Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@adikad aha, viem ... my sme bývali v tom druhom krídle, nad jedálňou. Vrátili sme sa včera len. A nasadili im obom grastrotuss a helicid. Diétu sme už u mladšej držali naslepo, snažili sme sa ju dodržiavať, ale neviem, či sa to dá do bodky. Aj teraz sa budeme snažiť. a vy ste ako dopadli? kde čerpáte recepty na reflux .. ja neviem, čo variť. Mala som nejaký link uložený na tie recepty a som to vymazala, takže znovu pátram, kde to bolo.
@kalfinka
no to sme sa tam museli stretavat 😀 My sme prisli v piatok domov a vcera sme boli este na orl,lebo minuly tyzden tam nebola dr.
Varim tak ako predtym,ale nedavam tuk, cibulu na kusku vody podusim a solim a korenim minimum.No a vynechavam zakazane potraviny. Je to bieda. Musim este nejaku nizotucnu smotanu objavit, zatial sa mi nepodarilo.
@kalfinka tu su nejake recepty na zaciatku stranky https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/gastroezofagalny-reflux-u-deti-nad-3-roky-recepty/
@kalfinka a robili ph metriu, či zo slín? my ideme 16, už sa nám to blíži
@danielahamar zo slín im robili ... som sa na to pýtala, na základe čoho sa rozhodujú pre ktoré vyšetrenie a tak mi povedala, že pri ťažkostiach s laryngytídou a zápalmi krku, dýchacích ciest robia PEP test (sliny) pri zápaloch priedušiek a plúc PH-metriu.
Na ktoré oddelenie idete?
@kalfinka aha takže my sme už level plúca....obyčajná izba 4B odd., dúfam, že tam vydržím, ak nie, pôjdeme asi do hotela 😀
@kalfinka a ešte som sa chcela spýtať, základné krvné testy ste robili u det.mudr. či tam spravili všetky odbery?
@danielahamar aha, tak to budete inde ako sme my boli ... ale vydržíte, neboj nič ... nie je to žiadny luxus, ale dá sa vydržať. Držím palce.
@danielahamar všetko si robia oni .. krv, moč, stolica, výtery, chloridy
@kalfinka nechcela som do toho pobytu dávať veľa prachov, ale aj tak to vychádza dosť 😔 čo už.. u nás je toto posledná možnosť zistenia príčin toho všetkého...
načo, resp. čo sú chloridy?
@danielahamar to sa sleduje množstvo soli v pote. To sa len taký krúžok ako hodinky pripevní na polhodinu na ruku, pod tým sa ruka spotí a na základe toho to zisťujú ... neviem presne k čomu je to dobré, ale odchýlky od normálu signalizujú nejaké vážnejšie ochorenia.
@kalfinka už som sa docitala cystika fibroza sa tým zisťuje
@danielahamar áno aj, volačo splietala doktorka, že aj iné, nie iba toto.
@adikad ahoj, nam hodnoty konkretne nepovedali, len tolko ze reflux mu vysiel v najvacsej miere ako je mozne urcit z PEP testu, tak zrejme to bolo tych 500. rano berieme helicid - prvy mesiac 20mg a dalsie 2 mes 20mg, a vecer gastrotuss. a samozrejme GER dieta, nosim mu aj do skolky jedlo, aj doma dodrziavame poctivo 😉
ahojte . mozete mi napisat ako sa v reale prejavuje reflux u takto starych deti? maly mal reflux ako dojca pocas prvych prikrmov . casom sa to samo upravilo aj ked sem tam vracal . napr ked vela behal a rozdychal sa alebo pri kaslani ked mu dr pozerala spachtlou do krku nebyva to ani hned po jedle niekedy aj hodinku po. da sa to povazovat za reflux.? najvacsi problem bol v skolke nastupil v septembri a kedze nam kazde rano vela plakaval tak vracal . mamicky tam uz po mne zahliadali ci nema nejaky virus . bezne nevracia max ho napne ale udrzi. a este je dost chudy ma 13 kg v 3 a pol roku.
Ahojte, chcem sa aj ja podelit o skusenost... maly ma 2 roky a 3 mesiace, od narodenia reflux, dokonca ani nezvracal - zamlcany reflux. Najviac sa to prejavovalo v noci palila ho zaha, vypil v noci strasne vela caju, to malo zas kontraproduktivny ucinok, budil sa kazdu chvilu s placom. Bral helicid a costy, nepomohlo. Teraz je to uz ovela lepsie davam mu len homeopatikum od boiron - gastrocynesine a cedrovy olej 2 krat denne po ml. A co sa tyka diete - mam overene ze aj u deti ktore dodrziavali tvrdo dietu Ger pretrvaval.
@anavik29 joj, ani nehovor, ze dieta nepomoze ☹. viac ludi pisalo, ze samotna liecba liekmi nepomoze, ale u deti, ktore dodrziavali aj dietu, bolo vyrazne zlepsenie. ale zase super, ze homeopatika vam zabrali, aj cedrovy olej...vyskusame...2 denne po 1ml pred jedlom ci po jedle?
@anavik29 a hodíš mi na to link? Lebo som skúšala niečo vygoogliť a teda nikde som sa v spojení s refluxom nestretla, dokonca na jednej stránke uvádzali, že nie je vhodný pre deti. 😕 Inde to bolo na všetko možné, ale vyššie dávkovanie a na posilnenie imunity, nie zvierača ... kde si sa to dočítala, prosím ťa .. by sme vyskúšali. 😅
@kalfinka uz som pisala, ze mi ho odporucila jedna mamina v poradni u obvodacky-pediatricky, po konzultacii s nou, som ho zacala synovi podavat..... no neviem nikde som sa nedocitala, ze nie je vhodny pre deti, syncek nemal ani rok a uz mu predpisali liek Costi - v pribalovom letaku citam ze je pre deti od 12 rokov....Takze co je potom vhodnejsie pre deti ?
Je tu mamicka ktorej predlzili matersku s dietatom ktore ma reflux a laryngitidy? pomoze mi kazde info. dakujem
@janettelubomir Prave vybavujem. Mozem dat potom vediet.
@lucecka dakujem ze si napisala. Ja som iba na zaciatku poziadala som lekarov o spravu. Bola som vopred upozornene ze neuspejem tak pocitam stym ze sa odvolam. Prosim napis mi potom. dakujem. 🙂 🙂
@janettelubomir OK

@rainbow16 ahoj, my sme sa dnes vratili zo srobarovho ust. a tiez mu robili PEP test a hodnota mu vysla 500 ! Norma je do 25. Tvojmu vyslo kolko prosim ta? Ake lieky vam dali?