icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

Strana
z57
majkanudza
24. jún 2024

@rebcav cez deň keď neleží je to lepšie . A v noci horšie . Kašle už iba ak veľmi porusime diétu . Ak viete ísť do Košíc táto pani doktorka nám veľmi pomohla. My sme si zaplatili za termín . Chodili sme inde čakali hodiny a vyšetrenie o ničom ......poradila nám známa a sme vďačný mali sme kôli tomu aj časté zapáli ušiel

rebcav
24. jún 2024

@majkanudza ďakujem ešte raz, uvidíme ako zabere teraz Helicid, mi máme 1 tabletku na lačno... A v noci má koľkokrát apnoe? Naša raz do cca 1-3 hodín, ráno si nič nepamätá. Synček si pamätá?

majkanudza
26. jún 2024

@rebcav nepamätá si . Niekedy ma aj 10 za hodinu niekedy raz za 3 kedy ako . Helicid berieme po jedle . Malé deti ho majú brať po jedle .

cheeky82
26. jún 2024

@majkanudza aké malé deti po jedle? Moj bral keď mal 5 q pred jedlom bral

nicoles12
5. sep 2024

Ahojte maminky. Velmi pekne by som Vas chcela poprosit o radu.. a mozno aj trosku povzbudenie. Syncek (o tyzden 2 roky) zacal z nicoho nic posledne 2 tyzdne v noci a cez obedny spanok kaslat. Doktorka nas poslala rovno na gastro s podozrenim na reflux. Volala som do Assaduo a cakame na objednanie na peptest (maju vypadok testov). Zatial sme nasadili dietu (aj ked popravde on papa takto aj normalne, zdravo, chuti mu, jedine co sme vyradili bolo zakazane ovocie a zelenina) a je este kojeny ale v noci mu uz nedavam + zavadzame nejedenie pred spankom 2h a pitie len to je narocne kedze je teplo a on vodu pije rad.. aj v noci.. + vyvysila som mu matrac. Ak to nezaberie, doktorka nam predpisala Helicid, no mam z toho trosku stres, kedze je taky malicky :(
Viete mi povedat prosim vase skusenosti, ak sa nam reflux potvrdi. Co a ako vasim detickam pomohlo, zatial nemam pocit ze dieta a rezimove opatrenia pomahaju, praveze mam pocit ze kasel sa stale zhorsuje..
Pripadne skusenosti s dobrym gastrom v Bratislave? Su tu aj mamicky ktorych deticky sa z toho dostali a su bez liecby?
Budem vam velmi vsacna za vsetky uzitocne informacie. Dakujem ❤️

julca1112
13. okt 2024

na reflux a problemy s travenim je najlepsia čaga je to zazrak pre cele telo. Dcera mala problemy z refluxom po ATB predpisali nam zase likey na znizenie kyseliny co nam nic neriesi prave ze odvapnuje . Caga upravuje mikrobion,nastoluje rovnovahu v zaludku a este k tomu obsahuje betaglukany- prebiotikum a 200 aktivnych zloziek, enzimy, mineraly a posiluje imunitu obnovuje pecen, na cukrovku atd . nastudujte si info o čage ja objednavam odtialto je to v lipozon. forme co ma 50x vacsiu vstrebatelnos t https://www.zdravysvet.sk/p/befungin-caga-konce...

kirspy
6. jan 2025

Dobry de , mam syna, ktory bude mat za chvilku 3 roky. Od babatka bojujeme s refluxom a zatial zabera gastrptuss sirup, ale pricina nemizne. Zacali sme chodit po lekaroch a mame nasadenu zatial na 4 mesiace dietu + pomaly uberat gastrotuss. Prosim vas mate nejake dobre recepty, ktore sa mozu? Hlavne na polievky a hlavne jedla? Budem vam velmi vdacna. Citala som niekde, ze sa moze aj sosovicova polievka, ale zaroven sa nemozu strukoviny? V niektorych veciach som trochu zmatena. Dakujem

kwetinka12
2. feb 2025

Ahoj, moze sa vanilkové acidko? Môžu sa slabé bylinné čaje, ak áno tak ake? Dieťa má 5,5r.

cheeky82
3. feb 2025

@kwetinka12 ci môžu neviem acidko dávam

alezia
4. feb 2025

@kwetinka12 Ja davam detsky caj Roiboos, ten sa vraj moze pri refluxe. Dcera ma 6

angelinja
21. mar 2025

@majkanudza prosim vas aky vankus?ja som pozerala ale detsky som nenasla, nas ma 10 rokov

rebcav
22. mar 2025

@angelinja klinový, aj my ho máme....

Strana
z57