérka mala veľmi tvrdý a nepravidelnú stolicu. Gelik je ju upravil a aj sme podporili imunitu.

ajka0207
•
12. feb 2020

@mirkaknm a vykaka sa v pohode? Myslim ci nie je zapecena alebo tak, nasa mala kakava raz za tri dni, ale pekne sa vykaka, takze neriesime. Zacalo to po odstaveni, predtym kakala denne.

ema32
•
12. feb 2020

@mirkaknm ano jasne napisem🙂

ema32
•
12. feb 2020

@mirkaknm uz som vam napisala🙂 a skuste zaradit aj.probiotika aby upravili crevnu floru.

mirkaknm
autor
•
12. feb 2020

@nanka24 Mozete mi prosim poslat foto toho gelu? To sa pije?

mirkaknm
autor
•
12. feb 2020

Maminky podelite sa este s vasimi receptami co varite? Nam sa dnes ulavilo po glycerinovej cipke sa vykakala 1x a vecer 2x ale uz bez cipky, dala som kompot z egresov a ribezli a nasadila som hylak forte. Podla mna to zabralo.

nanka24
•
13. feb 2020

Ten broskyňovy je fajný sladký. Chutí aj malým detičkám. Viac info tu môžem poskytnúť na mail. zuzanajag3107@gmail.com, alebo na FB Zuzana Jágerská. 😉

mirkaknm
autor
•
22. feb 2020

@romanovaz Ahoj. Nam ten blok uz presiel. Velmi pomohla uprava stravy, davam pit vela vody. Doslova ju nahanam s vodou. A velmi nam pomohlo ba kakanie-kasa z ovsenych vlociek uvarena v mliecku a pridala som k tomu do vedlajsieho tanierika kompot z ceresni. Tie som nakrajala na malicke kusky aj so stavou a papali sme to spolu. Zjedla to 1x na veceru, nekakala, to iste som dala aj na dalsi den na ranajky a uz to islo 🙂