Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@lentil0805 ďakujem.. Uvidíme co bude ďalej..
@silesias a co syncekovi sposobuje psenicna muka?
@alami ved kys.smotana je v potravinach, ktore sa nesmu... ci sa mylim?
@lentil0805 aku mal hodnotu?
@zuzulikmichalik ešte som na to neprišla. Len dr mi volala keď prišli výsledky že pšeničnú múku má na treťom stupni zo šiestich, ostatné múky na druhom stupni takze pšeničnú úplne vysadiť a pomaly prechádzať na bezlepkovú stravu.
Už som počula aj o prípadoch keď dieťatko vo vyššom veku nerozpravalo kvôli lepku. Všetko je to o črevách, ako čo dokážu štiepiť a vyplavovať toxíny, ak to čreva nedokážu alebo nerobia správne ovplyvňuje to mozog aj ine organy.
@zuzulikmichalik ak si dobre pamatam tak 116.
@lentil0805 dcerka mala 36,6. Stale v kuse odrha a neviem z coho. :(
@silesias a to sa mu testovali IgG ci alergie na muky?
@silesias dcerka ma intoleranciu na mlieko, ako bielkovinu.
@zuzulikmichalik jemu už pred rokom robili potravinové alergie a nič mu nevyšlo, aj klasické kožné testy ani tam mu nič nevyšlo. Teraz mu opäť brali krv kvôli imunite a bunkám súvisiacim s imunitou a zrejme aj na niečo iné. Lebo on má málo bielych krviniek a vo škôlke vydrží maximálne dva dni. Tá jeho imunita nieje až taká hrozna ako je chorý ked chodí do škôlky, takže dr z toho vychádzala len strava. On je astmatik a alergik nieje a keď dostane astmaticky zachvat z niečoho to musí mať.tak zrejme robili krvné testy aj na tie múky. Lebo aj orechy mu vyšli a múky.
@alami nedavate tuk ani na hotove jedlo? Neviemci mam dcerke vynechavat uplne vsetok tuk...
@saskarisko ak mame intoleranciu na mlieko, ryzove kokosove ovsene je vhodne? A neviem ci je lepok v tej faze eliminacky povoleny... ani cim ho natierat ked nic mliecne nemozme a pri refluxe asi margariny typu flora nepovolene.... :(
@zuzulikmichalik ja tuk do jedla vôbec nedávam. Polievky, mäso - úplne bez a varím tak aj pre nás. Nevarim dvojmo.
Inak kedysi bol syn na gfcf diéte ( bez lepku a mlieka ) mlieko sme vysadili kvôli kazeinu v mliečnej bielkovine. Používala som ghee maslo ( prepustené zbavené bielkoviny ) do varenia som používala ryzovu smotanu a kupovala aj ryžové jogurty. Puding som robila z kokosového mlieka ( super aj na pečenie je nasladle )
@silesias aha rozumiem. A to ghee si davala na chlebik? Dcerka uz hned ako papa chlebik s florou zacne odrhat.
@zuzulikmichalik áno na chlebík, používala som to ako normalne maslo. Aj do zemiakov napr som primiešala, dávala som ho aj do pečenia.
U nás nič rastlinného pôvodu nemôže byť, ani olej inak hneď začne drhnut a prejde to až do astmatickeho záchvatu.
@zuzulikmichalik inak skúšali ste chlebík vo vajíčku úplne bez tuku? Naši ho veľmi ľúbia a robím ho aj nám. Iba vajíčko a chlebík či rožtek.
@silesias ešte ma napadlo fašírky či obrátené rezne. Piecť z jednej z druhej strany, šup do pekáča podliat troškou vody či vývarom a upiecť. Diéta nezačína a nekončí na mäse na vode, možností je veľa. Varím vtacky, sviečkovú, klasické jedlá len bez tuku a bez toho čo mi malý nemoze.
@zuzulikmichalik mlieko tak ako píšeš nahrad. Ja som nahradila sójový a chytil alergiu na sóju. Potom už aj na sójový lecitín a ten je všade. A mali sme GER, mlieko a sóju. No koniec.
@silesias nemozme vajicko,mame intoleranciu...a este aj bielok pri HIT v tejto podobe je nedobre tepelne upraveny :(
@silesias to faakt? Akoze problem moze robit aj to, ze ja nic na tuku nerobim, iba pridam do hotoveho obedu na tanier olivovy alebo lanovy olej? Margarin na chlebiku je zly pre reflux? Lebo pouzivam floru koli zomu ze mame intoleranciu na mlieko.
@silesias
A napriklad natierky ako by som mohla robit zo zelenin? Bez alehokolvek tuku? Ked nemozemeani mliecne? Len podusit zeleninu a tak dat na chleba? ☹
@zuzulikmichalik ja mám naštudovaní celú túto stránku a tu baby písali že margaríny sa nesmú. Môjmu robia zle aj olej mu robí zle. Môj toleruje maslo. Ale vy mliečne nemôžete. Keď vám odrha už pri raňajkách vynechajte margarín, skúste to ghee prípadne bez.
@silesias aha jasne rozumiem. U nas je to velmi tazke. Hit potraviny vyradene, intolerancie mlieko lepok vajce, peciem nekysnute pecivo spraskom do peciva ale ako to mam urobit ked do cesta nemozem dat olej, tuk? :(

@lessiie môjmu inak tiež robili pep test a tak zistili reflux, je to uplne ok, stacilo aby tri dni rano plul sliny do skumavky