icon

Gynekologické vyšetrenie dieťaťa v narkóze

15. nov 2025

Ahojte, chcem sa opýtať, tie čo máte skúsenosti, že ako to prebiehalo. Moja malá ma ADHD z prvkami autizmu, stredný stupeň poruchy psychického vývoja a zacala mať ,,ženské" problémy. Pri vedomi toho vela nedokazali vysetrit. Tak ideme takto na vysetrenie. Má 6 rokov. Ako to prebieha? Od prijatia cez lieky na utlmenie, uspatie, vyšetrenie prebudenie. Bojím sa už len toho rána, ze jej nebudú vedieť dať lieky na pritlmenie pred uspanim. Má to byť jednodňová hospitalizácia. Dáva sa aj kanila do ruky, poprípade potom aj infúzia? Brali ste si aj jedlo pre dieťa i seba? Lekárka mi povedala, že si mám aj ja zbaliť veci. Co ste si brali? Som v strese, keďže viem ako vyzera návšteva lekára, ktorého pozná a ide len popočúvat dýchanie pri chorobe. Ďakujem

kiki68
15. nov 2025

Kamoska ma takto syna, pozeraju vopred videa a obrazky, dokola vysvetluje co a ako, lebo 80kg cloveku len tak nieco nezavedies. Toto pomaha najviac, zvladli aj odbery atd. On je neverbalny. Cize za mna a nielen za mna takto. Urcite bure kanyla, aj premedikacia. Vezmi si vsetko, co potrebujes a tiez pre nu to, na co je zvyknuta, aby sa co najmenej narusil jej rezim. Oblubene veci, snacky, pitie, vies ake ma specifika najlepsie.

kacena4
15. nov 2025

ako vieme co jej budu davata ako? ak uplne uspanie moze byt aj kanila, ale pravdepodobne nie, kedze vas hned pustaju tu davaju len pri dlhsom pobyte. ak len oblbovak tak bud pichnu, nam davali sirup drzte sa

autor
15. nov 2025
@kacena4

ako vieme co jej budu davata ako? ak uplne uspanie moze byt aj kanila, ale pravdepodobne nie, kedze vas hned pustaju tu davaju len pri dlhsom pobyte. ak len oblbovak tak bud pichnu, nam davali sirup drzte sa

@kacena4 práveže neviem co dajú. Syn bol na jednodňovéj v MT a mal sirup a aj infuzku. Ale tam riešili výber mandli. Ďakujeme

anonym_f4d045
15. nov 2025
@kacena4

@kacena4 ak ide do narkozy,hoci kratkej,zilu zaistit musia.

mimaapeto
17. nov 2025

dcérka zvykla dostať akoby čokoládu na sále tak mi to opisovala a potom si mohla vybrať príchuť akú jej dajú do masky( akože fúkať balón) a až keď spala riešili kanylu ... raz jej ju dali na nohu aby jej nezavadzala a aj do ruky dostala... takže kanyla sa dá riešiť aj po uspaní.. ak má z toho dieťa najväčší strach...