Histamínová intolerancia
Ahojte, mojej dcerke prave diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Troska som z toho v soku. Najma ked mi lekar ukazal co vsetko nemozeme a co mozeme. Je tu niekto so skusenostami s tymto ochorenim??? Viete nam poradit ako sa co najspravnejsie stravovat??? Dakujem
jednoznačne u alergologa, ja mam obe cisla pod 5, norma je nad 10 .
Čo ale teda jesť? Našla som len toto: www.candyman.sk/zdravystyl/histaminova-intolera...
Existuje nejaký zoznam?
Ďakujem 🙂
My sme doma traja "Daosinoví ", ja aj obe deti. Je to každodenná hektika zadovazit vhodnú stravu. A príde mi strašne nefér, ze poisťovňa nehradi ani cent na taký drahý preparát. Nie je to liek, ale bez neho to nejde. Bola by neskutočná únava, migréna, opuchy a nefunkčnosť. Mne sa v poslednom čase osvedčilo brat 1 Daosin ráno a akoby ma to nastavilo na celý deň. Ešte veľmi pomáha každý deň vitamín C a B.
Aky máte názor a skúsenosti s jogurtami a probiotikami? Keď sa nemôže jesť nič co "pracuje" jogurty tam patria..?
ja uzivam kazdy den probiotika v tabletkovej forme rano nalacno a znasam dobre aj jogurty
Ahojte Ja som skončila v nemocnici nevedeli mi zistiť čo mi je.Posielali ma po vyšetreniach a nič. Nakoniec až imunologička mi zistila histamínovú intoleranciu. Bola to katastrofa keď som čakala od lekárky že mi povie viac ,povedala mi len že prečítajte si to na internete. A hotovo. Mala som strach vôbec niečo zjesť. Postupne som jedla viac a viac a potom hocičo. A? opäť mi začalo byt ešte horšie. Pomaly zisťujem a viem čo nemôžem jesť ale neviem čo môžem. U nás na slovensku vraj naši lekári vedia veľmi málo a skoro nič o histamínovej intolerancii. Zaoberajú sa ňou len v Rakúsku, Nemecku, Slovinsku. A zistila som že vraj je dobrý vitamín c, a veľmi dôležitý je vitamín B6 a taktiež Lactobacillus rhamnosus. Momentálne riešim čo mám jesť aby som sa zbavila tých hrozných stavov. Ak niekto viete poradiť napíšte mi prosím čo môžem aké pečivo mäso atď. Ďakujem
@histamin môžem sa spýtať pri testoch u alergológa som mala robený test na koži a vyšiel mi histamín na 4 krížky je to podozrenie na histamín.intol . mám problém s nádchou opuch sliznice nosa, a aj poslednom čase svrbenie tela , niekdy sčervenie a občas vyražky po tele ktoré sa objavia a tom zmiznú. može za to histamín ? aké testy si má žiadať aby mi spravili ? dík moc Táňa
@histamin dobry den. Je to. GS Lactobacily forte 21. Obsahuju 9 velmi odolnych kmenou. Konkretne Lactobacilus rhamnosus ktory znizuje hladinu histaminu. Ostatne su vyborne na imunitu travenie atd... odkedy ich uzivam je mi lepsie. Upravila som si stravu. A pocitujem velku ulavu. Coraz viac ludi pribuda. Pracujem ako asistentka v dietologickej ambulancii a stretavam ludi ktory sa somnou radia.
Ahoj Tanicka ano urcite je zatym histamin pokial ti nezistili alergiu aj na nieco ine. Vyziadaj si od imunologicky krvne testy na hit. Su to specialne krvne testy ktore odhalia skrytu histaminovu intoletanciu. Tieto kozne mi robilii az po krvnych odberoch. A histamin som mala 9 najvissi. Teraz beriem antihistaminika erius a uzivam zinok a tie lactobacily forte 21 obsahujuce 9 odolnych kmenou. Upravila som si stravu a fungujem uplne super. Do vtedy som ledva existovala. Mavala som vsetky mozne priznaky. Aj tie ktore si mi pysala..
@histamin ďakujem za radu, takže najskôr alergológ HIT krvné testy tak sa to volá...a stále nejaké zdravotné problémy....a tie lactobacily forte 21 sa dajú kúpiť ? ale na predpis ? a čo si vyradila z jedálnička ? a poslednom čase mám aj migrenu pre menzesom bolesť hlavy kde ibalgin moc nezaberá ....
@tanika Ahoj nemáš začo. Áno tie Lactobacily forte 21 sa dajú kúpiť normálne bez predpisu. No migréna, srdcová arytmia, trávenie vyrážky, problémy s dýchaním a opuchy točenie hlavy, nádcha tečenie z nosa kýchanie. toto všetko a iné som mávala. Prestala som jesť rajčiny kečup šunku všetky sladkosti čokoládu cukríky. Samozrejme sa mi upravila pleť. Mäso jem len čerstvé nič mrazené. Ryžové chlebíky aj biele pečivo to mne nerobí nič. A jem jablko a hurmi kaki. Je veľmi zdravé. Obsahuje veľa vitamínov.www.peknetelo.eu/hurmikaki/ovocie-hurmikaki/ Ďalej si pozri www.alergo-dupakova.cz/.../nizkohistaminova-dieta a ešte si pozri invitania.eu/?q=pre_HIT. Ja sa podľa toho starvujem a v pohode. Škoda neviem sa dopracovať k stránke kde boli tabulky vypísane od 0-1-2 hodnota potravín. A ibalgin si nedávaj je to humus pi veľa vody. Taktiež ak je telo dehidrované zvyšuje sa hladina histamínu môže ti to spôsobovať zlé dýchanie. Takisto aj stres je jeho spúšťačom. Treba cvičiť pretože pri cvičení sa uvolňuje endorfín šťastia.Pošli mi imail. ja ti tie tabulky prepošlem.
@kacena4
@lubart7
@martinka17
@teenushka
@tinuska16 a ostatne mamicky.................. prosim vas, ake ine obmedzenia maju vase ratolesti alebo vasi blizky s HIT...lebo nasej malej teraz idu trhat zuby a kedze jej zistili alergiu na anestetikum, ktore sa pouziva pri trhani, tak ideme normalne na stomatochirurgiu, kde jej ich idu vytrhnut v narkoze, kde ju normalne prispia...vraveli nam, ze je tam zvysen riziko opuchu, lebo sa vyplavuje po zakroku histamin....mate aj vy nejake taketo skusenosti s inymi ako potravinovymi obmedzeniami? dakujem
@sisiska Dobrý deň. ˇAno je to možné. Hit je taká obšírna že nemusí mať prejavy len pri potravinách ale aj pri požití liekov a iných látok. Ja som skončila v nemocnici napríklad pol roka od pôrodu som užívala antikoncepciu do toho som bola u zubára a opuchla som. Nakoniec som skončila v nemocnici. najhoršie je že lekári vám nepovedia konkrétne aké lieky by ste nemali ale treba vždy povedať že máte hit .
http://histaminovaintolerancia.sk/histaminova-i... pozrite si
@charity ju konečne odpoveď - názor - rada- ĎAKUJEM lebo som y toho trocha mimo a lekár ten to ani neriešil moc.... že uvidíme, inak vyhádzala som sa ale nie moc po injkcii 2x500ml novalgin po operácii čo mi dali , a potom ešte raz čo som dosla jednu inj, na pohotosti novalginu...a potom mi to došlo ..že som alegrická na novalgin...začnem tým vitmínom C a B6, mala som trocha oslabenú imunitu, a vyčerpaný organizmus, operácia , problém dutiny ...musim sa dať dokopy a potom tieto výsledky....ja mám problém len s dutinami, iné zatiaľ nemám....mám sa sledovať....

ahojte chcela by som sa poradiť ohľadom hist.intolerancie , kedže som mala kož. test pozitívńy a dosť príznakov ktoré poukazovali na hit tak som popítala kamarátku o testy krvné vyšli takto diaminooxidáza funkcia mi vysla 8,30 to je aktivita a kvantita 15,50 ok neviem čo s tým
kamarátka s tým skusenosti nemá vraj naj ideal. zopakovať o pol rok ale neviem či čakat, či nájsť imunologa...poradte dakujem