Herpetické vyrážky na konečníku 7-ročného dieťaťa

katkashine
16. okt 2023

Dobrý deň, boli sme u pediatričky - zobrala mu všetky možné stery, boli sme u kožnej dala mu herpesin a kúpeľ v dubovej kôre. Zajtra s ním pôjdem k alergologičke.

Vyhodí sa nám to 2-3x v roku a nikto na to nevie prísť , čo to je. Na konečníku pľuzgieriky, boli ho to, svrbí ho to.

Máte niekto skúsenosti? Viete ma na niečo nasmerovať?

Ďakujem za reakciu 💛

zenulkaaa
16. okt 2023

No ak je to herpes, tak ten uz raz ked sa zjavi, tak cloveku ostava v tele stale. A v case oslabenej imunity, stresu, tazkych dni, choroby, sa moze kedykolvek objavit, kdekolvek na tele. A jemu sa proste robi v okoli konecnika. Je to akoby genitalny herpes. Niekto mava na ustach, napr ja raz za cas sa mi robi, niekto prave takto ako Tvoj syn
Toho sa uz nezbavi, tu nie je co skumat. Existuju sice nejake herpetika, antivirotika, kedze je virusoveho povodu, odporuca sa brat Bkomplex alebo lyzin.. vyskusajte

moonikajan
16. okt 2023

@katkashine je to infekcia herpesvirusom, bude sa mu opakovať už stále. Bude musieť brať doplnky na imunitu, aby sa mu to vracalo čo najmenej. Aj vieš ako sa infikoval v okolí konečníka? Mňa by to dosť vydesilo, lebo v týchto častiach tela je to pohlavne prenosná nákaza.

ptvw
16. okt 2023

@moonikajan tak mohol mať na ústach nose tam si to rozskrabal a potom ved ako decko sa posparal v zadku

aliaray1
17. okt 2023

@katkashine tea tree olejom by som to poriadne natierala. Dostat kupit kvalitny aj v dm. Plus mozes mu umyvat epigen gelom a pouzit obcas aj epigen spray...su na prirodnej baze a ucinne. Prilisna hygiena je problem, treba davat pozor. A co najviac udrziavat konecnik v suchu. Ten tea tree olej ulavi prakticky okamzite.

moonikajan
17. okt 2023

@ptvw to je pravda. Ale je to hrozné, bude sa s tým celý život trápiť. Mne úplne stačí, že ho mám aj 6 x ročne na ústach.

katkashine
autor
17. okt 2023

Ahojte, Dakujem za reakcie. Nikdy nemal herpes na ustach. Neviem prečo to kategorizovala medzi herpesy. Neviem ako by sa nakazil herpesom z úst na konecnik - a to tu 20 minút premýšľam kto kedy kde. Manžel mal raz herpes a sme spolu 12 rokov. Ja možno 5x. Cestou pohlavného zneužitia by som nešla - sledujem ho rozprávame sa, nič mi tieto signály nedáva.

1,5 mesiaca užíva imunoglukan + nejaké želé cukríky rakytníček

Neviem :(

adkiii
18. okt 2023

@katkashine dobry den, mne ako dospelej nasadili intenzivnu liecbu isoprinosinom(3 mesiace zvysene davky v urcite dni). Bolo to cca 12 rokov dozadu. Lieky mi na dali na imunologii. Odporucam Vam ist do alergo-imunologickej ambulancii kedze sa to opakuje. A urcite empigen spray je vyborny.

katkashine
autor
20. okt 2023

Ahojte, zobrali mu na infekčnom oddelení krv a vylúčili herpes. Takže sme na začiatku, boli ho brucho ale začervenanie ustupuje. Pediatrička mu vyšetrila brucho , žiadnu bolesť nehlásil. Ale doma občas spomenie boli ma …