Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@alenky My chodíme tiež ambulantne. Dochadzame ( 2hodiny autom to máme ) náš má spreje na inhalovanie ecobak a pri zhorsenom stave ventolin. On má aj bronchialnu astmu takže ten kašeľ poznám. U nás je ten problém že jak dostane soplik hneď mu to stečie a je z toho buď zápal priedušiek alebo laryngitida a aj laryngitida sa niekedy zmení na zápal priedušiek. Nam tiež robili na reflux RTG ale musel syn vypiť takú biely kontrastnu látku ( potom RTG a polohovala som ho ) potom mu dali vypiť vodu ( a znovu som ho pod RTG polohovala ) v tomto srobarovom keď sa niečo nezdá urobia aj ph metriu. Treba ísť skúsiť oni hneď nastavia liečbu. My sme teraz boli tretí krát a ďalšiu kontrolu mame až vo februári. Takže človek tam casto nechodí.
@alenky No môj užíval ATB asi 4x ale laryngitidy boli u nás pravidlom ( to zas kortikoidy musel brat ) teraz nám nadstavili liečbu tak uvidíme. Ale cez leto dostal ecobek ( to je tiež kortikoidove ) máme to dýchať 2x denne no dávam mu len raz. V septembri nastúpil do škôlky síce už bol dva krát chorý ale zvládli sme to bez atb aj bez dr. Stačili klasické kvapky do nosa a solmucol od kašľa.
@lentil0805 Prosím pečienka sa môže? Chcela by som zajtra pecienkove halušky len neviem či môže.
@silesias môj pečienku veľmi nechce, ale myslím, že môže, treba to hlavne odsledovať, napr. malý je teraz bez diéty, ale už 2x sa stalo, že v noci kašlal ked jedol kačicu tak vyzerá, že kačica mu robí zle, pritom zatiaľ iné veci zvláda, nám aj ona na ORL povedala, že to treba skúsiť odsledovať, že mu nemusí robiť všetko zle, on napr. miluje paradajkovú polievku a špagety bolonské, jedáva to a nemá problém, keď držal prísnu diétu tak nič také nejedol, ale ako sme prešli na normálnu stravu tak to jedáva a ok, teraz je už mesiac v škôlke a papá to čo tam varia, nenosím mu už jedlo a zatiaľ ok
@lentil0805 a ako ste dopadli na tom kontrolnom pep teste?super ze uz je na skolkarskej strave
@lenkanr mal to negatívne tak sme skúsili diétu zrušiť, zatiaľ ok, rok bol na diéte
@kkaattkkaa12345 gastroska v nr pep test tiez neuznava,v ba na kramaroch tiez nie.vraj moze vyjst falosne pozitivny
@lenkanr ahoj. Ďakujem za odpoveď. Mne bolo tiež naznačené, že to je viac menej biznis
@silesias boli sme nakoniec aj so soplikmi a kaslom, bol bez teploty tak sme mohli prist. Konzultacia aj odbery, zial som smutna syn vypluval kontrastnu latku takze rtg na reflux mu neurobili. Ale vyzera to ako nabeh na astmu z virusu ktory prekonal ako 6mesacny. O mesiac ideme zase. Dufam,ze nam pomozu. Zatial ecobec sprej ten nebral este nikdy
@alenky Tak super že ste vybavili. Ecobec máme aj my. Máme striekať 2x denne ale dávam len večer keď je chorý dávam 2x denne. No musím povedať že odkedy sme na diéte ( už viem čo robí malému zle ) je to lepšie a lepšie. Plus máme sirupy na imunitu tak som zvedavá koľko vydrží teraz bez choroby.
A budú vám skúšať test na reflux ešte raz?
@silesias no sama som zvedava ci zaberie ecobec, na imunitu ma bronchovaxom uz 2kura po 3mes.a musim povedat, ze ked ma sople je bez teploty co predtym nehrozilo. Pytala som sa este raz na to rtg, ale sestricka, ze nie, ze to tak nefunguje. Tak ale syn tam dostal taky zachvat placu, ze to nebolo mozne vobec urobit. Sama som zvedava na vysledky. Doktor nam navrhol aj pobyt, uvidime ci bude pomahat ecobec. Ale konecne som mala pocit, ze nam niekto chce pomoct
Maminy, hladam na nete uz asi hodinu a neviem sa dopatrat k nejakym tabulkam,alebo aspon vysledkom PEP testu zo slin. Lekarka nam len cez sestricku oznamila hodnotu, ze 86,8 ng/ml a to je akoze vela? malo? Neviete ake su hodnoty normalu? Vopred veeelka vdaka.
@silesias poradis mi este. Ecobec davas pred spanim, alebo skor vecer este ked nejdete spinkat? Kazali mi 3x denne 1vstrek. Uziva ho 3den a vecer dost vykasliava tak neviem ci je to z toho, ze lahne na spanok alebo tym sprejom. Lebo citala som,ze nastup je az po tyzdni. Ci je to len nahoda. Dakujem ti velmi pekne❤
@alenky dávame ako kedy. Ale väčšinou tak 15 minut pred spánkom. Keď už máme všetko podycha pri rozprávke a ide spať. Ono ja na kašeľ dávam aj normálne sirupy, keď ma suchý kašeľ tak dávam ditustat a keď vlhký solmucol. Ten solmucol nám odporučili aj v srobarovom. I ak moja mama toto raz malá z akýchsi liekov že začala hrozne vykasliavat hlieny akoby jej to pouvolnovalo. Myslím že to trvalo cca týždeň.
@pencil normalna hodnota je do 24. Nad 24 sa povazuje za pozitivny.86,8 je zvysena hodnota,kedy by mala dr odporucit dodrzanie diety,bez liekov by to malo byt postacujuce.
@adriannasvk dakujem
vedeli ste baby, že reflux sa na jeseň zhoršuje?
@lentil0805 áno nas na to upozornila dr
@lenkanr nám to povedala kvôli tomu, že malý bol chorý a kašle už dosť dlho tak sa pýtala na stav refluxu a vraveli sme jej, že sa teraz držal už bez diéty a mal to v septembri negatívne a vravela, že to je síce pekné, ale že reflux sa vždy na jeseň zhoršuje
@lentil0805 aj mne decka teraz furt kaslu, su po viroze ale kasel je uz refluxny - nocny a po jedle.. co stym? dieta nezabera
@lenkanr netuším lebo som na tom podobne... pred 2 r. keď mal veľký refluxný kašeľ a trvalo to polroka lebo sme nevedeli, že je to reflux, tak po zistení diágnózy prestal kašľať až po mesiaci prísnej diéty
ahojte ,prosím vás maminy čo máte skúsenosti s refluxom, mám dcéru 11rokov, ked je chorá čo býva od septembra do marca v kuse cca mesiac alebo 7 týždňov je zdravá a medzitým stále chorá, choroba vždy začína v noci že jej zatekajú hlieny ,doslova ich glgá , a ráno už potom kašeľ a hned zapálené zatečené hrdlo, lieky na imunitu berie ,nemá ju zas tak zhoršenú aby bola takto chorá ako býva, dnes sme boli u imunologičky a myslí si že je to reflux, úplne ma tým zaskočila , že by sa prejavoval od jesene do jari a potom leto pokoj?????? je mi to divné čo si myslíte?

@silesias boli sme na gastre u vychyrenej lekarky v Ke iba usg po vypiti caju. Teda usg na lacno a potom po vypiti caju. Zistila iba 1.stupna a to je bez liecby a gastrotuss sirup nepomaha.Zachranuje ho ventolin ked je velmi zle, ale to tiez neni riesenie. Pretoze stale neviem co presne mu kasel sposobuje. Na 6mes.prekonal tazky zapal pluc a od vtedy ma opakovane zapaly. Ja som sa sama pytala do srobarovho, lenze na pobyt nemozem lebo mam starsiu dcerku a ta ma problem s recou potrebuje ma, preto aspon ambulantne. Dufam, ze nam pomozu😔