icon

Gastrotuss a dojčenie

bessdonna
26. apr 2023

Ahojte. Riesim tu dookola reflux a este sme neskusali gastrotuss(lekarka tvrdi ze netreba) je to dobra vec? Pomohol vam? Sme v stadiu, ze grckame masivne minimalne uz(1*do tyzdna) mliecko trochu vybehne po odgrgnuti alebo polozeni, avsak sa zhorsilo zakasliavanie, chrcanie, chrapot, niekedy po dudlovani na prsniku az dusenie. (prosim o odpoved len dojciace mamicky) na nadavky a rady typu preco nedam umele ar mlieko nebudem reagovat a hlasim adminovi. Dakujem

domka222
26. apr 2023

Ja som dojčila a skúsila som dávať aj sirup. Dala som ho asi 5x. Je strašne hustý a malá malá problém zjesť celú odmerku. A vygrcla aj ten. Ak tak ešte mi radila dr,pred každým dojčením odsať trochu mlieka a to zahustiť

biankaaaa
26. apr 2023

My sme používali , ale sama neviem či pomohol či nie 😄 Niekedy sa mi zdalo že áno, niekedy, že nie. Najväčšia pomoc bola, keď sme začali potom dávať prikrmy a obsah žalúdka sa zahustil... Refluxu potom úplne vymizol. Určite skúste sirup, ak aj nezaberie, neublíži . Držím palce

bessdonna
autor
26. apr 2023

@biankaaaa dakujem

anavixy
26. apr 2023

Ja si myslim, ze za skusku to stoji, inak nezistis ci to tvojmu babatku pomoze, ale podla mna ani neuskodi, takze by som tomu sancu dala.
AR umela mliecna formula obsahuje karubin, co obsahuje aj Nutriton, ktory sa pouziva aj na zahustenie materskeho mlieka pri dojceni, takze neviem preco by ti mal niekto radit prestat dojcit 🤷🏻‍♀️

euka210
26. apr 2023

@bessdonna ked vygrcne mnozstvo ako kavovu lyzicku, tak je to ok.
Gastrotus mozes skusit, urobi hustu ochrannu vrstvu v zaludku...ale potom caste dojcenie by asi pokazilo ten efekt.
Dudluje mozno prave preto, aby tym zahnal to stupajuce neprijemne mlieko do pazeraka.
Este nieco je na reflux a zahustenie, svagrina to pouzivala...ale uz neviem nazov...nieco ako granulky a v zaludku to napucnie a je huste.

bessdonna
autor
26. apr 2023

@euka210 nedojci sa extremne casto, raz za 2 h, v noci raz za 3 h, vecer niekedy kazdu hodinu. Ale tak samozrejme nie su to tabulkove intervaly pravidelne.

greta2017
26. apr 2023

Pouzivala som pri malej ked som kojila aj ten Gastrotuss a aj zabral ale nie stale. Casto sa proste pogrckala aj tak. Ja som skusala aj AR UM ale to ju len mega zapieklo tak som sa nan vyprdla...nakoniec som sa s tym zmierila a vymizlo to az ked sme zacali v 7mes. prikrmovat🤷🏻‍♀️ ...vsetky tie "vymysly" Gastrotuss a spol su hop alebo trop. Ak vam grcka fakt len 1* za tyzden ja osobne by som to neriesila. Mozno to tak robite, neviem, ale ja som kontrolovala dobu kojenia aby sa neprepapala a radsej o trosku castejsie dat prso.

evakonrad
26. apr 2023

@bessdonna Ahoj ,

my mame z refluxom tichym skusenosti :( Zvrackal malo .

GastroTuss neublizi babu, ale neviem ci ho vobec vypije , je tu huste . Moj malicky ho nikdy nedokazal vypit ledva 1ml , da sa riedit mlieckom na lyzicku .
Ale aj to bolo marne .

- Radikalne treba vysadit kavu , mliecne potraviny , nam to VELMI POMOHLO 🤍🙏🏻
- Kontaktovat laktačnu , aby sa pozrela na uzdicky a prisatie atd
- nasadit proBiotika
- masaz bruska kazdy den
- nosit babo v nosici
- a čakať na grg , dôlezite velmi

Nas malicky sa dusil , mal take zahy 3.hod plackal , uz z toho mal aj koliku, bolo mu velmi tazko . Skoncilo mu to az ked mal okolo 7. - 8. mesiac .
A vyrastol z toho ;) ma 11. mesiacov a stale sa kojime .
Drzim palce 🤍

bessdonna
autor
26. apr 2023

@greta2017 vies co, cca 10 min zvykla papkat, teraz 7 min. Druhe nechce. Po 7 min sa usmeje a pohryzka, potom ju dam odgrgnut a vyjde raz viac, raz menej. A ano, ked som ju minule vecer nechala napr 15 min, lebo este dudlovala, lebo zaspinkala na prse, tak zrazu sa odtiahla, napinalo ju, dusenie, vracanie, dusenie, vracanie, takto to slo dlho. No a pribera mi tak 180g za tyzden, co mi nesvedci o vela mlieku. Prsia nemam tvrde nikdy, ani neviem z ktoreho som kojila naposledy. Ked stlacim tak tecu 3-4 prudy, nie vsak same od seba. Takze vobec to nevyzera na nadprodukciu, ku koncu musim stlacat aby pila, inak len saje naprazdno

bessdonna
autor
26. apr 2023

@evakonrad dakujem. Pijem 3 kavy denne, to budu migreny ale kurnik musim a ja to vydrzim. Mliecne je problem, ze ked nejem jogurty a tak tak ma zapeka brutalne😪mozno kvôli zelezu vo femibione. Aj teraz som sa pozrela do chladnicky, vo vsetkom je mlieko prisaham. Odgrgavanie sa nam zacina darit, pozri foto, niekedy si odgrgne a potom vyleti len tolkoto, to by bolo ok takto. V noci ju nakojim a neodgrgne si skoro nikdy lebo zaspi. Potom spi este na mne a ziadny grg. Mam s nou chodit radsej aj v noci? Grckat nezvykne v noci, vacsinou si ju prikladam ja kazde 3 h(nie vzdy sa budi tak si dam budik, cez den na poziadanie) nosic pouzivame tak raz do tyzdna, ale na rukach ju nosim alebo na mne lezi. Vsimla som si, ze ked zaspi pri kojeni a necham ju tak(cez den) tak sa budi s plačom a postavim sa s nou a odgrgne si. Mam ju po kojeni budit, dat odgrgnut a uspat na rukach radsej? A lp bola z mamily? Lebo mamila vkuse pise o tom ako netreba dat odgrgnut, treba nechat tak ked babo zaspi.

bessdonna
autor
26. apr 2023