Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@majkanudza ďakujem ešte raz, uvidíme ako zabere teraz Helicid, mi máme 1 tabletku na lačno... A v noci má koľkokrát apnoe? Naša raz do cca 1-3 hodín, ráno si nič nepamätá. Synček si pamätá?
@rebcav nepamätá si . Niekedy ma aj 10 za hodinu niekedy raz za 3 kedy ako . Helicid berieme po jedle . Malé deti ho majú brať po jedle .
@majkanudza aké malé deti po jedle? Moj bral keď mal 5 q pred jedlom bral
Ahojte maminky. Velmi pekne by som Vas chcela poprosit o radu.. a mozno aj trosku povzbudenie. Syncek (o tyzden 2 roky) zacal z nicoho nic posledne 2 tyzdne v noci a cez obedny spanok kaslat. Doktorka nas poslala rovno na gastro s podozrenim na reflux. Volala som do Assaduo a cakame na objednanie na peptest (maju vypadok testov). Zatial sme nasadili dietu (aj ked popravde on papa takto aj normalne, zdravo, chuti mu, jedine co sme vyradili bolo zakazane ovocie a zelenina) a je este kojeny ale v noci mu uz nedavam + zavadzame nejedenie pred spankom 2h a pitie len to je narocne kedze je teplo a on vodu pije rad.. aj v noci.. + vyvysila som mu matrac. Ak to nezaberie, doktorka nam predpisala Helicid, no mam z toho trosku stres, kedze je taky malicky :(
Viete mi povedat prosim vase skusenosti, ak sa nam reflux potvrdi. Co a ako vasim detickam pomohlo, zatial nemam pocit ze dieta a rezimove opatrenia pomahaju, praveze mam pocit ze kasel sa stale zhorsuje..
Pripadne skusenosti s dobrym gastrom v Bratislave? Su tu aj mamicky ktorych deticky sa z toho dostali a su bez liecby?
Budem vam velmi vsacna za vsetky uzitocne informacie. Dakujem ❤️
na reflux a problemy s travenim je najlepsia čaga je to zazrak pre cele telo. Dcera mala problemy z refluxom po ATB predpisali nam zase likey na znizenie kyseliny co nam nic neriesi prave ze odvapnuje . Caga upravuje mikrobion,nastoluje rovnovahu v zaludku a este k tomu obsahuje betaglukany- prebiotikum a 200 aktivnych zloziek, enzimy, mineraly a posiluje imunitu obnovuje pecen, na cukrovku atd . nastudujte si info o čage ja objednavam odtialto je to v lipozon. forme co ma 50x vacsiu vstrebatelnos t https://www.zdravysvet.sk/p/befungin-caga-konce...
Dobry de , mam syna, ktory bude mat za chvilku 3 roky. Od babatka bojujeme s refluxom a zatial zabera gastrptuss sirup, ale pricina nemizne. Zacali sme chodit po lekaroch a mame nasadenu zatial na 4 mesiace dietu + pomaly uberat gastrotuss. Prosim vas mate nejake dobre recepty, ktore sa mozu? Hlavne na polievky a hlavne jedla? Budem vam velmi vdacna. Citala som niekde, ze sa moze aj sosovicova polievka, ale zaroven sa nemozu strukoviny? V niektorych veciach som trochu zmatena. Dakujem
Ahoj, moze sa vanilkové acidko? Môžu sa slabé bylinné čaje, ak áno tak ake? Dieťa má 5,5r.
@kwetinka12 ci môžu neviem acidko dávam
@kwetinka12 Ja davam detsky caj Roiboos, ten sa vraj moze pri refluxe. Dcera ma 6
@majkanudza prosim vas aky vankus?ja som pozerala ale detsky som nenasla, nas ma 10 rokov

@rebcav cez deň keď neleží je to lepšie . A v noci horšie . Kašle už iba ak veľmi porusime diétu . Ak viete ísť do Košíc táto pani doktorka nám veľmi pomohla. My sme si zaplatili za termín . Chodili sme inde čakali hodiny a vyšetrenie o ničom ......poradila nám známa a sme vďačný mali sme kôli tomu aj časté zapáli ušiel